“ΕSCAPE”: Ο πιο πλήρης οδηγός για τους 10 καλύτερους προορισμούς του φετινού καλοκαιριού, σε πολυτελή έκδοση, αυτό το Σάββατο 15.07 ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ με τα Παραπολιτικά!

1600_640_02

 

ΕSCAPE - Καλοκαίρι 2023

Μη χάσετε τον πιο πλήρη οδηγό για τους 10 καλύτερους προορισμούς του φετινού καλοκαιριού σε μια πολυτελή έκδοση!

  • Χανιά, Ρέθυμνο, Ηράκλειο, Κέα, Ρόδος, Αστυπάλαια, Σκύρος, Λήμνος, Πρέβεζα, Λευκάδα
  • Γαστρονομία, αξιοθέατα, hot spots

Η έκδοση που κυκλοφορεί αυτό το  Σάββατο 15.07 με τα Παραπολιτικά, προτείνει το top ten των προορισμών για αποδράσεις στην Ελλάδα, αναδεικνύοντάς τους φωτογραφικά και παρέχοντας ταξιδιωτικές και χρηστικές πληροφορίες στον αναγνώστη.

Προορισμοί

.    Χανιά

.    Ρέθυμνο

.    Ηράκλειο

.    Κέα

.    Ρόδος

.    Αστυπάλαια

.    Σκύρος

.    Λήμνος

.    Πρέβεζα

.    Λευκάδα

 

Ρεπορτάζ

.    Οι προκλήσεις του ελληνικού τουρισμού

.    10 Tips για οικονομία στο ταξίδι με αυτοκίνητο

.    Πώς αντιμετωπίζουμε τον καύσωνα όταν ταξιδεύουμε

.    Αξίζει να νοικιάσω ΙΧ για τις διακοπές ή να ταξιδέψω με το δικό μου;

.    Οι νέες τάσεις στην τουριστική βιομηχανία στη μετα Covid εποχή

.    Τι πρέπει να ξέρετε πριν ταξιδέψετε με το ηλεκτρικό σας ΙΧ

Μαζί,

Δύο σκληρόδετα φωτογραφικά λευκώματα για να επιλέξετε: «Ιεροσόλυμα» και «Κέρκυρα», αυτό το Σάββατο 16.07, ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ με τα Παραπολιτικά!

ΣΚΛΗΡΟΔΕΤΑ ΣΥΛΛΕΚΤΙΚΑ ΛΕΥΚΩΜΑΤΑ

ΓΙΑ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΜΕ ΤΑ ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ

 

1600_640_03

 

ΘΗΣΑΥΡΟΙ ΤΗΣ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ - ΙΕΡΟΣΟΛΥΜΑ

H Εκκλησία των Ιεροσολύμων ιδρύθηκε κατά τους Αποστολικούς χρόνους και θεωρείται η Μήτηρ των Εκκλησιών. Το 57 μ.Χ. η Οικουμενική Σύνοδος της Χαλκηδόνος προήγαγε την Εκκλησία των Ιεροσολύμων σε Πατριαρχείο και ο Πατριάρχης, από τότε, αναγνωρίζεται ως η ανώτερη εκκλησιαστική αρχή στην Αγία Γη.

Το Πατριαρχείο των Ιεροσολύμων σήμερα, είναι το τέταρτο στη σειρά της Ορθοδόξου Ανατολικής Εκκλησίας και διατηρεί το Πάτριο Εορτολόγιο. Η Εκκλησία των Ιεροσολύμων από την ίδρυσή της μέχρι σήμερα αγωνίζεται για τη διαφύλαξη και τη διατήρηση των Παναγίων Προσκυνημάτων, για την προάσπιση της Ορθοδόξου πίστεως, τη διατήρηση της ελληνικής παρουσίας και τη διαποίμανση των Ορθοδόξων Χριστιανών που βρίσκονται στην Αγία Γη. Το έργο αυτό έχει αναλάβει η Αγιοταφική Αδελφότητα, η οποία έχει ιστορία πολλών αιώνων. Αποτελεί συνέχεια του τάγματος των «Σπουδαίων» που μαρτυρίες του 4ου αιώνα μας βεβαιώνουν, ότι υπήρχε πριν από την επίσκεψη της Αγίας Ελένης το 326 μ.Χ. στα Ιεροσόλυμα. Σπουδαίος σημαίνει ενάρετος, ζηλωτής, φιλόπονος.

 Η «μητέρα» των Εκκλησιών, η Αγία Πόλη Ιερουσαλήμ, με κέντρο το παλαίφατο Πατριαρχείο Ιεροσολύμων, παραμένει ανά τους αιώνες ο κύριος θεματοφύλακας της Ορθοδοξίας από την εποχή ακόμα του Μεγάλου Κωνσταντίνου.

Η έκδοση αυτή φιλοδοξεί να συνεισφέρει στην ανάδειξη της πατριαρχικής έδρας και της Αγιοταφικής Αδελφότητας, ως το κέντρο από το οποίο θα κυοφορούνται, σε παγκόσμια κλίμακα, μηνύματα αγάπης, ελευθερίας, συναδέλφωσης και καταλαγής.

Τα προσκυνήματα και οι θησαυροί του Πατριαρχείου καθίστανται προσιτά στο ευρύτερο κοινό, που θα έχει την ευκαιρία μέσα από τις σελίδες του λευκώματος να περιηγηθεί στους Αγίους Τόπους.

ΝΗΣΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ - ΚΕΡΚΥΡΑ

Η αρχόντισσα του Ιονίου πελάγους, η Κέρκυρα, είναι το κοσμοπολίτικο νησί-θησαυρός για την Ελλάδα. Η γοητεία και η ρομαντική ατμόσφαιρα που αποπνέει η Παλιά Πόλη, σημείο διασταύρωσης πολιτισμών και συνύπαρξης ανθρώπων, συνθέτουν το σκηνικό των ονείρων. Η Παλιά Πόλη διατηρεί ατόφια τη βενετσιάνικη φυσιογνωμία της, με τα διάσπαρτα ενετικά αρχοντικά να στέκονται δίπλα στα σπιτάκια, που είναι υδροχρωματισμένα με το παραδοσιακό κερκυραϊκό χρώμα της ώχρας.

Η φυσική διαμόρφωση των δαντελωτών ακτών έχει χαρίσει στην Κέρκυρα μερικές από τις καλύτερες παραλίες στο Ιόνιο, με τα κρυστάλλινα παγωμένα νερά τους. Χαρακτηριστικό στοιχείο του νησιού είναι η καταπράσινη ύπαιθρος, που σε συνδυασμό με μία πανδαισία χρωμάτων μας μεταφέρει σε έναν παραμυθένιο κόσμο. Σε αυτό το λεύκωμα αποτυπώνονται οι μοναδικές ομορφιές της Κέρκυρας, της μυθικής χώρας των Φαιάκων, όπου βρήκε καταφύγιο ο Οδυσσέας. Ίσως, αν την επισκεφτείτε, να γίνει και το δικό σας καταφύγιο.

 

* Όσοι αναγνώστες έχασαν έναν ή περισσότερους τόμους της σειράς, μπορούν να τους παραγγείλουν από τον εφημεριδοπώλη τους ή να καλέσουν στο 211 1091100 (Δευτέρα - Παρασκευή, ώρες 10.00-18.00). Ισχύει μέχρι εξαντλήσεως των αποθεμάτων.