STARTUPPER mag: Το περιοδικό της ελληνικής Startup σκηνής, το Σάββατο 18.11 ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ με τα ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ

1600_640_02_2_

 

Αυτό το Σάββατο 18 Νοεμβρίου, μη χάσετε αποκλειστικά με τα «Παραπολιτικά» το περιοδικό STARTUPPER MAG, το περιοδικό της Καινοτομίας και της Νέας Οικονομίας, το πρώτο και ταυτόχρονα το μοναδικό έντυπο το οποίο κυκλοφορεί με στόχο να καταγράψει την επικαιρότητα και τη θεματολογία της ελληνικής Startup σκηνής, καθώς και όλες τις εξελίξεις στον κόσμο των επιχειρήσεων.

Μη χάσετε σε αυτό το τεύχος:

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ: Δημήτρης Παπαστεργίου, υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης

Σε μια εξαιρετικά ενδιαφέρουσα συνέντευξη η οποία θα συζητηθεί ευρέως, ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Δημήτρης Παπαστεργίου, «από τα στενά του Σακαφλιά στις λεωφόρους της ευρυζωνικότητας» περιγράφει στο Startupper Mag το πώς η τεχνητή νοημοσύνη θα βοηθήσει στην πρόληψη και αντιμετώπιση των φυσικών φαινομένων, αλλά και θα διευκολύνει τους πολίτες μέσω του νέου, πολυαναμενόμενου ψηφιακού βοηθού στο AI Gov, αναλύει τη σημασία της σύστασης Εθνικής Αρχής Κυβερνοασφάλειας, το πολύ ενδιαφέρον project των μικροδορυφόρων, τα σημαντικά σχέδια για την εξάπλωση της ευρυζωνικότητας μέσα στο 2024 στην Ελλάδα, εκθειάζει τη συνεργασία του υπουργείου του με την Κοινωνία της Πληροφορίας και τους υπόλοιπους φορείς υλοποίησης ψηφιακών έργων, ενώ «αποκαλύπτει» ένα… γερό χτύπημα που ετοιμάζεται να δοθεί άμεσα στη γραφειοκρατία -ακόμα και την ψηφιακή!

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ: Black Friday 2023 - ready, set, go!

Ο τίτλος μας παραπέμπει σε αγώνες εκκίνησης… και αυτό γιατί οι καταναλωτές που θέλουν να πετύχουν την καλύτερη δυνατή αγορά θα πρέπει να είναι σε ετοιμότητα, σαν να ξεκινούν μια κούρσα ταχύτητας. Οι περισσότερες επιχειρήσεις έχουν ήδη ξεκινήσει προωθητικές καμπάνιες, προκειμένου να τραβήξουν το ενδιαφέρον του καταναλωτικού κοινού. Τολμούμε να πούμε δε, ότι τα social media έχουν κυριολεκτικά πάρει φωτιά με τις διαφημιστικές ενέργειες των εταιρειών, λίγο πριν ξεκινήσει η Black Friday.

Ο λόγος απλός… θέλουν να ετοιμάσουν το έδαφος όσο καλύτερα γίνεται και να κατευθύνουν σωστά τους πελάτες τους. Στοχευμένες ενέργειες για να ζεσταθεί ξανά η αγορά, που το τελευταίο διάστημα είχε παγώσει εξαιτίας των πληθωριστικών πιέσεων. Προετοιμάζοντας κατάλληλα το έδαφος λοιπόν, πολλές εμπορικές επιχειρήσεις ρίχνονται αρκετές ημέρες νωρίτερα στη μάχη των προσφορών με προκρατήσεις, αλλά και δελεαστικές προσφορές, τόσο μέσα από τις ψηφιακές πλατφόρμες τους, όσο και μέσα από τα φυσικά τους καταστήματα, με απώτερο στόχο φυσικά να έχουν τις περισσότερες πωλήσεις.

STARTUPS: RetailTech, το μέλλον του λιανικού εμπορίου είναι ψηφιακό και… εδώ

Ο κλάδος του λιανικού εμπορίου βρίσκεται σε ένα συναρπαστικό ταξίδι μετασχηματισμού την τελευταία δεκαετία, με γνώμονα τις τεχνολογικές εξελίξεις και τις μεταβαλλόμενες προτιμήσεις των καταναλωτών. Πρωταγωνιστικό ρόλο στη νέα αυτή πραγματικότητα έχει διαδραματίσει το RetailTech, το οποίο αποτελεί τη συνένωση λιανεμπορίου και τεχνολογίας. Ουσιαστικά αναφέρεται στις ψηφιακές τεχνολογίες και καινοτομίες που χρησιμοποιούνται από τους εμπόρους λιανικής πώλησης και τις πλατφόρμες ηλεκτρονικού εμπορίου στις λειτουργίες των καταστημάτων και της αλυσίδας εφοδιασμού τους. Βρίσκεται στην καρδιά της ψηφιακής μετάβασης της βιομηχανίας λιανικής, ενώ ο αυτοματισμός, το Internet of Things (IoT) και η Τεχνητή Νοημοσύνη (AI) χρησιμοποιούνται συχνά σε πλατφόρμες τεχνολογίας λιανικής.

