STARTUPPER mag: Το περιοδικό της ελληνικής Startup σκηνής, το Σάββατο 23.09 ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ με τα ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ

1600_640_02

 

Αυτό το Σάββατο 23 Σεπτεμβρίου, μη χάσετε αποκλειστικά με τα «Παραπολιτικά» το περιοδικό STARTUPPER MAG, το περιοδικό της Καινοτομίας και της Νέας Οικονομίας, το πρώτο και ταυτόχρονα το μοναδικό έντυπο το οποίο κυκλοφορεί με στόχο να καταγράψει την επικαιρότητα και τη θεματολογία της ελληνικής Startup σκηνής, καθώς και όλες τις εξελίξεις στον κόσμο των επιχειρήσεων.

Μη χάσετε σε αυτό το τεύχος:

DIGITAL: Ψηφιακός Μετασχηματισμός - Προκλήσεις, εμπόδια και πώς μπορούν να υπερκεραστούν

Την τελευταία εξαετία έχει «εισβάλει» στο διεθνές στερέωμα η έννοια του digital transformation, που μέσω της αξιοποίησης σειράς ψηφιακών τεχνολογιών προσβλέπει στην περαιτέρω βελτίωση των συνολικών διαδικασιών, της δομής, της κουλτούρας, των υπηρεσιών, προϊόντων και των εμπειριών κάθε επιχείρησης. Καθώς οι νέες τεχνολογίες αναπτύσσονται και βελτιώνονται ταχέως, οι οργανισμοί επικεντρώνονται στο να ενημερώνονται για τις νεότερες τάσεις και να ενσωματώνουν αυτές τις καινοτομίες. Πολλοί οργανισμοί ενσωματώνουν την τεχνολογία σε όλες σχεδόν τις πτυχές των εσωτερικών και εξωτερικών λειτουργιών τους, διαδικασία η οποία επηρεάζει σημαντικά τις διαδικασίες και τις λειτουργίες τους, οδηγώντας σε οργανωτικές και εν γένει διαρθρωτικές αλλαγές, κάτι το οποίο αναλύεται εκτενώς στο συγκεκριμένο... ψηφιακό και high tech αφιέρωμα του Startupper Mag.

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ: Αλέξανδρος Θεοφανίδης, CEO της METALEASE

Καινοτομία - διαφάνεια - σεβασμός στο περιβάλλον. Αυτό είναι το τρίπτυχο πάνω στο οποίο επιχειρεί η METALEASE, η εταιρεία που έφερε και διαμόρφωσε το leasing προϊόντων τεχνολογίας στην Ελλάδα για ιδιώτες και επιχειρήσεις, όπως εξάγουμε από την εξαιρετικά ενδιαφέρουσα συνέντευξη που παραχώρησε ο ιδρυτής και CEO της, Αλέξανδρος Θεοφανίδης, στο Startupper Mag. Η παγκόσμια καινοτομία της ολοκληρωμένης επενδυτικής πλατφόρμας σε συσκευες τεχνολογίας με τη μέθοδο Timeshare Fractional Ownership (κλασματοποιημένη ιδιοκτησία ορισμένου χρόνου) μέσα από τις υπηρεσίες leasing της METALEASE… ήρθε για να μείνει και όπως μας εξηγεί ο καινοτόμος Αλέξανδρος Θεοφανίδης, «είναι ένας νέος κόσμος επενδύσεων, ο οποίος πέρα από τις υψηλες αποδόσεις που προσφέρει, εκπαιδεύει και το επενδυτικό κοινό προς την κατεύθυνση του impact investment».

STARTUPS: Πώς μπορούν να κάνουν το σπίτι σας πιο hi-tech από ποτέ!

