Τέσσερα συλλεκτικά βιβλία για τη μεγάλη γιορτή της Παναγίας για να επιλέξετε, αυτό το Σάββατο 12/08 με τα Παραπολιτικά

1600_640_02

 

Μη χάσετε αυτό το Σάββατο 12/08 με τα Παραπολιτικά, τέσσερα συλλεκτικά βιβλία για τη μεγάλη γιορτή της Παναγίας, για να επιλέξετε:

ΠΑΝΑΓΙΑ

Η ελπίδα όλων των Ελλήνων

Η Παναγία, η μητέρα του Κυρίου, η παρθένος που στα σπλάχνα της φύτρωσε ο ιερός σπόρος που ήρθε να χαρίσει σωτηρία στους ανθρώπους, είναι η αγαπημένη μητέρα των Χριστιανών της Ορθοδοξίας. Στην Ελλάδα, από τα ακριτικά νησιά του Αιγαίου, μέχρι τα απομακρυσμένα χωριά της ηπειρωτικής χώρας, τις ξακουστές μονές του Αγίου Όρους και τη Μεγαλόνησο, Κύπρο, χιλιάδες πιστοί συγκεντρώνονται στη Χάρη της για να προσκυνήσουν τις θαυματουργές της εικόνες και να την παρακαλέσουν να τους ελεήσει. Τα θαύματά της που καθημερινά μαρτυρούνται, αποδεικνύουν τη μεγάλη αγάπη που συνδέει την Θεοτόκο με τους Ορθόδοξους Χριστιανούς. Η Μεγαλόχαρη, που χαρίζει κουράγιο και παρηγορεί αδιακρίτως, τιμάται πολλές φορές τον χρόνο, με αποκορύφωμα τον Δεκαπενταύγουστο που εορτάζεται η κοίμησή της.

ΜΗΤΗΡ ΘΕΟΥ

H ζωή και οι εορτές της Θεοτόκου

Μαρία. Η γυναίκα που γεννήθηκε για να εκλείψει η κατάρα της Εύας. Εκείνη που με την αγνότητά της έλκυσε τη Θεία Χάρη και με την ελεύθερη συναίνεσή της σαρκώθηκε ο άναρχος Λόγος του Θεού για τη σωτηρία της ανθρωπότητας. Οι πληροφορίες για τη ζωή της Παρθένου Μαρίας, της μητέρας του Χριστού, της όντως Θεοτόκου, είναι λιγοστές στην Καινή Διαθήκη, καθώς τα τέσσερα Ευαγγέλια επικεντρώνουν την προσοχή τους στα βασικά γεγονότα της ζωής, του θανάτου και της ανάστασης του Υιού και Δημιουργού της και στο μήνυμα που απορρέει από αυτά. Εκείνη Του προσέφερε τον εαυτό της, αξιώθηκε να Τον κυοφορήσει και να Τον γεννήσει, να γίνει η ωραιότερη προσφορά του ανθρώπινου γένους στον Λυτρωτή του. Το βιβλίο περιέχει τις πιο σημαντικές παλιοδιαθηκικές προτυπώσεις που αναφέρονται στην «τιμιωτέρα των Χερουβείμ και ενδοξοτέρα ασυγκρίτως των Σεραφείμ» και αφηγείται τη ζωή της Θεοτόκου αξιοποιώντας τις πληροφορίες που παρέχουν τα Ευαγγέλια, η Ιερή Παράδοση αλλά και εκείνα τα στοιχεία από τις απόκρυφες διηγήσεις που θεωρούνται αληθή από την Εκκλησία μας και χρησιμοποιήθηκαν στη διαμόρφωση του εορτολογίου, στην υμνωδία και την εκκλησιαστική τέχνη. Παράλληλα, αναλύει τις εορτές που καθιερώθηκαν για να τιμάται η Υπέραγνη Μητέρα του Κυρίου, για την κεντρική θέση που κατέχει το πρόσωπό της στο μέγα και ακατάληπτο για την ανθρώπινη σοφία αλλά και για τις ουράνιες δυνάμεις μυστήριο. Ένα βιβλίο διανθισμένο με σπάνιες και κορυφαίας καλλιτεχνικής έκφρασης απεικονίσεις της Παναγίας, αφιέρωμα σεβασμού και τιμής προς την υπερένδοξη Μητέρα όλων των ανθρώπων.

