Από την πρώτη στιγμή της είδησης με τη μοιραία σύγκρουση των τρένων στα Τέμπη, ο διεθνής Τύπος έστρεψε το βλέμμα του στην Ελλάδα και πληθώρα μέσων ενημέρωσης ασχολήθηκε διεξοδικά με το τραγικό συμβάν που κόστισε τη ζωή σε δεκάδες ανθρώπους.

«Η ενέργεια του τραύματος, του πόνου αλλά και της οργής κυριαρχεί εδώ. Σε όποιον κι αν μιλήσω, έχει σημαδευτεί από το γεγονός. Τους επηρεάζει γιατί είναι μια διαδρομή που παίρνει τόσος κόσμος». Η ανταποκρίτρια του CNN δίνει το κλίμα στην Ελλάδα μετά την ανείπωτη σιδηροδρομική τραγωδία.
Το CNN κι άλλα μεγάλα διεθνή ειδησεογραφικά δίκτυα, με εκτενή ρεπορτάζ αναφέρονται στις έρευνες γύρω από την τραγωδία στα Τέμπη, αλλά στις μεγάλες διαδηλώσεις στην χώρα μας.

«Η σύγκρουση μιας εμπορικής και αμαξοστοιχίας έχει προκαλέσει οργή. Τις τελευταίες ώρες, διαδηλωτές έβαλαν φωτιές σε κάδους απορριμμάτων και πέταξαν βόμβες Μολότοφ. Η Αστυνομία έριξε δακρυγόνα και χειροβομβίδες κρότου λάμψης. Οι Αρχές είπαν πως γύρω στις 12 χιλιάδες ανθρώπους είχαν συγκεντρωθεί στην Βουλή ζητώντας απόδοση ευθυνών», αναφέρει το BBC.

«Τα πανό γράφουν "εγκληματίες" ή απλά "οργή". Επειδή αυτές οι καθημερινές διαδηλώσεις είναι για την ασφάλεια του σιδηροδρομικού δικτύου και την κυβέρνηση που το επέτρεψε. Πολλοί από αυτούς που διαδηλώνουν είναι φοιτητές, επειδή κι αυτοί που έχασαν τη ζωή τους ήταν φοιτητές», αναφέρει το Channel 4.

Στο επίκεντρο των ρεπορτάζ και η συγγνώμη του Κυριάκου Μητσοτάκη στις οικογένειες των θυμάτων.

Ο Πάπας Φραγκίσκος προσευχήθηκε για τα θύματα της τραγωδίας. «Πολλοί ήταν νέοι φοιτητές. Προσεύχομαι για τους νεκρούς, είμαι κοντά στους τραυματίες και τις οικογένειές τους. Η Παναγία να τους παρηγορεί», δήλωσε.

Με τίτλο «Εξαγριωμένη θλίψη και απαιτήσεις για απαντήσεις καθώς ξεκινούν οι κηδείες των θυμάτων στην Ελλάδα» ο βρετανικός «Guardian» αναφέρεται με εκτενές ρεπορτάζ στις τελευταίες εξελίξεις από τις έρευνες αλλά και τις διαμαρτυρίες στη χώρα μας.