• «Η ΤΕΧΝΗ ΤΟΥ ΘΑΝΑΤΟΥ» από AMBROSE PARRY

Εδιμβούργο, 1849. Και ενώ πλήθος ασθενών καταλήγουν ο ένας μετά τον άλλο σε ολόκληρη την πόλη, οι γιατροί δεν μπορούν να βρουν καμία αποτελεσματική θεραπεία. Την ίδια στιγμή, μια εκστρατεία συκοφαντίας πασχίζει να παρουσιάσει τον Τζέιμς Σίμσον, πρωτοπόρο στην ανακάλυψη του χλωροφορμίου, ως στυγερό δολοφόνο. Αποφασισμένοι να αποκαταστήσουν το όνομα του Σίμσον, ο νεαρός προστατευόμενός του Γουίλ Ρέιβεν και η Σάρα Φίσερ, πρώην υπηρέτριά του, αναλαμβάνουν και πάλι δράση στους επικίνδυνους δρόμους του Εδιμβούργου, με στόχο να ανακαλύψουν ποιος πραγματικά βρίσκεται πίσω από τους θανάτους.

Σύντομα διαπιστώνουν ότι κανείς δεν είχε αντιληφθείτην αληθινή αιτία, γιατί απλώς είναι… αδιανόητη.

«Ένα καθηλωτικό βικτωριανό θρίλερ».

SUNDAY EXPRESS

«Γεμάτο αγωνία και ανατροπές – εξαιρετικό ανάγνωσμα για τους λάτρεις του μυστηρίου, αλλά και του ιστορικού μυθιστορήματος».

EVENING TIMES

«Οι βασικοί ήρωες και η σχέση τους είναι το δυνατότερο σημείο του βιβλίου…

Αξίζει να το διαβάσετε».

THE TIMES

  • «ΝΕΚΡΗ ΣΑΡΚΑ» του STUART MACBRIDE

Ο συγγραφέας του µπεστ σέλερ «Ψυχρός Γρανίτης», ο πολυβραβευµένος Σκοτσέζος Στιούαρτ ΜακΜπράιντ, υπογράφει το τρίτο στη σειρά συναρπαστικό θρίλερ αγωνίας µε πρωταγωνιστή τον ευφυή, επιτυχηµένο και κάπως περιθωριακό επιθεωρητή Λόγκαν ΜακΡέι. Πιο ώριµος από ποτέ, ο ΜακΜπράιντ µας ταξιδεύει και πάλι στην πόλη του γρανίτη, το Αµπερντίν, εκεί όπου ένας κατά συρροή µανιακός βιαστής αφήνει πίσω του φρικτά κακοποιηµένες νεαρές γυναίκες. Τη στιγµή που η αστυφύλακας Τζάκι Γουάτσον τριγυρίζει στους δρόµους της πόλης παριστάνοντας το δόλωµα για να παγιδεύσει τον αρρωστηµένο φονιά, ο Λόγκαν προσπαθεί να ανακαλύψει σε ποιον ανήκει το κακοποιηµένο σώµα ενός άνδρα που κάποιοι εγκατέλειψαν έξω από τα Επείγοντα Περιστατικά του νοσοκοµείου. Οι έρευνες του Λόγκαν τον οδηγούν στον σκοτεινό κόσµο της πορνογραφίας και των ύποπτων ροζ κυκλωµάτων. Αναζητώντας µε πείσµα και επιµονή τον δράστη, ανακαλύπτει ότι κύριος ύποπτος των βίαιων επιθέσεων είναι το αστέρι της ποδοσφαιρικής οµάδας του Αµπερντίν. Ενώ όµως ο Λόγκαν είναι πεπεισµένος ότι έχει γίνει ένα πολύ σοβαρό λάθος στην πορεία της έρευνάς τους, η Γουάτσον φαίνεται απόλυτα βέβαιη για την ενοχή του νεαρού ποδοσφαιριστή και είναι αποφασισµένη να την αποδείξει.

Ένα βιβλίο που θα καθηλώσει και θα ικανοποιήσει όχι µόνο τους φανατικούς αναγνώστες του ΜακΜπράιντ, αλλά και όλους τους λάτρεις του σύγχρονου νουάρ.

