Μη χάσετε το έργο του σπουδαίου ποιητή Ερρίκου Χάινε, «Οι Εξόριστοι θεοί», το Σάββατο 06 Μαΐου με την ΟΝ Time Σαββατοκύριακο.

Η ΟΝ Time Σαββατοκύριακο σας προσφέρει κάθε εβδομάδα αριστουργήματα των κορυφαίων συγγραφέων της κλασικής λογοτεχνίας σε πολυτελή έκδοση!

ΟΙ ΚΟΡΥΦΑΙΟΙ ΤΗΣ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑΣ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑΣ

Φίοντορ Ντοστογιέφσκι
Εμίλ Ζολά
Ονορέ ντε Μπαλζάκ
Λέων Τολστόι
& πολλοί ακόμα

Μη χάσετε αυτό το Σάββατο 06 Μαΐου με την ΟΝ Time Σαββατοκύριακο:

ΕΡΡΙΚΟΣ ΧΑΪΝΕ
ΟΙ ΕΞΟΡΙΣΤΟΙ ΘΕΟΙ

Στα αγάλµατα και στους ειδωλολατρικούς ναούς, οι χριστιανοί δεν έβλεπαν µόνο το αντικείµενο µιας κενής λατρείας και µιας µάταιης πλάνης. Όχι, θεωρούσαν αυτούς τους ναούς σαν τα φρούρια του Σατανά και πίστευαν ότι οι θεοί, τους οποίους παράσταιναν τα αγάλµατα, είχαν µέσα τους ζωή πραγµατική. Κατά τη γνώµη τους, όλοι αυτοί οι θεοί ήταν δαιµόνια. Γι’ αυτό, οι πρώτοι χριστιανοί αρνούνταν πάντα να θυσιάσουν στους θεούς και να γονατίσουν µπροστά στα είδωλά τους και, όταν γι’ αυτόν τον λόγο τούς κατηγορούσαν και τους έσυραν στα δικαστήρια, απαντούσαν πάντα ότι δεν πρέπει να λατρεύουν τους δαίµονες. Έκριναν προτιµότερο να υποµένουν τα µαρτύρια παρά να προσφέρουν την ελάχιστη λατρεία σε αυτόν τον διάβολο τον ∆ία, στη διαβόλισσα Άρτεµη και στην αρχιδιαβόλισσα Αφροδίτη. Φτωχοί φιλόσοφοι Έλληνες, που ποτέ δεν µπορέσατε να αντιληφθείτε αυτή την αλλόκοτη άρνηση, δεν κατανοήσατε κοντά σ’ αυτό ότι στην πολεµική σας ενάντια στους χριστιανούς δεν είχατε να υπερασπίζεστε ένα δόγµα νεκρό, αλλά ζωντανές πραγµατικότητες.