Την ώρα που το Open επιχειρεί να βρει τις ισορροπίες του ενόψει της νέας σεζόν, τα πρώτα μηνύματα της -ύστερα από πολύ καιρό- επιστροφής του Ιβάν Σαββίδη σε ελληνικό έδαφος κάθε άλλο παρά καθησυχάζουν τα στελέχη και το ανθρώπινο δυναμικό του καναλιού.

Αντιθέτως, προκαλούν νέες μουρμούρες και αγωνίες. Βλέπετε, ο μεγαλομέτοχος του ΠΑΟΚ όχι μόνο δεν έχει δείξει καμία πρόθεση ενεργούς ενασχόλησης με τον τηλεοπτικό σταθμό σε αυτήν τη φάση, αλλά, παράλληλα, το γεγονός ότι σε συνομιλία που είχε μέσω Skype με τους κορυφαίους παράγοντες του «Δικεφάλου του Βορρά» άφησε ξεκάθαρα υπονοούμενα περί πιθανής αποχώρησής του από την ομάδα προκάλεσε σωρεία σχετικών σχολίων και σεναρίων. Εξάλλου, είναι κοινό μυστικό ότι η πλευρά Σαββίδη είχε όλα αυτά τα χρόνια απολύτως συνδεδεμένη την εμπλοκή της στα media με την αντίστοιχη στα ποδοσφαιρικά δρώμενα της Θεσσαλονίκης, στη βάση της ανάπτυξης της όποιας επιρροής της σε κοινωνικό και πολιτικό επίπεδο.

Ως εκ τούτου, και με δεδομένη τη γενική σύγχυση που επικρατεί στο κανάλι της Παιανίας στο πεδίο του μπάτζετ της νέας σεζόν (με κυριότερο παράδειγμα την απουσία σοβαρού σχεδιασμού και επένδυσης στην ψυχαγωγία), αλλά και της έλλειψης των απαραίτητων παρεμβάσεων και πρωτοβουλιών προκειμένου το Open να ξεφύγει από τον πυθμένα της τηλεθέασης, είναι απολύτως λογικό το μούδιασμα της... Θεσσαλονίκης να ταξιδέψει και προς τον Νότο. Υπενθυμίζεται πως, με ό,τι αυτό συνεπάγεται τόσο για το Open όσο και για τον ΠΑΟΚ, η τελευταία φορά που ο Ιβάν Σαββίδης επέλεξε να δώσει στίγμα στους εργαζομένους του καναλιού ήταν ακριβώς πριν από περίπου έναν χρόνο, και πάλι από... απόσταση, μέσω Skype (αν και, όπως συνέβη και προχθές, βρισκόταν στο ησυχαστήριό του στη Χαλκιδική). Εκτοτε, το μπάτζετ του τηλεοπτικού σταθμού, που στο μεταξύ είχε πάρει ήδη την κατιούσα, βυθίστηκε ακόμα περισσότερο...

*Δημοσιεύτηκε στο Secret των ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΩΝ στις 20/8.