Το «Milky Way» του Βασίλη Κεκάτου ξεκινά τη διεθνή του πορεία στο μεγαλύτερο διεθνές φεστιβάλ τηλεοπτικών σειρών. Μία ακόμη μεγάλη πρωτιά για το Mega και τη Foss Productions σηματοδοτεί η παγκόσμια πρεμιέρα της πολυαναμενόμενης σειράς «Milky Way», στο Φεστιβάλ Series Mania, το οποίο πραγματοποιείται στην πόλη Λιλ της Γαλλίας, από τις 17 έως τις 24 Μαρτίου του 2023. Πρόκειται για μία πολύ σημαντική διεθνή διάκριση, η οποία δίνει αισιόδοξα σημάδια για την επόμενη ημέρα της ελληνικής τηλεοπτικής δημιουργίας.

Το «Milky Way», σε σενάριο και σκηνοθεσία του βραβευμένου με Χρυσό Φοίνικα, Βασίλη Κεκάτου, είναι η πρώτη ελληνική παραγωγή που παρουσιάζεται ποτέ στο Series Mania, και μάλιστα στο Επίσημο Διαγωνιστικό Τμήμα του φεστιβάλ, όπου επιλέγονται μόλις 8 σειρές από
ολόκληρο τον κόσμο. Το Series Mania αποτελεί τη σημαντικότερη διοργάνωση αφιερωμένη εξ ολοκλήρου στις σπουδαιότερες τηλεοπτικές σειρές παγκοσμίως, προσφέροντάς τους αποκλειστική πρεμιέρα στη μεγάλη οθόνη.

Tα μόλις 8 επεισόδια του «Milky Way» γυρίστηκαν μέσα σε διάστημα 7 μηνών, σε διάφορα σημεία της Ελλάδας, και μας μεταφέρουν σε μία ανώνυμη ορεινή πόλη, ακολουθώντας τη 17χρονη Μαρία, τελειόφοιτη Λυκείου, η οποία ονειρεύεται να γίνει χορεύτρια. Οι ονειροπολήσεις της σταματούν απότομα, όταν μένει έγκυος από τον Τάσο, το μεγαλύτερο σε ηλικία αγόρι της, που έχει περάσει όλη του τη ζωή δουλεύοντας στο μοναδικό βενζινάδικο της πόλης. Η οικογένεια και οι φίλοι της σπεύδουν να αγκαλιάσουν το νέο της εγκυμοσύνης της, χτίζοντας, όμως, για εκείνη, έναν δρόμο γεμάτο περιορισμούς. Τότε εμφανίζεται στη ζωή της ο Τζο, ένα αγόρι που ξεχωρίζει από το συντηρητικό περιβάλλον της τοπικής κοινωνίας. Οι δυο τους, μαζί, θα ξεκινήσουν ένα ταξίδι γεμάτο περιπέτειες και συγκινήσεις, που θα φέρει τη Μαρία αντιμέτωπη με το μεγαλύτερο δίλημμα: Να κάνει αυτό που όλοι περιμένουν από εκείνη ή να ανατρέψει τα πάντα;

Το εντυπωσιακό καστ της σειράς περιλαμβάνει μερικούς από τους πιο σημαντικούς Έλληνες και Ελληνίδες ηθοποιούς, αλλά και τολμηρές επιλογές για την εγχώρια, και όχι μόνο, τηλεοπτική σκηνή. Ανάμεσά τους οι: Ελένη Φουρέιρα, Μιχαήλ Ταμπακάκης, Γεράσιμος Σκιαδαρέσης, Τόνια Σωτηροπούλου, Γιούλικα Σκαφιδά, Θέμις Μπαζάκα, Προμηθέας Αλειφερόπουλος, Κορίνα Ντουλάαρτ, Κωνσταντίνος Γεωργόπουλος, Νικολάκης Ζεγκίνογλου, Ανδρέας Κωνσταντίνου και πολλοί άλλοι.

Η μίνι σειρά 8 επεισοδίων σε παραγωγή Foss Productions και συμπαραγωγή με το Mega, σε συνεργασία με την Plays2Place και την υποστήριξη του ΕΚΟΜΕ, αναμένεται να προβληθεί τον Οκτώβριο του 2023 από το Mega.

*Δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα On Time στις 9/02/2023