ΤΗ ΥΠΕΡΜΑΧΩ ΣΤΡΑΤΗΓΩ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ

Δύο βιβλία σε ένα:

ΘΕΟΤΟΚΟΣ Η ΜΑΝΑ & Η ΣΥΜΒΟΛΗ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΣΤΗΝ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ ΤΟΥ 1821

ENOTHTA 1η

Η Παναγία είναι η μητέρα του Χριστού, η μητέρα όλων των ανθρώπων. Είναι η μοναδική γυναικεία μορφή που σάρκωσε τον Υιό του Θεού και έγινε φορέας της αποκάλυψης του σχεδίου του Θεού για τη σωτηρία του ανθρώπου. Η Θεοτόκος όμως είναι πάνω από όλα μάνα για όλους, καθώς πόνεσε κατά τη Σταύρωση και διότι μετά την Κοίμησή της μεσιτεύει υπέρ των πιστών και σπεύδει με θαυμαστό τρόπο προς βοήθειά τους. Αναρίθμητα τα θαύματα που έχει επιτελέσει και ο αριθμός των πιστών που ευεργετήθηκαν. Στην Παναγία μας, στη μητέρα του Χριστού, στη νέα Εύα, στη Θεοτόκο οφείλουμε την ύψιστη τιμή και τη δόξα!

ENOTHTA 2η

Μη λησμονείτε το σχοινί, παιδιά του Πατριάρχη. Ὅταν τό 1453 ἔπεσε ἡ Πόλη στά χέρια τῶν Τούρκων, καταλύθηκε ἡ βυζαντινή αὐτοκρατορία καί ὅλο τό ρωμέϊκο βρέθηκε στό κενό. Καμμιά ὠργανωμένη δύναμη δέν ἀπέμεινε μέσα στό δοῦλο Γένος ἐκτός ἀπό τήν Ἐκκλησία, στήν ὁποία ὁ Πορθητής ἔδωσε ὡρισμένα προνόμια,τῶν ὁποίων αὐτή ἔκανε καλή χρήση γιά χάρι τοῦ λαοῦ. Ἡ Ἐκκλησία, λοιπόν, ἐπωφελούμενη ἀπό τά δικαιώματα πού τῆς δόθηκαν,στάθηκε,ἀπό τῆς ἑπομένης τῆς Ἁλώσεως, ἡ στοργική Μάνα τοῦ πονεμένου λαοῦ καί κοντά της οἱ σκλαβωμένοι Ἕλληνες ἔβρισκαν παρηγοριά και προστασία. Παράλληλα, ἡ Εκκλησία ἄρχισε ἕνα δύσκολο ἀγῶνα γιά τήν ἐπιβίωση τῆς φυλῆς μας, γιά τή διάσωση τῆς γλώσσας μας, γιά τή διατήρηση τῆς θρησκευτικῆς καί ἐθνικῆς μας αὐτοσυνειδησίας.

(+ Αρχιεπίσκοπος Χριστόδουλος, Μάρτιος 1994.)

