Σε δύο κεντρικούς άξονες τοποθετούνται οι προτεραιότητες της νέας σύνθεσης του Εθνικού Ραδιοτηλεοπτικού Συµβουλίου, η οποία προέκυψε πριν από µερικές ηµέρες. Αφενός η συστηµατικότερη παρακολούθηση του εγχώριου ραδιοφωνικού και τηλεοπτικού τοπίου (όπου, σύµφωνα µε τις πρώτες αναλύσεις, υπάρχουν σηµαντικά κενά σε όλα τα επίπεδα) και αφετέρου η επιτάχυνση των διαδικασιών σχετικά µε υποθέσεις που εκκρεµούν εδώ και πολύ καιρό, κάποιες από τις οποίες µάλιστα είναι και ιδιαιτέρως πολύπλοκες.

Πέραν του κοµµατιού των προστίµων και γενικότερα των κυρώσεων σε µια σειρά από αντίστοιχα µέτωπα, στην κορυφή της ατζέντας των νέων µελών βρίσκεται το θέµα της έγκρισης για τη µεταβολή του καθεστώτος ιδιοκτησίας σε ΜΜΕ, καθώς και περιπτώσεις αύξησης µετοχικού κεφαλαίου.

Επιπλέον, ιδιαίτερη έµφαση δίνεται στη διαµόρφωση των κατάλληλων συνθηκών προκειµένου να δροµολογηθεί η διαδικασία των αδειοδοτήσεων περιφερειακών καναλιών, ραδιοφώνων, αλλά και θεµατικών τηλεοπτικών σταθµών, η οποία όχι µόνο χρονίζει, αλλά ταυτόχρονα δηµιουργεί µια σειρά από σοβαρά ζητήµατα όχι µόνο από θεσµικής, αλλά και από λειτουργικής άποψης.

Στις επόµενες συνεδριάσεις αναµένεται να υπάρξει µια συντονισµένη προσπάθεια να τεθούν χρονοδιαγράµµατα δράσης και πρωτοβουλιών.

*Δημοσιεύθηκε στο ένθετο ‘’Secret’’ της εφημερίδας «Παραπολιτικά» στις 14/10