H στήλη έγραφε πριν από µερικές εβδοµάδες για τις ανακατατάξεις που θα επιφέρει στο εγχώριο τηλεοπτικό τοπίο η τροπολογία που πέρασε η κυβέρνηση πριν από λίγο καιρό και η οποία επιτρέπει στην ιδιοκτησία της Nova υπό τον πρόεδρο Νίκο Σταθόπουλο (επικεφαλής για την Ευρώπη του fund BC Partners) να εισέλθει επιχειρηµατικά και στην ελεύθερη τηλεόραση.

Ως προάγγελος της συγκεκριµένης εξέλιξης είχε χαρακτηριστεί η εµπλοκή στο µετοχικό σχήµα του Alpha της Primos Media Sarl, µε έδρα το Λουξεµβούργο, η οποία συνδέθηκε εξαρχής µε το fund και πλέον το εύλογο ερώτηµα που προκύπτει είναι ο τρόπος µε τον οποίο θα προσδιοριστούν οι επόµενες κινήσεις της πλευράς Σταθόπουλου.

Πάντως, παρά τα όσα είχαν ακουστεί, σε αυτή τη φάση κάθε άλλο παρά ευσταθούν τα σενάρια περί αύξησης του µετοχικού πακέτου του καναλιού που ελέγχεται από την BC Partners µέσω της Primos, ωστόσο είναι πια ξεκάθαρο ότι οι άνθρωποι της Nova προετοιµάζονται να κλιµακώσουν τις κινήσεις τους στα εγχώρια media.

Μία από αυτές είναι το πιθανό ενδιαφέρον για ανάµειξή τους στο «αδελφό» µε τον Alpha Star, αρχικά µέσω προώθησης συγκεκριµένων τηλεοπτικών παραγωγών, αφού δεν τίθεται θέµα παραχώρησης µετοχικού πακέτου στην παρούσα συγκυρία.

Παράλληλα, πληθαίνουν οι πληροφορίες που θέλουν τη Nova να προσανατολίζεται και στην εξεύρεση ραδιοφωνικής συχνότητας, σε πρώτη φάση αθλητικού περιεχοµένου, προκειµένου να δηµιουργηθεί η αίσθηση της σύνδεσης µε το αθλητικό κοµµάτι της πλατφόρµας. Αξίζει δε να σηµειωθεί πως δεν είναι λίγοι εκείνοι που, ανεξάρτητα από τα παραπάνω, διαµηνύουν ότι η Nova κάθε άλλο παρά έχει εγκαταλείψει τις σκέψεις για διεκδίκηση της «ορφανής» τηλεοπτικής άδειας πανελλήνιας εµβέλειας. Φυσικά, αυτό θα εξαρτηθεί πριν και πέρα από όλα από την πορεία του γενικότερου σχεδιασµού.