ΠΡΟΣΚΥΝΗΜΑΤΑ ΤΗΣ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ

ΑΓΙΟΝ ΟΡΟΣ

Το περιβόλι της Παναγίας

Άγιο Όρος. Γη προσευχής και δοξολογίας του Τριαδικού Θεού και της Κυρίας Θεοτόκου. Τόπος ανάπαυσης της χοϊκής ύπαρξης. Τόπος αγρυπνίας, μετάνοιας και ταπείνωσης. Στο μαγευτικό τοπίο του, στην πιο ανατολική χερσόνησο της Χαλκιδικής, στην οποία δεσπόζει ο ορεινός όγκος του Άθω, που υψώνεται 2.033 μ. μες στο Αιγαίο, εδώ όπου στην αρχαιότητα πατούσαν μόνο οι θεοί ταξιδεύοντας από τόπο σε τόπο, απλώνεται μια μοναδική στον κόσμο αυτόνομη μοναστική πολιτεία, παγκόσμιο κέντρο του ορθόδοξου χριστιανικού μοναχισμού. Άβατο για γυναίκες, κλήρος και περιβόλι της Αγίας Θεοτόκου, κιβωτός των βαθύτερων αισθημάτων, ζωντανό μνημείο του υπερχιλιόχρονου βυζαντινού πολιτισμού, το Άγιον Όρος διατηρεί ακμαίο το ασκητικό και ησυχαστικό πνεύμα με τη ζωή της λατρείας και της προσευχής και μυστικά συνεχίζει να προσφέρει στους διψασμένους αναζητητές την αλήθεια. Το παρόν βιβλίο αποτελεί ένα σεπτό, νοερό προσκύνημα στα είκοσι μοναστήρια του Άθω, περιλαμβάνοντας μια σύντομη επισκόπηση της ιστορίας κάθε μονής, αρχαιολογικές, αρχιτεκτονικές και θεολογικές πληροφορίες, ενώ το επιλεγμένο φωτογραφικό υλικό, οι λεζάντες και τα πλαίσια που το συνοδεύουν, στοχεύουν να οδηγήσουν τον αναγνώστη στη μυστηριακή γοητεία και το ιερό δέος της ελληνορθόδοξης παράδοσης. Η αφήγηση ακολουθεί τη σειρά ιεραρχίας, όπως αυτή οριστικοποιήθηκε τον 18ο αιώνα, ως εξής: Μεγίστη Λαύρα, Βατοπεδίου, Ιβήρων, Χελανδαρίου (Σέρβικη), Διονυσίου, Κουτλουμουσίου, Παντοκράτορος, Ξηροποτάμου, Ζωγράφου (Βουλγάρικη), Δοχειαρίου, Καρακάλλου, Φιλοθέου, Σίμωνος Πέτρας, Αγίου Παύλου, Σταυρονικήτα, Ξενοφώντος, Γρηγορίου, Εσφιγμένου, Αγίου Παντελεήμονος (Ρωσικό), Κωνσταμονίτου.

Ακόμα,

Βest seller μυθιστορήματα, σε πολυτελή, πολυσέλιδη έκδοση για να επιλέξετε, αυτό το Σάββατο 12.08 ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ με τα Παραπολιτικά

1600_640_03

 

Επιλέξτε ανάμεσα στα συναρπαστικά best seller μυθιστορήματα ελληνικής και ξένης λογοτεχνίας που σας προσφέρουν αυτό το Σάββατο 12.08 τα Παραπολιτικά και απολαύστε μοναδικές ιστορίες που θα σας κρατήσουν ονειρεμένη συντροφιά στις καλοκαιρινές σας διακοπές!

  1. «ΔΟΞΑ» / NABOKOV VLADIMIR

Ο Μάρτιν Εντελβάις, ένας νεαρός Ρώσος με ρομαντική ψυχή αλλά χωρίς σκοπό στη ζωή, αναγκάζεται να εγκαταλείψει την πατρίδα του μετά την Οκτωβριανή Επανάσταση. Η μητέρα του, μια αυστηρή αλλά στοργική αριστοκράτισσα, τον στέλνει να σπουδάσει στην Αγγλία, όπου φιλοξενείται από τους Ζιλάνοφ, Ρώσους εμιγκρέδες όπως εκείνος. Ο Μάρτιν πολύ σύντομα ερωτεύεται με πάθος τη μικρή κόρη της οικογένειας, Σόνια, μια κυκλοθυμική, προκλητική και απρόσιτη κοπέλα, που όλες του οι προσπά--θειες να την κατακτήσει πέφτουν στο κενό. Ωστόσο, ο ήρωας δεν μπορεί να την ξεχάσει και να καταθέσει τα όπλα της ερωτικής πο-λιορκίας του, και έτσι μηχανεύεται μια ηρωική και συνάμα παράτολμη και ασυλλόγιστη πράξη για να την εντυπωσιάσει, με την ελπίδα να την κερδίσει.

Η Δόξα είναι μια υπεροχή όσο και παιχνιδιάρικη περιγραφή των μοναδικών μηχανισμών της μνήμης, της φαντασίας και της φαντασίωσης. Μια ιστορία για τον έρωτα και την ψευδαίσθησή του, ειπωμένη με τρόπο ονειρικό μα εντυπωσιακά ανθρώπινο, γήινο και αληθινό.

«Η Δόξα είναι το έργο μου που μου δημιουργεί τη μεγαλύτερη ευτυχία […] και ο Μάρτιν, ο ευγενέστερος, ο πλέον ακέραιος και συγκινητικός από όλους τους νεαρούς μου ήρωες».

Βλαντιμίρ Ναμπόκοφ

  1. «ΜΑΡΟΥΣΩ» / ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΛΙΜΗΤΣΙΟΣ

Τον µήνα µε τα δύο φεγγάρια, όταν λάµπει στον ουρανό το µπλε φεγγάρι, γνέθουν οι Μοίρες το νήµα της ζωής.