Κάποτε όταν μιλούσαμε για Startups ήταν σαν να αναφερόμαστε σε κάτι εξωτικό, κάτι πολύ μακρινό από την ελληνική πραγματικότητα. Την τελευταία δεκαετία όμως ευτυχώς τα πράγματα έχουν αλλάξει. Πλέον τα Startups έχουν μπει στα σπίτια μας...στην κυριολεξία! Κοιτώντας πίσω, παλιά κάθε φορά που χρειαζόμασταν κάτι για το σπίτι μας ξέραμε ότι μας περίμενε μεγάλη ταλαιπωρία. Έπρεπε να πάμε στο πλησιέστερο κατάστημα, να ρωτήσουμε τον υπεύθυνο για το προϊόν που επιθυμούμε και μετά από πολλές ώρες να φτάσουμε στην κατάλληλη επιλογή. Και όταν χρειαζόμασταν κάποια εξυπηρέτηση; Ε τότε μας περίμενε νέος «εφιάλτης» γιατί έπρεπε να ψάξουμε με τις ώρες τον κατάλληλο επαγγελματία στα τηλέφωνα. Σήμερα όλα αυτά ανήκουν σε μεγάλο βαθμό στο παρελθόν. Χάρη στην «εκρηκτική» ανάπτυξη του εγχώριου οικοσυστήματος καινοτομίας μπορούμε να αποκτήσουμε όποια υπηρεσία θέλουμε με το πάτημα ενός «κουμπιού». Από μαστορέματα, υπηρεσίες καθαρισμού, μέχρι έξυπνες συσκευές, μπορείτε να βρείτε τα πάντα και το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να σκρολάρετε στο κινητό σας. Τo Startupper Mag λοιπόν είναι εδώ για να σας προτείνει τις πιο hi-tech ελληνικές υπηρεσίες για να δώσετε στο σπίτι σας ένα αέρα ανανέωσης.

ΘΕΜΑ: Τα top προγράμματα κατάρτισης στα ιδιωτικά πανεπιστήμια

Στο παρελθόν, κάθε καλοκαίρι, η ανακοίνωση των βάσεων εισαγωγής στην τριτοβάθμια εκπαίδευση οδηγούσε χιλιάδες αποφοίτους Λυκείου, που δεν είχαν καταφέρει να εισαχθούν στη σχολή της επιλογής τους, στα ιδιωτικά ΙΕΚ. Τα συγκεκριμένα εκπαιδευτικά ιδρύματα είχαν καθιερωθεί σε έναν μεγάλο βαθμό, στη συνείδηση των υποψηφίων σπουδαστών, ως μία εναλλακτική λύση σε περίπτωση αποτυχίας στις Πανελλήνιες Εξετάσεις και δεν αποτελούσαν, τις περισσότερες φορές, πρώτη επιλογή για τους σπουδαστές και τις οικογένειές τους. Η πραγματικότητα όμως ήταν εντελώς διαφορετική. Έχοντας το πλεονέκτημα της καλύτερης διασύνδεσης με την αγορά εργασίας, και αναγνωρίζοντας τις ανάγκες της, τα ιδιωτικά ΙΕΚ δημιουργούσαν προγράμματα τα οποία προσέφεραν σε όσους τα παρακολουθούσαν τα προσόντα που απαιτούσε η κάθε εποχή για άμεση επαγγελματική αποκατάσταση. Σας παρουσιάζουμε «φρέσκα» προγράμματα, με ενδιαφέρουσα ύλη, και γνώσεις που εκτός από το θεωρητικό επίπεδο θα ήταν χρήσιμες, κυρίως, επί του πρακτέου.

Μαζί,

«Αρχαίοι τόποι» και «Αττική - Σαρωνικός»: Δύο νέα σκληρόδετα φωτογραφικά λευκώματα για να επιλέξετε, αυτό το Σάββατο 23.09, ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ με τα Παραπολιτικά!

1600_640_03

 

«ΕΛΛΑΣ ΑΝΩΘΕΝ»

ΣΚΛΗΡΟΔΕΤΟ ΣΥΛΛΕΚΤΙΚΟ ΛΕΥΚΩΜΑ

ΓΙΑ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΜΕ ΤΑ ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ

Μια πολυτελής έκδοση με αεροφωτογραφίες από τις απαράμιλλες ομορφιές της χώρας μας.

Θέατρα, λαμπρές πόλεις, ιεροί και λατρευτικοί χώροι, τα νησιά του Σαρωνικού κόλπου και η ιστορική Αττική γη, αποκαλύπτονται σε μία σειρά φωτογραφιών που δεν έχετε ξαναδεί!

