Μόνο ένα κανάλι από τα τέσσερα προτίθεται να διατηρήσει η ΕΡΤ εντός της µέτρησης τηλεθέασης.

Αυτό έχει διαµηνύσει, σύµφωνα µε πληροφορίες, στη Nielsen το Ραδιοµέγαρο της Αγίας Παρασκευής, µε φόντο συζήτηση που έχει ξεκινήσει για την απόσυρση της κρατικής τηλεόρασης από τη διαφηµιστική αγορά και τις έρευνες τηλεθέασης.

Αν τελικώς η διοίκηση και το Μέγαρο Μαξίµου οδηγηθούν στο συγκεκριµένο µοντέλο, θα καταγράφονται οι επιδόσεις αποκλειστικά της ΕΡΤ1.

Η συγχώνευση ΕΡΤ2-ΕΡΤ3 και τα πλάνα του Μεγάρου Μαξίμου

Εκτός µετρήσεων θα είναι τόσο η ΕΡΤ2 όσο και η ΕΡΤ3, για τις οποίες, όπως έχει γράψει πρώτη η στήλη, υπάρχει προχωρηµένο σχέδιο στα συρτάρια του Μεγάρου Μαξίµου για συγχώνευσή τους σε έναν ενιαίο τηλεοπτικό πόλο, µε πολιτιστικό περιεχόµενο, αλλά και θέµατα από την ελληνική περιφέρεια.

Τα σενάριο για το ΕΡΤΝews

Το ίδιο θα ισχύσει και για το  24ωρο ενηµερωτικό κανάλι ΕΡΤ News. Οπως λένε οι γνωρίζοντες πρόσωπα και καταστάσεις, η εξέλιξη αυτή πιθανόν να σηµατοδοτεί και τις πολυσυζητηµένες ανακατατάξεις στο Ραδιοµέγαρο, οι οποίες, από τη στιγµή που θα ολοκληρωθούν, θα χρειαστεί  χρόνος προκειµένου να αφήσουν το αποτύπωµά τους στο τηλεοπτικό προϊόν.

Ηδη, η επιτάχυνση των διαδικασιών για την πλήρωση της θέσης διευθύνοντος συµβούλου συντείνει προς αυτή την κατεύθυνση, µε ό,τι αυτό συνεπάγεται για το νέο περιβάλλον που θα διαµορφωθεί.

*Δημοσιεύθηκε στο ένθετο "Secret" της εφημερίδας "ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ" στις 4/11/2023