Μια τέτοια νύχτα έρχεται στον κόσµο η Μαρουσώ. Έτσι ξεκινάει η περιπέτεια της ζωής της. Μιας ζωής πολυκύµαντης, όπου η νηνεµία έπεται της καταιγίδας, το φως ακολουθεί το σκοτάδι, και το γέλιο εναλλάσσεται µε το κλάµα.

Η ιστορία της Μαρουσώς ξεκινάει το 1830 από τα βάθη της Ανατολίας, στη µακρινή και γοητευτική Καππαδοκία, περνάει από την πολύβουη Κωνσταντινούπολη και την κοσµοπολίτικη Σµύρνη, τον Βόλο και το Πήλιο, για να φτάσει έως τα αγέρωχα βουνά της Πίνδου, εκεί όπου η Θεσσαλία αγκαλιάζει την Ήπειρο.

Η Μαρουσώ, µια ηρωίδα γεµάτη µυστήριο που το παρελθόν της χάνεται στο έρεβος της λήθης. Το παρόν της φωτίζεται από την αγάπη για τους ανθρώπους και τη ζωή. Το µέλλον της, άδηλο, όπως η µοίρα… µοιραίνει.

Η αινιγµατική Μαρουσιάνα του Εγώ µεγάλωνα για σένα… σε αυτό το βιβλίο γίνεται η πρωταγωνίστρια, η νεαρή Μαρουσώ, που ταξιδεύει παλεύοντας να ξεδιαλύνει τους γρίφους της ζωής της.

  1. «ΒΙΒΛΙΚΟΙ ΗΡΩΕΣ» / ΓΙΑΝΝΗΣ ΞΑΝΘΟΥΛΗΣ

«Τον Θανάση Δήμου, απ’ όσο θυμάμαι, τον συνάντησα μάλλον ως παιδί-θαύμα σε κάποιο βιβλικό επεισόδιο να υποδύεται τον ανιψιό του εξαρτώμενου από την ιδιότυπη περμανάντ του Σαμψών ζωγραφίζοντας την κυρία Δαλιδά πριν του κόψει τα μαλλιά αλά γκαρσόν. Αυτό συνέβη προτού ο Άσωτος Γιος αποκτήσει ιδιόκτητη Κυριακή κάνοντας πρώτα βούκινο την περίφημη μετάνοιά του. Τότε ακόμη η μετάνοια και η συγχώρεση (που θεωρούνταν παρενέργειες συναισθηματικές) δεν ήταν και τόσο της μόδας. Ενήλικος πλέον ο Θανάσης ήπιε μαζί μου αρκετούς καφέδες ώσπου να συμφωνήσουμε ότι και οι δυο μας, παρά τη διαφορά ηλικίας, ήμασταν γενικά ασυγχώρητοι και αμετανόητοι σε κάποιες βασικές αρχές. Έτσι καταλήξαμε πως μερικές από τις ιστορίες που με απασχολούσαν παιδιόθεν μπορούσαν να

εικονογραφηθούν και να υπονομευτούν με την καλύτερη, εννοείται, έννοια...»

  1. «ΣΦΑΓΕΙΟ ΨΥΧΩΝ» / STUART MACBRIDE

Ο τρόμος χτυπά και πάλι στη Γρανιτένια Πόλη…

Όταν ένα εμπορικό κοντέινερ εμφανίζεται στο λιμάνι του Αμπερντίν γεμάτο ανθρώπινο κρέας, αρχίζει να ξετυλίγεται το νήμα του μεγαλύτερου μυστηρίου στην ιστορία της πόλης. Είκοσι χρόνια πριν, ο Σαρκοβόρος σφαγιάζει ανθρώπους σε

ολόκληρη τη Βρετανία, μετατρέποντας τα θύματά του… σε μερίδες έτοιμες για μαγείρεμα, ώσπου οι επίλεκτοι της Αστυνομίας Γκράμπιαν τον συλλαμβάνουν και θέτουν τέλος σε αυτόν τον εφιάλτη. Ωστόσο, έντεκα χρόνια αργότερα, ο παρανοϊκός

δολοφόνος αποφυλακίζεται έπειτα από έφεση. Τώρα καταζητείται και η πόλη γεμίζει πτώματα ξανά.Και σαν να μην έφτανε αυτό, οι αστυνομικοί που ήταν υπεύθυνοι της αρχικής έρευνας αρχίζουν να εξαφανίζονται. Τότε ο αρχιφύλακας Λόγκαν ΜακΡέι αντιλαμβάνεται ότι η υπόθεση δεν είναι τόσο ξεκάθαρη όσο φαίνεται…

Είκοσι χρόνια γεμάτα μυστικά και ψέματα έρχονται στο φως. Και το μόνο βέβαιο είναι ότι το Αμπερντίν δεν θα είναι ποτέ ξανά το ίδιο.

