Στο επεισόδιο της Δευτέρας, οι 24 επίδοξοι Masterchef μπαίνουν στην κουζίνα, και ετοιμάζονται για το πρώτο Mystery Box για φέτος.

Η ώρα για την πρώτη δοκιμασία του Mystery Box, που θα κρίνει πολλά, έφτασε και οι τρεις chef κριτές, Πάνος Ιωαννίδης, Σωτήρης Κοντιζάς και Λεωνίδας Κουτσόπουλος, ανακοινώνουν τις μεγάλες αλλαγές στη διαδικασία, που δημιουργούν νέα δεδομένα στους υποψήφιους.

Για πολλούς διαγωνιζόμενους στο παρελθόν το Mystery Box υπήρξε η αγαπημένη τους δοκιμασία, αφού μπορούσαν να πειραματιστούν ελεύθερα χωρίς επιπτώσεις. Φέτος, όμως, αυτό αλλάζει! Κάθε εβδομάδα οι επίδοξοι μάγειρες θα διαγωνίζονται εναλλάξ σε δοκιμασία Mystery Box και Test Δημιουργικότητας και οι τρεις chef κριτές, θα δοκιμάζουν όλα τα πιάτα.

Εκείνος ή εκείνη με το καλύτερο πιάτο δεν θα έχει μόνο τα πλεονεκτήματα στην επερχόμενη ομαδική δοκιμασία αλλά θα κερδίζει και έπαθλο 1.000 ευρώ! Στον αντίποδα, οι διαγωνιζόμενοι με τις πιο αδύναμες προσπάθειες θα πρέπει να μαγειρέψουν στη δοκιμασία αποχώρησης για να διατηρήσουν τη θέση τους στο διαγωνισμό.

Οι αλλαγές όμως δεν σταματούν εδώ! Αυτή τη χρονιά, οι διαγωνιζόμενοι δεν θα έχουν κανένα «δίχτυ ασφαλείας», αφού, για πρώτη φορά στην ιστορία του διαγωνισμού, δεν θα υπάρχουν επιστροφές και η ήττα θα σημαίνει και την οριστική αποχώρηση από το ΜasterChef 2023.

Οι επίδοξοι MasterChefs μαζί με το Mystery Box σηκώνουν και τα μανίκια τους και ρίχνονται στη «μαγειρική μάχη» με πάθος για τη δημιουργία και τη νίκη, παρουσιάζοντας πιάτα ευφάνταστα με γεύση, ουσία και σωστή τεχνική εκτέλεση. Ο ενθουσιασμός, όμως, θα παρασύρει κάποιους σε σημαντικές αστοχίες, που θα τους κοστίσουν ακριβά.

«Όποιος από εσάς βρεθεί να είναι υποψήφιος προς αποχώρηση, κινδυνεύει να μείνει οριστικά εκτός διαγωνισμού» ακούγεται να λέει ο Σωτήρης Κοντιζάς στο αποκλειστικό απόσπασμα του νέου επεισοδίου που εξασφάλισε το Breakfast@Star και βλέπουμε τους παίκτες να «παγώνουν».