«Πόλεµος» έχει ξεσπάσει ανάµεσα στους παρουσιαστές των ψυχαγωγικών εκποµπών, την ώρα που η κοινωνία θρηνεί τους 57 ανθρώπους που έχασαν τη ζωή τους στα Τέµπη, µε τα βέλη να εκτοξεύονται ειδικότερα στον Αντώνη Κανάκη και τον Νίκο Μουτσινά, οι οποίοι έριξαν τα «πυρά» τους στις ψυχαγωγικές εκποµπές.

Ο παρουσιαστής του ΣΚΑΪ στάθηκε σε διάφορα ρεπορτάζ που βγήκαν στο φως της δηµοσιότητας, ενώ σχολίασε και το γεγονός ότι κάποιοι καλλιτέχνες σχολιάστηκαν αρνητικά για το γεγονός ότι τραγούδησαν στα µαγαζιά τους το βράδυ του Σαββάτου. «∆εν κατάλαβα, τι έγινε; Την πέσανε στους καλλιτέχνες που τραγούδησαν; Η Κατερίνα (σ.σ.: Καινούργιου) το έκανε πάλι προσωπικό. Παιδιά, το τριήµερο εθνικό πένθος αφορούσε µόνο τα δηµόσια... Αυτό που είπα ήταν µια παρακίνηση, γιατί δεν γνωρίζω τις διαδικασίες του ΣΕΗ. Μη µείνουµε εκεί, λίγο να συγκεντρωθούµε. ∆εν θα µου πεις πώς θα πενθήσω», ανέφερε µεταξύ άλλων, µε την Κατερίνα Καινούργιου να απαντά λίγη ώρα αργότερα µέσα από το Twitter: «Τροµερή κακία και τοξικότητα από το “Καλό µεσηµεράκι”, κακό µοντάζ αυτών που είπα… και λυπάµαι για ανθρώπους που γνωρίζω χρόνια! Ποτέ δεν είπα εγώ πώς θα διαχειριστεί ο καθένας τον πόνο του! Ούτε το έκανα προσωπικό… σε αντίθεση, εσείς εκεί το κάνετε αυτό κάθε µέρα!».

Απάντηση

Η Κατερίνα Καινούργιου θέλησε όµως να απαντήσει και µέσα από την εκποµπή της την επόµενη ηµέρα, λέγοντας µεταξύ άλλων: «Μην κοροϊδευόµαστε. Ολοι οι παρουσιαστές αµείβονται καλύτερα από τους ρεπόρτερ. Το θέµα είναι να µην τσουβαλιάζονται όλοι, ούτε να στοχοποιούνται συγκεκριµένοι άνθρωποι. Π.χ., αυτός µπορεί να το χειριστεί, αυτός δεν µπορεί, αυτός έχει χιούµορ, αυτός είναι έξυπνος, ο άλλος δεν είναι. Ούτε όµως αυτή είναι ξανθιά, έχει τρέσες, τα κάνει όλα εγωκεντρικά, είναι ηλίθια, είναι σε άλλο κανάλι, δεν την πειράζουµε, δεν είναι στον ΣΚΑΪ κ.λπ...».  

Αντιδράσεις

«Πυρά» δέχτηκε και ο Αντώνης Κανάκης, που «άστραψε και βρόντηξε» για την τραγωδία στα Τέµπη, µιλώντας για τις τοποθετήσεις διαφόρων δηµοσιογράφων. «Κάνουν όλοι ό,τι µπορούν για να επιστρέψουµε στη χαζοχαρούµενη πραγµατικότητα. Μην ξεχνάµε ότι στο τριήµερο πένθος έπαιζε “Survivor”. Θα κάνουν ό,τι µπορούν για να επιστρέψουµε στην κανονικότητα της λοβοτοµής, γιατί βολεύει και τους πολιτικούς αλλά και τα κέρδη, γιατί η στεναχώρια δεν έχει διαφηµίσεις, η διαφήµιση θέλει χαρά», είπε, ενώ έκανε λόγο για δηµοσιογράφους-παπαγαλάκια, µεταξύ άλλων, µε αφορµή το δυστύχηµα στα Τέµπη. Τα όσα είπε περί χαζοχαρούµενης κανονικότητας της λοβοτοµής ο Αντώνης Κανάκης σχολίασε ενοχληµένη η Ελεονώρα Μελέτη µέσα από την εκποµπή της. «Σε καµία περίπτωση εµείς δεν νιώθουµε ότι κάνουµε οποιαδήποτε προσπάθεια ή σας καλούµε να επιστρέψουµε στη χαζοχαρούµενη πραγµατικότητα. ∆ανείζοµαι, γιατί µου άρεσε, αυτή τη φράση από τους "Ράδιο Αρβύλα"», ανέφερε.  

