Επιστρέφει σταδιακά και το Star στην παραγωγή ελληνικής μυθοπλασίας, ωστόσο τον κορμό της βραδινής ζώνης του εξακολουθούν να αποτελούν τα ριάλιτι.

Η αστυνομική σειρά «IQ 160», που βασίζεται σε γαλλικό φορμάτ, ξεκίνησε στα μέσα της περασμένης σεζόν και συνεχίζεται φέτος με τον δεύτερο κύκλο της. Η Πηνελόπη Μουρίκη (Σμαράγδα Καρύδη) εργάζεται ως καθαρίστρια σε αστυνομικό τμήμα, στη Διεύθυνση Εγκλημάτων κατά Ζωής της Ελληνικής Αστυνομίας. Ένα βράδυ πέφτει τυχαία πάνω στα στοιχεία του φακέλου μιας πρόσφατης δολοφονίας. Τα διαβάζει και παρεμβαίνει στα συμπεράσματα της έρευνας, κάνοντας πολύ σημαντικές διορθώσεις. Έτσι γίνεται αναπόσπαστο μέρος της ομάδας και οι μπελάδες μόλις ξεκινούν, ενώ οι εξιχνιάσεις έχουν τον πρώτο λόγο. Στον αντρικό πρωταγωνιστικό ρόλο είναι ο Νίκος Κουρής.

«Στα σύνορα» έχει τίτλο η νέα κωμωδία του Βασίλη Θωμόπουλου. Η υπόθεση διαδραματίζεται σ’ ένα χωριό κοντά στα σύνορα, εκεί όπου μία αξιαγάπητη γιαγιά ζει με την οικογένειά της. Η μεγάλη της εγγονή επιστρέφει από τις σπουδές της, για να αναλάβει την οικογενειακή επιχείρηση. Καθ’ οδόν γνωρίζει έναν γοητευτικό αστυνομικό, ο οποίος μόλις έχει πάρει μετάθεση στο ίδιο χωριό. Πώς θα αντιμετωπίσουν τη σπίθα που δημιουργείται ανάμεσά τους; Τι υποδοχή θα συναντήσει ο νέος αστυνόμος στο χωριό; Και πώς θα αντιδράσει εκείνη, όταν ενημερωθεί ότι η επιχείρηση της γιαγιάς της δεν είναι και τόσο νόμιμη; Ένα θεότρελο χωριό με απίθανους κατοίκους, μια δαιμόνια γιαγιά, που λύνει και δένει, μία επιχείρηση λαθρεμπορίου που αναζητεί διάδοχο, ένα κορίτσι με πολλούς υποψήφιους μνηστήρες.

Και τέλος ένας αστυνομικός αποφασισμένος να τη διεκδικήσει, αλλά και να επιβάλει τον νόμο. Μπορεί ο έρωτας να γεννηθεί ακόμα και κάτω από τις πλέον απρόβλεπτες συνθήκες; Τη σκηνοθεσία υπογράφει ο Βασίλης Θωμόπουλος. Πρωταγωνιστούν: Υρώ Μανέ, Κώστας Κόκλας, Νίκος Πουρσανίδης, Λίλα Μπακλέση, Σπύρος Πούλης, Κώστας Αποστολάκης, Γιάννης Μποσταντζόγλου, Ρένος Ρώτας, Βαλέρια Κουρούπη, Πάρις Θωμόπουλος, Έλενα Ασημακοπούλου, Βασίλης Τριανταφύλλου.

Μία ακόμα σειρά έρχεται στο Star με τίτλο «Μαύροι Πίνακες» και προγραμματίζεται να βγει στον τηλεοπτικό αέρα από τη νέα σεζόν. Πρόκειται για μια αστυνομική-δραματική σειρά που υπογράφουν ο Μάριος Ιορδάνου και η Σοφία Καζαντζιάν και την οποία έχει αναλάβει η εταιρεία παραγωγής Barking Well Media. Αυτό το διάστημα αναζητούνται τα κατάλληλα πρόσωπα που θα ενσαρκώσουν τους ήρωες. Το κάστινγκ αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί μέσα στον Σεπτέμβριο. Ενδεχομένως, αυτή η σειρά να βγει πρώτα στον αέρα της Nova και στη συνέχεια στο Star.

Κατά πάσα πιθανότητα, από τη συχνότητα του Star, μετά την προβολή στην Cosmote TV, θα προβληθεί και ο τελευταίος κύκλος του «Έτερος Εγώ: Νέμεσις».

Του Αλέξη Μίχα