Την ακριβή διαδικασία που θα ακολουθηθεί στην επιλογή του τραγουδιού το οποίο θα ερμηνεύσει η Μαρίνα Σάττι στη φετινή Eurovision εξετάζουν στην ΕΡΤ.

50 χρόνια από την πρώτη συμμετοχή της Ελλάδας στη Eurovision

Φέτος θα δοθεί πολύ μεγάλη βαρύτητα στην επιλογή του τραγουδιού, καθώς συμπληρώνονται πενήντα χρόνια από την πρώτη συμμετοχή της Ελλάδας στον Πανευρωπαϊκό Μουσικό Διαγωνισμό της Eurovision.

Η Ελλάδα πρώτη φορά πήρε μέρος στο θεσμό τον Απρίλιο του 1974. Τότε τη χώρα μας εκπροσώπησε η Μαρινέλλα με το τραγούδι «Λίγο κρασί, λίγο θάλασσα και τ’ αγόρι μου», μια σύνθεση του Γιώργου Κατσαρού, σε στίχους του Πυθαγόρα. Το τραγούδι είχε έθνικ χρώμα, όπως επιθυμεί η ΕΡΤ να έχει και το φετινό.

Διαβάστε ακόμα: Eurovision 2024 – Μαρίνα Σάττι: Οι πρώτες αντιδράσεις στο Twitter για την τραγουδίστρια που θα εκπροσωπήσει την Ελλάδα (Βίντεο)

Η Μαρίνα Σάττι  ως πρέσβειρα της ελληνικής και βαλκανικής σκηνής

Η Μαρίνα Σάττι συνδυάζει ως καλλιτέχνιδα πολλά στοιχεία, καθώς μπορεί να είναι ταυτόχρονα pop, ethnic και mainstream, ενώ με την ίδια άνεση μπορεί κάποιος να τη χαρακτηρίσει λυρική urban και παραδοσιακή ερμηνεύτρια.

Τα ευρωπαϊκά μέσα την παρουσιάζουν ως πρέσβειρα της ελληνικής και βαλκανικής σκηνής, σε μια ιδιαίτερη διαδρομή, που «παντρεύει» την παραδοσιακή μουσική με την pop, τόσο κλασική όσο και σύγχρονη.

Το τραγούδι που θα ερμηνεύσει η Μαρίνα Σάττι δεν έχει ακόμη επιλεγεί. Γι’ αυτό, τόσο η ΕΡΤ και η δισκογραφική της εταιρεία Golden Records και Minos EMI, a Universal Music Company, όσο και η ερμηνεύτρια επιθυμούν η επιλογή αυτή να είναι όσο πιο ανοιχτή γίνεται.

Στο πλαίσιο αυτό, οι ενδιαφερόμενοι δημιουργοί μπορούν στο email eurovision2024@ert.gr να καταθέσουν έως την 1η Δεκεμβρίου 2023 τις προτάσεις των τραγουδιών τους.

Στη συνέχεια, η ομάδα που ασχολείται με το project της φετινής Εurovision και η ίδια η καλλιτέχνιδα θα αξιολογήσουν τα τραγούδια. Αν οι καλές επιλογές είναι περισσότερες από τρεις, τότε η ΕΡΤ θα προχωρήσει σε στήσιμο ελληνικού τελικού, όπου το κοινό θα επιλέξει αυτό που του αρέσει περισσότερο. Δεν θα πρέπει να αποκλειστεί το ενδεχόμενο η ίδια η Μαρίνα Σάττι να συνθέσει κάποιο τραγούδι, καθώς, εκτός από ερμηνεύτρια, είναι και δημιουργός.

Δημοσιεύθηκε στην Οntime