Γιατί με ξύπνησες πρωί
Γιατί με ξύπνησες πρωί Σωτήρης Ξενάκης Βασίλης Σκουρής
1600_640_01
Media

Αυτό το Σάββατο τα ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ κυκλοφορούν με δύο μεγάλες προσφορές

Αυτό το Σάββατο 30.09 τα Παραπολιτικά σας προσφέρουν το νέο τεύχος του μεγαλύτερου περιοδικού αυτοκινήτου στον κόσμο “Car and Driver”, σε ένα τεύχος που δεν πρέπει να χάσει κανείς και μαζί, το σκληρόδετο λεύκωμα “Χαμένες πατρίδες: Παράλια Μικράς Ασίας - Καππαδοκία” με συγκλονιστικές εικόνες και αεροφωτογραφίες που ξεδιπλώνουν την άγνωστη ιστορία των πόλεων του Ελληνισμού!

Αυτό το Σάββατο 30/09 αποκλειστικά με τα Παραπολιτικά το μεγαλύτερο περιοδικό αυτοκινήτου στον κόσμο, Car and Driver, κυκλοφορεί το τεύχος Οκτωβρίου:

CAR AND DRIVER ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ

1600_640_02

Σε αυτό το τεύχος

MG ZS 1.0 T-GDI 111PS

Δοκιμάζουμε στην Ελλάδα το νέο SUV που φέρνει ένα θρυλικό όνομα ξανά στο προσκήνιο.

MG4 Electric 170 PS

Καινοτομία και αποδοτικότητα για όλους.

Volkswagen ID. 7

Το νέο, επιβλητικό, αμιγώς ηλεκτρικό sedan.

FIAT 600e

Ένα ιστορικό όνομα εξηλεκτρίστηκε.

Ακόμα, δοκιμάζουμε τα Citroen ë-C4X 50 kWh, Mercedes-Benz B200 MHEV και Toyota Corolla Hybrid GR Sport και τα Audi A3 Sportback 1.5 MHEV 150PS S-Line Stronic – Cupra Formentor 1.5 TSI 150PS DSG

EKO Acropolis Rally 2023 Review: Όλη η δράση και τα παραλειπόμενα από έναν εντυπωσιακό, γεμάτο ένταση και δράμα αγώνα.

+ MOTO AND BIKER

H πληρέστερη ενημέρωση για τη μοτοσυκλέτα και τον αναβάτη με ειδήσεις, νέα μοντέλα και δοκιμέ

Μαζί,

Χαμένες πατρίδες

Παράλια Μικράς Ασίας – Καππαδοκία

1600_640_03

 

Συγκλονιστικές εικόνες και αεροφωτογραφίες ξεδιπλώνουν την άγνωστη ιστορία των πόλεων του Ελληνισμού και αποκαλύπτουν την απαράμιλλη ομορφιά τους

«Χαμένες πατρίδες: Παράλια Μικράς Ασίας – Καππαδοκία»: Μη χάσετε το σκληρόδετο συλλεκτικό λεύκωμα, αυτό το Σάββατο 30.09, ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ με τα Παραπολιτικά

Μη χάσετε αυτό το Σάββατο 30.09, για πρώτη φορά με τα Παραπολιτικά, το σκληρόδετο συλλεκτικό λεύκωμα “Χαμένες Πατρίδες - Παράλια Μικράς Ασίας – Καππαδοκία”. Με μια μοναδική περιδιάβαση, στα παράλια της Μικράς Ασίας, μιας περιοχής έμφορτης με ελληνική ιστορία αλλά και μνήμες, που προκαλούν σε όλους μας έντονα συναισθήματα, αλλά και στην Καππαδοκία, σε ένα σπάνιο τοπίο, όπου όλα φανερώνουν ότι για πολλούς αιώνες αυτός ο τόπος αποτελούσε μία από τις ελληνικές πατρίδες.

Θα γίνει μια προσπάθεια να παρουσιάσουμε την ιστορία και τον πολιτισμό των ελληνικών παραλίων της Μικράς Ασίας. Έργο δυσχερές, αφού οι πρώτες επαφές των Ελλήνων με την περιοχή χάνονται στους μύθους του Τρωικού πολέμου, ενώ το ελληνικό στοιχείο ακμάζει την περίοδο μεταξύ 18ου και 20ού αι., δημιουργώντας θαυμαστές συνθήκες πολιτισμού και οικονομικής ευμάρειας.

Μέσα από σπάνιο φωτογραφικό υλικό παρουσιάζεται η οργάνωση των ελληνικών κοινοτήτων, η εκπαιδευτική κίνηση, μαρτυρίες ξένων περιηγητών και οι διωγμοί του Ελληνισμού από τα παράλια, που έφεραν και την Έξοδο με την τραγωδία της Μικρασιατικής Καταστροφής.

* Όσοι αναγνώστες έχασαν έναν ή περισσότερους τόμους των λευκωμάτων, μπορούν να τους παραγγείλουν από τον εφημεριδοπώλη τους ή να καλέσουν στο 211 1091100 (Δευτέρα - Παρασκευή, ώρες 10.00-18.00). Ισχύει μέχρι εξαντλήσεως των αποθεμάτων.