Mεγάλη αναστάτωση, αλλά και σοβαρό προβληµατισµό στην τηλεοπτική αγορά προκάλεσε η αποκάλυψη των λανθασµένων στοιχείων µέτρησης της Nielsen το διάστηµα 9-11 Οκτωβρίου.

Η απουσία περίπου ενός εκατοµµυρίου τηλεθεατών από τη ζώνη υψηλής τηλεθέασης χτύπησε συναγερµό στους τηλεοπτικούς σταθµούς, µε την εταιρεία µέτρησης να παραδέχεται το σφάλµα, έστω και κατόπιν εορτής, είναι η αλήθεια.

Επανέρχεται η συζήτηση για το σύστηµα καταγραφής της τηλεθέασης

Η αξιοπιστία των στοιχείων τηλεθέασης είναι καθοριστική για τη λειτουργία της αγοράς, καθώς από τα στοιχεία της Nielsen εξαρτάται αποκλειστικά η δηµιουργία των εντυπώσεων για τη δυναµική των τηλεοπτικών προγραµµάτων και άρα και η διανοµή της διαφηµιστικής πίτας.

Οπως αντιλαµβάνεται κανείς, η διαπίστωση αυτής της παραφωνίας τις προηγούµενες ηµέρες επαναφέρει δυναµικά τη συζήτηση για το σύστηµα καταγραφής της τηλεθέασης γενικότερα, πολλώ δε µάλλον από τη στιγµή που έχει µπει για τα καλά στην εξίσωση η συζήτηση για την έναρξη των µετρήσεων και στο πεδίο των ψηφιακών πλατφορµών, αλλά και των άλλων πηγών παρακολούθησης του τηλεοπτικού προϊόντος.

Μάλιστα, όπως λένε οι γνωρίζοντες, οι διοικήσεις των καναλιών ετοιµάζουν ήδη ένα σχετικό πλαίσιο συζητήσεων, αφού εκτός των άλλων δεν έχει ακόµη προσδιοριστεί το είδος του προβλήµατος...

Δημοσιεύθηκε στο Secret στις 21/10/2023