Το θέµα της βιωσιµότητας των µέσων ενηµέρωσης που ανήκουν ιδιοκτησιακά στον ΣΥΡΙΖΑ θέτουν ανοιχτά πλέον οι πιο ψύχραιµες φωνές της Κουµουνδούρου µετά τη συντριβή της περασµένης Κυριακής.

Ούτως ή άλλως, καθ' όλη τη διάρκεια της τετραετίας η εφηµερίδα «Αυγή», ο ραδιοφωνικός σταθµός «Στο Κόκκινο» και τα διαδικτυακά media που βρίσκονται υπό την κοµµατική οµπρέλα έµεναν στη ζωή κυριολεκτικά µε τεχνητές αναπνοές, µε τις κινητοποιήσεις των εργαζοµένων και τα παράπονα στην ηγετική οµάδα να αποτελούν ιδιαιτέρως συχνό φαινόµενο.

Με μαθηματική ακρίβεια

Πλέον, οι γνωρίζοντες πρόσωπα και καταστάσεις στο συγκεκριµένο µέτωπο διαµηνύουν πως ο Αλέξης Τσίπρας θα κληθεί να λάβει µε µαθηµατική ακρίβεια τις αποφάσεις που απέφευγε για ευνόητους λόγους τα προηγούµενα χρόνια, καθώς το εγχείρηµα της διάσωσης των εν λόγω Μέσων θα καταστεί ακόµη πιο δύσκολο µε πάσα βεβαιότητα.

Ηδη, πριν από τις εθνικές εκλογές είχαν τεθεί στο τραπέζι των συζητήσεων µια σειρά από πιθανές παρεµβάσεις, όπως το κλείσιµο του καθηµερινού φύλλου της «Αυγής» και η διατήρηση µόνο του κυριακάτικου (µε ό,τι αυτό συνεπάγεται στο κοµµάτι των νέων µισθολογικών µειώσεων, αλλά και των αποµακρύνσεων), αλλά και το οριστικό λουκέτο στο «Κόκκινο», το οποίο συνιστά και τον µεγαλύτερο πονοκέφαλο.

Πλέον, όλα τα ενδεχόµενα φαντάζουν ανοιχτά, ωστόσο είναι σίγουρο ότι τα πιο ανώδυνα σενάρια ίσως δεν είναι πια υλοποιήσιµα...

*Δημοσιεύτηκε στο Secret στις 27 Μαΐου 2023.