Μια «εορταστική» ισπανική παράδοση που φέρνει στο προσκήνιο την αγάπη έχει γίνει viral στο Tik Tok τις τελευταίες μέρες.

Συγκεκριμένα χρήστες του κοινωνικού δικτύου φαίνονται να κάθονται κάτω από ένα τραπέζι πριν από τα μεσάνυχτα «με την ελπίδα να βρουν τον έρωτα». Ενώ, στη συνέχεια, δείχνουν φωτογραφίες και βίντεο με τον σημερινό τους σύντροφο ως «απόδειξη» ότι η παράδοση λειτουργεί.

@lolkarli Happier than ever ❤️ 😭 #eatinggrapesunderthetable #newyears #relationship #grapes #love #couple #underthetable #12grapes #felizañonuevo ♬ Eenie Meenie (Radio Version) - Sean Kingston & Justin Bieber

Πρόκειται για ένα λατινοαμερικανικό έθιμο, κατά το οποίο οι ανύπαντροι κάθονται κάτω από το τραπέζι για καλή τύχη στην εύρεση της αγάπης το νέο έτος.

«Έχει περάσει σχεδόν ένας χρόνος από τότε που μπήκα κάτω από το τραπέζι για την Πρωτοχρονιά...», έγραψε η @amyoliveros8, δείχνοντας το σχετικό απόσπασμα. «Και γνώρισα τον έρωτα της ζωής μου», προσθέτοντας και δείχνοντας τον σύντροφό της, σε ένα βίντεο που έχει πάνω από 4 εκατ. προβολές.

Άλλοι χρήστες αναφέρουν ότι, σύμφωνα με την παράδοση, όσοι θέλουν να τηρήσουν το έθιμο πρέπει να τρώνε 12 σταφύλια κάτω από το τραπέζι.

«Πέρυσι έφαγα τα 12 σταφύλια μου κάτω από το τραπέζι», έγραψε η @lolkarli και αποκάλυψε τη σχέση της και στη συνέχεια πρόσθεσε: «Λοιπόν, δούλεψε».

@amyoliveros8 This is your sign everyone🥹 #foryoupage #hoilday #underthetable #unexpected #redunderwear ♬ spartans fb team - daddynat

Η παράδοση με τα σταφύλια φαίνεται να προέρχεται από την Ισπανία, όπου ξεκινούν την Πρωτοχρονιά τρώγοντας 12 καρπούς –έναν για τον κάθε μήνα- με καθένα από τα 12 χτυπήματα του ρολογιού.

«Κάθε σταφύλι αντιπροσωπεύει μια ευχή για καθέναν από τους μήνες του επόμενου έτους», αναφέρει το National Geographic.

Το να τρώει κανείς τα σταφύλια κρυμμένος κάτω από το τραπέζι φαίνεται να αποτελεί παράδοση στο Περού, σημειώνουν Savoured Journeys και Huffington Post.

Με πληροφορίες από: Indy100