«Αρχαίοι τόποι»

Δεν θα μπορούσε ίσως να υπάρξει αντιπροσωπευτικότερο θέμα για έναν τόμο που αφορά την Ελλάδα, από τους αρχαίους τόπους της, ενθυμήσεις των οποίων υπάρχουν διάσπαρτες σε όλη τη χώρα μας: Κάποιοι στάθηκαν περισσότερο ευνοημένοι από το χρόνο, ο οποίος υπήρξε επιεικής μαζί τους και τους επέτρεψε να ταξιδέψουν επάνω στα φτερά του σχεδόν ακέραιοι μέχρι τη σημερινή εποχή. Άλλοι πάλι ήταν λιγότερο τυχεροί, με μερικά μόνο σπαράγματα της αλλοτινής τους μορφής να σώζονται, τα οποία μας επιτρέπουν μία φευγαλέα ματιά σε έναν κόσμο στον οποίο κάποτε, αιώνες πριν, είχαν την πρέπουσα θέση τους.

Καμία από αυτές τις περιοχές δεν ήταν τυχαία. Εδώ έζησαν και δημιούργησαν άνθρωποι απλοί, αλλά και άνθρωποι που έμειναν στην Ιστορία για τις ηρωικές πράξεις ή την τεράστια συνεισφορά τους στην παγκόσμια διανόηση. Εδώ λατρεύτηκαν οι ήρωες και οι θεοί, γύρω από τους οποίους δομήθηκε το πολυσύνθετο θρησκευτικό σύστημα της αρχαίας Ελλάδας. Στους τόπους αυτούς γεννήθηκε και αναπτύχθηκε η φιλοσοφία, η ρητορική, η μουσική, το θέατρο, οι επιστήμες, μέσα σε ένα κλίμα όπου η ελεύθερη σκέψη και το δημιουργικό πνεύμα έβρισκαν την απόλυτη έκφρασή τους.

Θέατρα, οχυρώσεις, αγορές, λουτρά, πόλεις λαμπρές, χώροι ιεροί, όλα φορτισμένα ενεργειακά από τα μικρά και μεγάλα γεγονότα που τα περιέβαλλαν, δημιουργώντας το παρελθόν μας, διαμορφώνοντας την ελληνική μας ταυτότητα και υπενθυμίζοντάς μας πόσα πολλά κληροδότησε η ελληνική αρχαιότητα όχι μόνο στις μελλοντικές γενιές της αλλά και στον κόσμο ολόκληρο.

«Αττική - Σαρωνικός»

Χιλιάδες χρόνια πριν, μία μεγάλη καταστροφή, ο καταποντισμός της περιοχής της Αιγηίδας, οδήγησε σε μία σειρά από μικρότερες δημιουργίες, μέρος των οποίων είναι σήμερα τα νησιά του Σαρωνικού κόλπου. Η περιοχή αυτή, που μαζί με την Αττική αποτελεί το θέμα του λευκώματος, απαρτίζει μία ιδιαίτερη γωνιά της χώρας μας, που κρύβει μοναδικές ομορφιές και εκπλήξεις.

Η σπουδαιότητα της περιοχής από την αρχαιότητα κιόλας καταδεικνύεται στα πλούσια κατάλοιπα που άφησαν οι διάφορες εποχές στο πέρασμά τους: οικισμοί, ναοί, θέατρα, θεραπευτήρια, ιεροί και λατρευτικοί χώροι, όλα μαρτυρούν πλούσια ιστορία. Σε συνδυασμό με την απαράμιλλη φυσική ομορφιά της, η ζώνη αυτή έχει αναδειχθεί σε μία από τις πιο ενδιαφέρουσες της Ελλάδας.

Η επιβλητική και ένδοξη Σαλαμίνα, η ιστορική Αίγινα, γενέτειρα του Ιωάννη Καποδίστρια, το καταπράσινο και μυστηριακό Αγκίστρι, ο αριστοκρατικός Πόρος, οι μοναδικές Σπέτσες, η κοσμοπολίτικη Ύδρα, αλλά και οι μικρές νησίδες που τα περιστοιχίζουν, απαρτίζουν ένα σύμπλεγμα που αποπνέει αρχοντιά και γαλήνη. Η ιστορική Αττική γη, που βρίσκεται σε κοντινή απόσταση, τα συμπληρώνει με όμορφο τρόπο, ολοκληρώνοντας την αφήγηση των εικόνων που μας υπόσχονται ένα συναρπαστικό ταξίδι.

* Όσοι αναγνώστες έχασαν έναν ή περισσότερους τόμους της σειράς, μπορούν να τους παραγγείλουν από τον εφημεριδοπώλη τους ή να καλέσουν στο 211 1091100 (Δευτέρα - Παρασκευή, ώρες 10.00-18.00). Ισχύει μέχρι εξαντλήσεως των αποθεμάτων.