Μεγάλο ενδιαφέρον από διεθνή µέσα ενηµέρωσης εκδηλώνεται ήδη για τις κάλπες της 21ης Μαΐου, µε δεδοµένο µάλιστα ότι θα γίνουν µία εβδοµάδα µετά τον πρώτο γύρο των τουρκικών εκλογών.

Το Ζάππειο προετοιµάζεται ήδη, καθώς τη βραδιά των εκλογών θα αποτελέσει σηµείο αναφοράς. Ο γενικός γραµµατέας Επικοινωνίας έχει το γενικό πρόσταγµα, πάντα σε συνεννόηση µε τον κυβερνητικό εκπρόσωπο, Ακη Σκέρτσο, ώστε να εξυπηρετηθούν δηµοσιογράφοι, πολιτικοί και τεχνικοί µε τον καλύτερο τρόπο.

Ήδη ξεκίνησαν οι εργασίες προκειµένου να δηµιουργηθεί ένα υπερµοντέρνο και εξυπηρετικό Κέντρο Τύπου για όλους τους δηµοσιογράφους, που θα εκπροσωπούν είτε ελληνικά Μέσα είτε media του εξωτερικού (ανταποκριτές και απεσταλµένους). Το σηµείο αυτό θα λειτουργήσει και την παραµονή των εκλογών, δηλαδή το Σάββατο 20 Μαΐου, προκειµένου να είναι άρτια η προετοιµασία για την επόµενη ηµέρα, δηλαδή την Κυριακή των εκλογών.

Από το πρωί του Σαββάτου

Συγκεκριµένα, το Κέντρο Τύπου, που θα βρίσκεται στο Ζάππειο Μέγαρο, θα ανοίξει τις πόρτες του το πρωί του Σαββάτου από τις 9 το πρωί και θα παραµείνει ανοιχτό έως το πέρας της διαδικασίας των βουλευτικών εκλογών, την Κυριακή το βράδυ. Για την είσοδο και εργασία στο Κέντρο Τύπου θα απαιτείται κάρτα διαπίστευσης, καθώς θα υπάρχουν ταυτόχρονα και αυστηρά µέτρα ασφαλείας από την Ελληνική Αστυνοµία τόσο στο Ζάππειο όσο και στον περιβάλλοντα χώρο του κτιρίου.

Μάλιστα, επισηµαίνεται ήδη σε όλους τους ενδιαφεροµένους πως για την είσοδο στον χώρο του Ζαππείου µαζί µε τη διαπίστευση θα είναι απαραίτητη η επίδειξη ταυτότητας ή διαβατηρίου του διαπιστευµένου προσώπου. Σε κάθε άλλη περίπτωση η είσοδος θα απαγορεύεται.

*Δημοσιεύτηκε στο Secret στις 13 Μαΐου 2023.