Για να εκτιμήσουμε το παρόν και το μέλλον του RetailTech, πρέπει να εμβαθύνουμε στις σημαντικές αλλαγές που έχουν χαρακτηρίσει το τοπίο του λιανικού εμπορίου τα τελευταία χρόνια. Το άρθρο παρέχει πληροφορίες για τις προκλήσεις και τις ευκαιρίες που αντιμετωπίζουν οι έμποροι λιανικής.

Tech: Επέκταση της γεωπολιτικής θέσης μέσω ανάπτυξης διεθνών Data Centers!

Η Ελλάδα έχει μια στρατηγική γεωγραφική θέση στην Ευρώπη, τον Νότιο Καύκασο και τη Μέση Ανατολή. Η χώρα βρίσκεται στο σταυροδρόμι των εμπορικών και οικονομικών οδών της περιοχής, γεγονός που την καθιστά ελκυστικό προορισμό για επενδύσεις σε Data Centers.

Τα Data Centers είναι απαραίτητα για την αποθήκευση και επεξεργασία δεδομένων. Χρησιμοποιούνται από επιχειρήσεις, οργανισμούς και κυβερνήσεις για να φιλοξενήσουν τα δεδομένα τους, τα οποία περιλαμβάνουν πληροφορίες σχετικά με πελάτες, προϊόντα, υπηρεσίες και διαδικασίες.

Η ανάπτυξη διεθνών Data Centers στην Ελλάδα θα έχει θετικό αντίκτυπο στη γεωπολιτική θέση της χώρας, καθώς θα προσελκύσουν επενδύσεις, θέσεις εργασίας και νέες τεχνολογίες, ενώ θα ενισχύσουν επίσης την ασφάλεια και την ανθεκτικότητα των υποδομών της χώρας.

 

Το βιβλίο «Άγιος Παΐσιος», Οι προσευχές - Οι προφητείες - Τα θαύματα και το βιβλίο «Άγιος Κοσμάς ο Αιτωλός» με το έργο ζωής του Εθνομάρτυρα Αγίου, για να επιλέξετε, αυτό το Σάββατο 18.11 ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ με τα Παραπολιτικά

 

1600_640_03_2_

 

ΑΓΙΟΣ ΠΑΪΣΙΟΣ

Οι προσευχές

Οι προφητείες

Τα θαύματα

Έλεγε: «Δεν υπάρχουν μακαριότεροι άνθρωποι από εκείνους που έπιασαν επαφή με τον Ουράνιο Σταθμό και είναι δικτυωμένοι με ευλάβεια με το Θεό. Όπως δεν υπάρχουν πιο δυστυχισμένοι από εκείνους που έκοψαν την επαφή τους με το Θεό και γυρίζουν ζαλισμένοι τον κόσμο και τα κουμπιά των σταθμών του κόσμου, για να ξεχάσουν λίγο το πολύ άγχος της εκτροχιασμένης ζωής τους». Συμβούλευε δε και τα εξής: «Πολύ βοηθάει, πριν από την προσευχή να διαβάσεις ένα κομμάτι από το Γεροντικό. Τότε θα θερμανθεί η καρδιά σου και θα καπακωθούν όλες οι μέριμνες και θα μπορέσεις να προσευχηθείς απερίσπαστα». Και για το νου που σκορπίζεται κατά την ώρα της προσευχής τόνιζε: «Την ώρα της προσευχής, όταν ο νους μας φεύγει σε άσχημα πράγματα ή έρχονται χωρίς να το θέλουμε, να μην χρησιμοποιούμε αντιρρητικό πόλεμο κατά του εχθρού, διότι και όλοι οι δικηγόροι εάν μαζευτούν, με ένα διαβολάκι δεν τα βγάζουν πέρα με τη συζήτηση, αλλά μόνο με μια περιφρόνηση μπορεί να τα διώξει κανείς, όπως και τους βλάσφημους λογισμούς». Ο μεγαλύτερος κίνδυνος για έναν πνευματικό αγωνιστή είναι η απελπισία.

ΑΓΙΟΣ ΚΟΣΜΑΣ Ο ΑΙΤΩΛΟΣ

Ο Πατροκοσμάς

Βίος - Θαύματα

Διδαχές και προφητείες

ΠΡΟΦΗΤΕΙΕΣ

«Θα προσπαθούν να το λύσουν με την πέννα, μα δε θα μπορούν. 99 φορές με τον πόλεμο και μία με την πέννα»(Η προφητεία αυτή αναφέρεται για την Κύπρο)

«Θα σας επιβάλουν μεγάλο και δυσβάσταχτο φόρο, αλλά δεν θα προφθάσουν»

«Θα ιδείτε τρεις φαμίλιες σ΄ ένα σπίτι»

«Οι πλούσιοι θα γίνουν πτωχοί και οι πτωχοί θα πεθάνουν»

«Μια χούφτα μάλαμα μια χούφτα αλεύρι»

«Το κακό θα σας έρθει από τους διαβασμένους»

«Οι Τούρκοι θα μάθουν το μυστικό 3 μέρες γρηγορότερα από τους Χριστιανούς»