Μεγάλη η επιτυχία του Mega να εξασφαλίσει συνέντευξη από τον υπουργό Εξωτερικών των Ηνωµένων Πολιτειών, Αντονι Μπλίνκεν, την οποία πραγµατοποίησε η Νίκη Λυµπεράκη το µεσηµέρι της Τρίτης στο ξενοδοχείο «Grande Bretagne», όπου διέµεινε ο κορυφαίος παράγοντας της αµερικανικής διπλωµατίας.

Ωστόσο, η επιτυχία αυτή προκάλεσε αλυσιδωτές αντιδράσεις στον όµιλο του Νέου Φαλήρου, και δη στο περιβάλλον του πανίσχυρου και µε ιδιαίτερες διασυνδέσεις στην Ουάσινγκτον διευθυντή της «Καθηµερινής», Αλέξη Παπαχελά, ο οποίος είχε επίσης ζητήσει καιρό τώρα να έχει αυτή τη συνέντευξη, όπως τα έχει καταφέρει, είναι αλήθεια, πολλές φορές στο παρελθόν µε σηµαντικές προσωπικότητες που περνούσαν από την Ελλάδα. Η «παράδοση», δε, αυτή θεωρείτο σχεδόν δεδοµένη, όταν αφορούσε πρόσωπα από τις Ηνωµένες Πολιτείες, όπου ο κ. Παπαχελάς έχει ισχυρές προσβάσεις από την εποχή που ήταν ανταποκριτής εκεί και στη συνέχεια από τη θέση του επικεφαλής στην εφηµερίδα του Φαλήρου.

Σύµφωνα µάλιστα µε πληροφορίες της στήλης, η ενόχληση αυτή µεταφέρθηκε αρµοδίως, και όχι µόνο, στην αµερικανική πλευρά, χωρίς όµως να αλλάξει την επιλογή να δοθεί η συνέντευξη στο Mega.

*Δημοσιεύτηκε στο Secret των ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΩΝ στις 24 Φεβρουαρίου 2023.