«Είναι δυνατόν;»

Στον Αντ. Κανάκη απάντησε και η Φαίη Σκορδά µέσα από την εκποµπή της: «Είναι δυνατόν ο Κανάκης να τους βάζει όλους στο ίδιο καζάνι, όταν στην εκποµπή του παίζει αυτά τα ρεπορτάζ; Υπάρχουν δηµοσιογράφοι 30, 50, 60 ετών, µέσα στο κρύο και τη ζέστη µε το µικρόφωνο, συναισθηµατικά φορτισµένοι, που πρέπει να βγάλουν την είδηση… Και εγώ δηµοσιογράφος θα µπορούσα να λέγοµαι, αλλά ντρέποµαι. Ντράπηκα να ζητήσω αυτόν τον τίτλο, από ντροπή δεν το έκανα». Την απάντησή της στα όσα είπε ο Αντ. Κανάκης στην εκποµπή «Ράδιο Αρβύλα» το βράδυ της Πέµπτης έδωσε η ΕΣΗΕΑ µε µια ανακοίνωση-καταπέλτη.



«Ο παρουσιαστής του ΑΝΤ1 εξαπέλυσε επίθεση προς τους δηµοσιογράφους, µε υβριστικές φράσεις, “τσουβαλιάζοντας” συγκεκριµένες περιπτώσεις µε όλους τους εργαζόµενους στα ΜΜΕ. Καλό θα ήταν οι “χιουµορίστες” παρουσιαστές να µη συµβάλλουν στη συγκάλυψη και τον συµψηφισµό των ευθυνών, δεν είναι άλλωστε η πρώτη φορά, και να σεβαστούν τον κόπο χιλιάδων εργαζοµένων», ανέφερε µεταξύ άλλων η ΕΣΗΕΑ.

Δεν άφησαν αναπάντητη την ανακοίνωση της ΕΣΗΕΑ για «τις χιουµοριστικές εκποµπές» οι «Ράδιο Αρβύλα», µε τον Αντώνη Κανάκη να αποκαλύπτει την Τετάρτη στον ΑΝΤ1 την αντίδραση των παρουσιαστών της σατιρικής εκποµπής όταν συνεργάτης τους τούς διάβασε το περιεχόµενό της.

«Δεν πιστεύω στα αυτιά μου»

Συγκεκριµένα, ο Αντώνης Κανάκης είπε: «Ερχεται ένας συνεργάτης εχθές το βράδυ και, ενώ µιλάµε όλοι µαζί, µας διακόπτει για να µας διαβάσει µια ανακοίνωση της ΕΣΗΕΑ. Οσο διαβάζει, εγώ δεν πιστεύω στα αυτιά µου µε αυτά που ακούω. Οταν τελειώνει το διάβασµα, του λέω κατά λέξη: “Σοβαρά τώρα ή µου κάνεις πλάκα;”». Τέλος, µέσα από το «Καλό µεσηµεράκι» που προβλήθηκε την Πέµπτη ο Νίκος Μουτσινάς σχολίασε το βίντεο µε την αντίδραση του Αντώνη Κανάκη στην ανακοίνωση της ΕΣΗΕΑ, ενώ αναφέρθηκε σε συγκεκριµένους δηµοσιογράφους, τονίζοντας χαρακτηριστικά: «Μαζέψτε τους και είµαστε εντάξει… ∆εν τους ξέρω στην ΕΣΗΕΑ, δεν είµαι δηµοσιογράφος, οπότε δεν µπορώ να µιλήσω για τους ανθρώπους. Θα µιλήσω, όµως, όπως µίλησα για το ΣΕΗ και τα άκουσα. Θα µιλήσω και θα πω ότι συµφωνώ µε τον Κανάκη. Ακυρη η ανακοίνωση, γιατί το κάνατε προσωπικό».

*Δημοσιεύτηκε στο Secret στις 11 Μαρτίου 2023.