Γιατί με ξύπνησες πρωί
Γιατί με ξύπνησες πρωί Βασίλης Σκουρής Σωτήρης Ξενάκης
mundial_2022_qatar
Media

Με ανακοίνωσή της η ΕΡΤ ξεκαθαρίζει τι συνέβη και δεν πήρε τα δικαιώματα του Μουντιάλ

Ανακοίνωση με την οποία διευκρινίζει ότι έκανε μια μεγάλη προσφορά για το Παγκόσμιο Κύπελλο του 2022, η οποία δεν έγινε αποδεκτή

Απάντηση προς όλους όσοι κρίνουν την ΕΡΤ για τη μη ανάληψη των τηλεοπτικών δικαιωμάτων σε ό,τι αφορά το Παγκόσμιο Κύπελλο του 2022, που έχει αρχίσει από την Κυριακή 20 Νοεμβρίου στο Κατάρ και υπάγεται στην οπτική δικαιοδοσία του ΑΝΤ1, εξέδωσε η διοίκηση της δημόσιας τηλεόρασης. Σε αυτήν αναφέρεται πως έκανε μια μεγάλη πρόταση, τη μεγαλύτερη στην ιστορία της, αλλά η παγκόσμια ομοσπονδία ποδοσφαίρου έδωσε το δικαίωμα για εναλλακτικό διαγωνισμό. 

Η ανακοίνωση της ΕΡΤ


«Επειδή η ΕΡΤ δέχεται μια εντελώς άδικη κριτική, ότι δήθεν άφησε να πάρουν το Μουντιάλ τα ιδιωτικά κανάλια, πρέπει να γίνει γνωστή η αλήθεια.

Η ΕΡΤ, στον σχετικό διαγωνισμό που έγινε τον Μάιο του 2021, διέθεσε το μεγαλύτερο ποσό που είχε δοθεί ποτέ από τη δημόσια τηλεόραση για να αποκτήσει όλα τα δικαιώματα του Μουντιάλ του Κατάρ και να μεταδώσει ελεύθερα όλους τους αγώνες στα τρία κανάλια της, όπως γινόταν πάντα. Ωστόσο, για πρώτη φορά η FIFA αποφάσισε αιφνιδιαστικά να υπάρξει στην Ελλάδα και εναλλακτικός διαγωνισμός, στον οποίο μπορούσαν να μετέχουν και συνδρομητικές πλατφόρμες, συνεπωμιζόμενες, έτσι, το συνολικό κόστος με τα ιδιωτικά κανάλια και αποκλείοντας για πρώτη φορά το σύνολο των τηλεθεατών από τη δωρεάν πρόσβαση σε κάποιες μεταδόσεις αγώνων.


Για να γίνει ακόμη πιο σαφές ότι κανένας δεν επέβαλε στην ΕΡΤ να αποχωρήσει από τις μεγάλες αθλητικές διοργανώσεις, στον αμέσως επόμενο διαγωνισμό για μεγάλα ποδοσφαιρικά γεγονότα η δημόσια τηλεόραση διεκδίκησε και εξασφάλισε ήδη τα δικαιώματα τόσο για το Euro 2024 όσο και για το Euro 2028, οι αγώνες των οποίων -εννοείται- ότι θα μεταδοθούν ελεύθερα».