Μπορεί η Χάρις Αλεξίου να έχει αποσυρθεί από το τραγούδι, αλλά εξακολουθεί να βρίσκεται στην επικαιρότητα από άλλα πόστα και να μαγεύει - εκτός της μοναδικής φωνής της.
Την είδαμε στο θέατρο, ενώ πιο πρόσφατα δέχθηκε εξαιρετικές κριτικές για την ερμηνεία της στο πολυσυζητημένο «Maestro» του Χριστόφορου Παπακαλιάτη. 

Και στον δεύτερο κύκλο του "Maestro"

Ως γνωστόν, θα είναι και στον δεύτερο κύκλο της επιτυχημένης σειράς του Mega που ξεκίνησε ήδη γυρίσματα και θα προβληθεί κατά πάσα πιθανότητα τον επόμενο Μάιο από το Mega. Αλλά δεν είναι το μόνο της πρότζεκτ.

Η εκπομπή στην ΕΡΤ όπου θα τη δούμε παρουσιάστρια

Η εμβληματική τραγουδίστρια αναλαμβάνει και τον ρόλο της παρουσιάστριας σε νέα σειρά-εκπομπή της ΕΡΤ, «Το χρονικό της ελληνικής δισκογραφίας», που θα βγει στον αέρα αρχές του 2024. 
 
Η σειρά θα αποτελείται από 12 συνολικά εκπομπές και θα έχει άφθονα ντοκιμαντερίστικα στοιχεία. Αφορά τη ζωή και το έργο σημαντικών καλλιτεχνών και, σύμφωνα με τις πληροφορίες μας, θα εστιάζει σε ιστορίες τους που δεν έχουν παρουσιαστεί ποτέ ξανά μέχρι τώρα. 
 
Η θεματική της είχε παρουσιαστεί στην επιτροπή της ΕΡΤ πριν περίπου από έναν χρόνο και πήρε τελικά την πολυπόθητη έγκριση για να ενταχθεί στο πρόγραμμα στις αρχές του νέου έτους. Αυτό σημαίνει πως τα γυρίσματα θα ξεκινήσουν σύντομα.

Η αποκάλυψη για το "Χτυποκάρδια στο θρανίο"

Εκτός από αυτά, η ίδια αποκάλυψε πως όταν ήταν περίπου 12 ετών εμφανίστηκε ως κομπάρσος και μάλιστα σε μία από τις πιο θρυλικές ταινίες του ελληνικού κινηματογράφου. 
«Έχω κάνει κομπαρσιλίκι στην Αλίκη Βουγιουκλάκη στο “Χτυποκάρδια στο θρανίο”. Μία γειτονοπούλα μου συμμετείχε, έκανε κομπαρσιλίκι και μου λέει “θες να έρθεις κι εσύ σήμερα που πάμε στο Μαρούσι;”. Ήμουν 12 ετών», είπε η ερμηνεύτρια στην εκπομπή «Watch Next» της Cosmote ΤV.
«Πήγα μαζί της και το έζησα - όλη μέρα στο προαύλιο του σχολείου, με τις ποδιές. Ήμουν μαθήτρια, δεν φαίνομαι πουθενά. Δεν είμαι στην τάξη, αλλά στο μπούγιο που τρέχουν τα κορίτσια και χαιρετάνε. Δεν θα με δεις», συμπλήρωσε η Χάρις Αλεξίου.
*Δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα "ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ" στις 6/11/2023