«Ένας μοναδικός στο είδος του συγγραφέας. Κανείς δεν αφηγείται το νουάρ όπως ο ΜακΜπράιντ»

Peter James

«Ιδιαίτεροι, ασυνήθιστοι χαρακτήρες και ένα γνήσιο μαύρο χιούμορ που εκπλήσσει. Ένα βιβλίο που θα σας συναρπάσει»

Reginald Hill

  • «Ο ΜΑΤΘΑΙΟΣ ΚΑΙ Ο ΔΙΑΒΟΛΟΣ» του GERALD MESSADIΕ

Ένα επικό μυθιστόρημα και μια ανατρεπτική εκδοχή του θρύλου του Φάουστ από τη χαρισματική πένα του Gerald Messadié.

Μια ιστορία απέραντης αγάπης, η οποία ακροβατεί στα όρια της φιλοσοφικής αναζήτησης απαντήσεων για τα αέναα ερωτήματα της ανθρώπινης φύσης.

Μια περιπέτεια που ξεκινά στα μέσα του 18ου αιώνα και συνεχίζεται έως σήμερα. Πρωταγωνιστής της, ο ορμητικός μαθητευόμενος ζωγράφος Ματθαίος, ο οποίος, ενώ απολαμβάνει τις χαρές του πιο μεγάλου έρωτα της ζωής του, στερείται ξαφνικά την αγαπημένη του. Απελπισμένος, απαρηγόρητος και ορμώμενος από την τρέλα της

νιότης, ο Ματθαίος παίρνει μια μεγάλη απόφαση. Καλεί τον Διάβολο και επιτακτικά του ζητά να του επιστρέψει την αγάπη του. Και ενώ η επιθυμία του δεν πραγματοποιείται, ο Άρχοντας του Σκότους τού προσφέρει ένα μεγάλο δώρο. Το χάρισμα να δίνει ζωή σε όποια εικόνα ζωγραφίζει. Ένα ανεκτίμητο δώρο που γίνεται η αφετηρία για ένα συναρπαστικό ταξίδι στον κόσμο και στον χρόνο. Από τη Βενετία, την πόλη της πρώτης του αγάπης, έως το Παρίσι, το Λονδίνο, ολόκληρη την Ευρώπη και στη συνέχεια στην αμερικανική ήπειρο, εκεί όπου έχει την ευκαιρία να ζήσει ξανά έναν μεγάλο έρωτα. Κι όμως, κάθε φορά που ο νεαρός Ματθαίος νιώθει πως βρίσκει επιτέλους τη γαλήνη, ο Διάβολος τον παρασύρει σε νέες περιπέτειες. Περιπέτειες που συνθέτουν ένα ατέλειωτο ανεκπλήρωτο ταξίδι, όπου ο μυστικισμός μάχεται ανελέητα τον ερωτισμό και η τρέλα του έρωτα τραντάζει συθέμελα τα βάθη της σοφίας.

Ο Ματθαίος και ο Διάβολος είναι ένα μυθιστόρημα αναζήτησης του έρωτα, αλλά και του ίδιου του εαυτού, ένα μυθιστόρημα πνευματικής ενηλικίωσης. Ο ήρωας, σαν άλλος Φάουστ, αναζητά, μέσα από τους αλλεπάλληλους έρωτες, την απεικόνιση του πραγματικού εαυτού του και των δυνατοτήτων του, αναμετράται με τις δικές του πνευματικές δεξιότητες και έρχεται αναπόφευκτα αντιμέτωπος με τα μεγάλα φιλοσοφικά ερωτήματα που απασχόλησαν και συνεχίζουν να απασχολούν την ανθρωπότητα.

  • «ΤΟ ΣΤΟΙΧΗΜΑ» της KATHERINE NEVILLE

Έρωτας και χρήμα

– Σαν Φρανσίσκο, Νέα Υόρκη, αιγαιοπελαγίτικα νησιά –

Μηχανορραφίες, μυστικές συμφωνίες, διεφθαρμένοι τραπεζίτες, αδίστακτοι χρηματομεσίτες.

