Οι τηλεοπτικοί δημοσιογράφοι έχουν γίνει σταρ και, μοιραία, κάθε τους κίνηση προξενεί κραδασμούς στην εγχώρια showbiz. Μα είναι showbiz η δημοσιογραφία; Τηλεοπτική είπαμε, άρα, ναι, είναι.

Και φτάσαμε στο σημείο να δούμε στα μέσα της σεζόν, παραμονές γιορτών, να «διώχνουν» μια δημοσιογράφο/παρουσιάστρια χωρίς να την έχουν προειδοποιήσει, δίχως να της έχουν δείξει καν κάποια δυσαρέσκεια.

«Tέλος η Κουτροκόη από τον ΣΚΑΪ, την αποχαιρέτησαν Οικονόμου, Παυλόπουλος», έγραφε η είδηση και, όπως ήταν αναμενόμενο, έγινε viral, άρχισαν οι αναπαραγωγές των δημοσιεύσεων και έπεσαν βροχή τα σχόλια και τα «καρφιά».

Οι άντρες παρουσιαστές της εκπομπής, Δημήτρης Οικονόμου και Άκης Παυλόπουλος, ανάμεσα στα άλλα, όταν την αποχαιρέτησαν εν τη απουσία της, είπαν: «Η φιλία δεν τελειώνει», αλλά από τις σπόντες που διαβάσαμε μετά από τη μεριά της κ. Κουτροκόη δεν νομίζουμε ότι υπήρξε καμία φιλία μεταξύ τους.

Η ίδια σε συνεντεύξεις της είπε σαφώς ότι η σχέση της μαζί τους ήταν μεν άριστη, αλλά δεν περίμενε με τίποτα αυτή τη συναδελφική αντιμετώπιση. Είπε συγκεκριμένα ότι θεωρεί πως η αποπομπή της και ο τρόπος που έγινε δεν τιμούν τον Οικονόμου και τον Παυλόπουλο και ότι ξαφνιάστηκε που δεν είχε τη στήριξη που θα περίμενε και από τους δύο.

Οι παρουσιάστριες άλλων εκπομπών και καναλιών την υπερασπίστηκαν με σθένος, όπως η Δανάη Μπάρκα, που είπε ότι πρέπει να καταλάβουμε όλοι ότι γύρω μας έχουμε ανθρώπους και όχι προϊόντα. Η Ελεονώρα Μελέτη είπε: «Βλέπω να επαναλαμβάνεται μια ίδια ιστορία» και θυμήθηκε τη δική της εμπειρία με το κανάλι του Φαλήρου, την περίοδο που μάλιστα ήταν έγκυος. Μία ημέρα πριν ξεκινήσει η σύμβασή της με τον ΣΚΑΪ, της ανακοίνωσαν ότι τελικά δεν θα τη χρειαστούν από τη νέα σεζόν, ενώ η ίδια είχε απορρίψει 2-3 προτάσεις από άλλα κανάλια.

Δεν θα μάθουμε ποτέ την αλήθεια για όλο αυτό που έγινε, όπως δεν μαθαίνουμε και όλα όσα συμβαίνουν στα κανάλια όταν κλείνουν τα φώτα. Το σίγουρο είναι πως, αν ανοίξει ο ασκός του Αιόλου, θα μας πάρει και θα μας σηκώσει.