Το πρώτο φινάλε σειράς αυτής της τηλεοπτικής χρονιάς είναι γεγονός και πρόκειται για σίριαλ της ΕΡΤ.

Ο λόγος για τη μίνι σειρά «Τρίτος όροφος», η οποία θα ολοκληρωθεί μόλις στις 30 Οκτωβρίου. Η μίνι σειρά, με πρωταγωνιστή τον Αντώνη Καφετζόπουλο και τη Λυδία Φωτοπούλου, αποτελείται από μικρά 15λεπτα επεισόδια, στα οποία μας παρουσιάζεται η καθημερινή ζωή ενός ζευγαριού που βρίσκεται στη σύνταξη.

Η αρχική συμφωνία ήταν να προβληθούν εξήντα επεισόδια διάρκειας δεκαπέντε λεπτών, τα οποία θα φτάσουν μέχρι τον Δεκέμβριο. Το πρόωρο τέλος, όμως, δεν μπορεί να αποφευχθεί και ο λόγος δεν είναι τα νούμερα στην τηλεθέαση, καθώς η σειρά έχει αγαπηθεί από το κοινό. Ο λόγος είναι πως η ΕΡΤ προβάλλει διπλά τα επεισόδια προκειμένου να καλύψει το μισάωρο κενό στο πρόγραμμά της. Έτσι, αντί το υλικό να φτάσει μέχρι τον Δεκέμβριο, όπως είχε συμφωνηθεί, η αυλαία θα πέσει στις 30 Οκτωβρίου.

Σε πρόσφατη συνέντευξή του στο «Πάμε Δανάη» ο Αντώνης Καφετζόπουλος δεν είχε κρύψει την ενόχλησή του για την απόφαση της ΕΡΤ να προβάλλει διπλά επεισόδια της σειράς. «Η ΕΡΤ έπαθε εγκεφαλικό, τα βάζουν διπλά τα επεισόδια. Ενώ ήταν δική τους ιδέα να παίζει ένα 15λεπτο την ημέρα. Εγώ δεν έχω εξήγηση. Δεν μου αρέσει καθόλου αυτό! Η ιδέα ήταν ότι θα κάναμε δεκαπέντε λεπτά την ήμερα» είπε κι ερωτώμενος αν επικοινώνησε με τους υπευθύνους για να ρωτήσει σχετικά, ο ηθοποιός απάντησε καταφατικά και πρόσθεσε: «Μου απάντησαν με τρόπο που μαρτυρά ιατρικό πρόβλημα, εγκεφαλικό».