Αξέχαστος έει μείνει ο ρόλος του Γεράσιμου Σκιαδαρέση στο σίριαλ που υπογράφουν ο Χάρης Ρώμας και η Άννα Χατζησοφιά, «Το καφέ της Χαράς».

Το βράδυ της Κυριακής 13/08, μέσα από την εκπομπή ΑΝΤ1 Flashback, στο πρόγραμμα του Μακεδονία Tv, ο αγαπημένος καλλιτέχνης και υποψήφιος δήμαρχος Χαλανδρίου θέλησε να μοιραστεί το άγνωστο παρασκήνιο πίσω από τη δημιουργία του θρυλικού αυτού ήρωα.

Ειδικότερα, ο Χάρης Ρώμας σημείωσε πως «ο Φατσέας είναι ένας ρόλος για τον οποίο είμαστε πολύ περήφανοι με την Άννα, γιατί δημιουργήσαμε μια γλώσσα. Μια ειδική γλώσσα για αυτόν τον ήρωα, με κόπο, για να κάνουμε όλα αυτά τα λογοπαίγνια και κέφι βέβαια. Αλλά και κόπο, όταν καθόμασταν να γράψουμε, μιας και ήταν ένας από τους τέσσερις κεντρικούς ήρωες. Αυτό ανταμείφθηκε με κάποιο τρόπο, όταν αποφάσισαν στην Πανεπιστημιακή Σχολή Γλωσσολογίας Κομοτηνής, στο διεθνές συνέδριο που έκαναν και ήταν αφιερωμένο στη δημιουργία γλώσσας μέσα από την Τέχνη και οι επίτιμοι προσκεκλημένοι για αυτόν τον λόγο ήμασταν εγώ και η Άννα Χατζησοφιά».

«Ο Γεράσιμος Σκιαδαρέσης έμελλε να γίνει αδελφικός μου φίλος, μέχρι τότε όμως δεν τον ήξερα. Είχαμε πει μόνο «γεια». Με αυτό το θάρρος πήγα στο θέατρο Βεάκη, όπου θυμάμαι πως έπαιζε τότε, κλείσαμε ένα ραντεβού για να συζητήσουμε αφού του είχαμε στείλει το κείμενο. Και μου είπε όχι», επισήμανε.

«Μου λέει: «δεν μπορώ να το κάνω, ντρέπομαι πάρα πολύ. Μου φαίνεται ένας τόσο αντιπαθητικός χαρακτήρας που κερατώνει την γυναίκα του». Του λέω, «είναι όμως κάτι που υπάρχει και μέσα από σένα θα γίνει πολύ αγαπητός», γιατί θα το ξορκίζαμε μέσα από την κωμωδία» συμπλήρωσε, ο Χάρης Ρώμας.