Όταν το αφεντικό της απορρίπτει την τελευταία της πρόταση, η Βέριτι Μπανκς, υψηλόβαθμο στέλεχος της Τράπεζας του Κόσμου, καταστρώνει την έσχατη επιχειρηματική εκδίκηση: να παραβιάσει τα μηχανογραφημένα συστήματα ασφαλείας και να κρύψει μερικά χρήματα κάπου όπου δεν θα μπορεί κανείς να τα εντοπίσει, για να καταδείξει στην ανώτατη διοίκηση πόσο εύκολη είναι ουσιαστικά η υπεξαίρεση μεγάλων κεφαλαίων. Αλλά τότε ο άσος στα οικονομικά δόκτωρ Ζόλταν Τορ, πρώην μέντορας της Βέριτι, ανεβάζει ακόμα ψηλότερα τον πήχη. Της προτείνει να κλέψουν από ένα δισεκατομμύριο δολάρια, να τα επενδύσουν με στόχο να κερδίσουν τριάντα εκατομμύρια μέσα σε λίγους μήνες και να ξαναβάλουν το αρχικό ποσό στη θέση του πριν αντιληφθεί κανείς ότι λείπει. Και, για να γίνει πιο ενδιαφέρουσα η πρόκληση, προσθέτουν το στοιχείο του μεταξύ τους ανταγωνισμού – με τον δόκτορα Τορ να παραχωρεί ένα πλεονέκτημα στη χαρισματική μαθητευόμενή του: εκείνη μπορεί να διαπράξει τη ληστεία μέσω ηλεκτρονικού υπολογιστή, ενώ αυτός όχι…

«Η βαθιά γνώση της Katherine Neville για το παγκόσμιο τραπεζικό σύστημα και η χαρισματική της πένα μαγεύουν τον αναγνώστη και αναβαθμίζουν την τέχνη

της μυθοπλασίας σε ένα πραγματικά ανώτερο επίπεδο».

The New York Times

«Συναρπαστικό και εξαιρετικά καλογραμμένο… υψηλή τεχνολογία, δυσθεώρητα στοιχήματα, εκκεντρικοί χαρακτήρες, ανεπανάληπτη πλοκή!»

The Washington Post

  • «ΤΟ ΞΕΚΑΘΑΡΙΣΜΑ» του
JOHN GRISHAM

Οκτώβριος 1946, Κλάντον, πολιτεία του Μισισιπή. Η τοπική κοινωνία συγκλονίζεται από το απεχθέστερο ίσως έγκλημα που έγινε ποτέ στην περιοχή. Δράστης ο Πιτ Μπάνινγκ, ένας παρασημοφορημένος ήρωας του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου, επικεφαλής μιας από τις πιο σημαντικές οικογένειες της περιοχής, επιτυχημένος γαιοκτήμονας, εξέχων παράγοντας της τοπικής κοινότητας και πιστό μέλος της Εκκλησίας των Μεθοδιστών. «Δεν έχω να πω τίποτα», είναι το μόνο που έχει να δηλώσει στη συγκλονισμένη οικογένειά του, στον σερίφη, στους δικηγόρους του, στον δικαστή, στους ενόρκους. Είναι προφανές σε όλους πως ο Πιτ Μπάνινγκ δεν φοβάται τον θάνατο και δεν θα ανακαλέσει ποτέ την απόφασή του να πάρει στον τάφο του τα κίνητρα που τον οδήγησαν στον φόνο. Ένα συγκλονιστικό ταξίδι από τις δικαστικές αίθουσες των Ηνωμένων Πολιτειών έως τις ζούγκλες των Φιλιππίνων και τις αδυσώπητες μάχες του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου με οδηγό την ιστορία ενός άνδρα, στοιχειωμένου από τα φαντάσματα του παρελθόντος και έτοιμου να πληρώσει το πιο ακριβό τίμημα για να κρατήσει καλά κρυμμένα κάποια σκοτεινά μυστικά.

«Το τελευταίο και καλύτερο έργο του έως σήμερα».

David Grann, New York Times

«Όταν ο δάσκαλος της αφήγησης και του σασπένς καταπιάνεται με ένα από τα πιο φριχτά γεγονότα στην παγκόσμια ιστορία, το αποτέλεσμα είναι ένα συγκλονιστικό μυθιστόρημα που αιχμαλωτίζει τον νου και την καρδιά του αναγνώστη και τον

κρατά χωρίς ανάσα ως την τελευταία σελίδα».

Candice Millard