Τον γύρο του κόσμου κάνει από χθες η είδηση του θανάτου του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου, ο οποίος έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 83 ετών ύστερα από νοσηλεία σε ιδιωτικό νοσοκομείο.

Τα αφιερώματα στα διεθνή μέσα ενημέρωσης είναι εκτενή, δεδομένου ότι ήταν νονός του πρίγκιπα Ουίλιαμ και ανιψιός του πρίγκιπα Φίλιππου.

«Ο τελευταίος βασιλιάς της Ελλάδας εξορίστηκε μετά το στρατιωτικό πραξικόπημα του 1967», σημειώνει σε δημοσίευμά της η «Mail Online». Αναφέρεται διεξοδικά στα προβλήματα υγείας του, σημειώνοντας πως είχε εισαχθεί στο νοσοκομείο αρκετές φορές τους τελευταίους μήνες.

«Πέθανε ο νονός του πρίγκιπα Ουίλιαμ»

Επισημαίνεται πως ο τέως βασιλιάς Κωνσταντίνος Β’ ανέβηκε στον θρόνο το 1964, σε ηλικία 23 ετών. Στη διεξοδική αναδρομή του βρετανικού Μέσου γίνεται αναφορά και στο χρυσό μετάλλιο που κατέκτησε στους Ολυμπιακούς Αγώνες στην ιστιοπλοΐα.
Θείος του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου υπήρξε ο ελληνικής καταγωγής πρίγκιπας Φίλιππος, ο αείμνηστος δούκας του Εδιμβούργου και σύζυγος της αείμνηστης βασίλισσας Ελισάβετ Β’ του Ηνωμένου Βασιλείου.

Το χρυσό ολυμπιακό μετάλλιο

Για τον τέως και τελευταίο βασιλιά της Ελλάδας κάνει λόγο στο δημοσίευμά του το NBC News, σημειώνοντας πως κέρδισε ένα χρυσό ολυμπιακό μετάλλιο πριν από την εμπλοκή του στην ασταθή πολιτική ζωή της χώρας τη δεκαετία του 1960.