  1. «ΤΟ ΞΕΚΑΘΑΡΙΣΜΑ» / JOHN GRISHAM

Οκτώβριος 1946, Κλάντον, πολιτεία του Μισισιπή. Η τοπική κοινωνία συγκλονίζεται από το απεχθέστερο ίσως έγκλημα που έγινε ποτέ στην περιοχή. Δράστης ο Πιτ Μπάνινγκ, ένας παρασημοφορημένος ήρωας του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου, επικεφαλής μιας από τις πιο σημαντικές οικογένειες της περιοχής, επιτυχημένος γαιοκτήμονας, εξέχων παράγοντας της τοπικής κοινότητας και πιστό μέλος της Εκκλησίας των Μεθοδιστών. «Δεν έχω να πω τίποτα», είναι το μόνο που έχει να δηλώσει στη συγκλονισμένη οικογένειά του, στον σερίφη, στους δικηγόρους του, στον δικαστή, στους ενόρκους. Είναι προφανές σε όλους πως ο Πιτ Μπάνινγκ δεν φοβάται τον θάνατο και δεν θα ανακαλέσει ποτέ την απόφασή του να πάρει στον τάφο του τα κίνητρα που τον οδήγησαν στον φόνο. Ένα συγκλονιστικό ταξίδι από τις δικαστικές αίθουσες των Ηνωμένων Πολιτειών έως τις ζούγκλες των Φιλιππίνων και τις αδυσώπητες μάχες του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου με οδηγό την ιστορία ενός άνδρα, στοιχειωμένου από τα φαντάσματα του παρελθόντος και έτοιμου να πληρώσει το πιο ακριβό τίμημα για να κρατήσει καλά κρυμμένα κάποια σκοτεινά μυστικά.

«Το τελευταίο και καλύτερο έργο του έως σήμερα».

David Grann, New York Times

«Όταν ο δάσκαλος της αφήγησης και του σασπένς καταπιάνεται με ένα από τα πιο φριχτά γεγονότα στην παγκόσμια ιστορία, το αποτέλεσμα είναι ένα συγκλονιστικό μυθιστόρημα που αιχμαλωτίζει τον νου και την καρδιά του αναγνώστη και τον

κρατά χωρίς ανάσα ως την τελευταία σελίδα».

Candice Millard

  1. «ΑΛΗΘΙΝΗ ΖΩΗ» / DIEUDONNE ADELINE

Ένα τυπικό προάστιο κοντά στο δάσος των Μικρών Κρεμασμένων. Μια ασυνήθιστη οικογένεια: ένας σιωπηλός και βίαιος πατέρας, κυνηγός άγριων θηραμάτων που τα εκθέτει σε ειδικό δωμάτιο· μια απούσα, φοβισμένη και υποταγμένη μητέρα, που ασχολείται μόνο με τον κήπο και τα ζώα της· ο μικρός, γλυκός και αθώος γιος και η μεγαλύτερη ευφυής και μαχητική κόρη, που περνούν τη ζωή τους παίζοντας στη χωματερή αυτοκινήτων και περιμένοντας ανυπόμονα να ακούσουν τη μουσική από το καροτσάκι του παγωτατζή. Ώσπου μια μέρα ένα παράλογο και τραγικό δυστύχημα θα συγκλονίσει με βίαιο τρόπο το παρόν τους...

Η αληθινή ζωή είναι ένα παράδοξο ανάμεσα σε μια επίγεια κόλαση και έναν φανταστικό παράδεισο.

Οι ζωντανοί χαρακτήρες, η τρυφερή ματιά,

το αισθησιακό αλλά και βίαιο σύμπαν και

η πρωτόγνωρη και ασυνήθιστη γραφή της

Adeline Dieudonné συνθέτουν ένα αριστοτεχνικό,

πρωτότυπο και εθιστικό μυθιστόρημα,

που θα καταλάβει μια περίοπτη θέση στη μνήμη

και στην καρδιά του αναγνώστη.