Στο επίκεντρο των εξελίξεων θα βρεθεί και ο Χρήστος στη «Γη της ελιάς». Ο ανιψιός του Λυκούργου μπορεί να φαίνεται καλός και τρυφερός, αλλά κρύβει πολλά ένοχα μυστικά, τα οποία θα έρθουν στην επιφάνεια. Ο Χρήστος ήρθε από τον Καναδά κακήν κακώς, αλλά η ξαφνική επιστροφή του γεννά πολλά ερωτήματα.

Απ’ ό,τι φαίνεται, ο νεαρός είχε αφήσει ανοιχτούς λογαριασμούς πίσω στον Καναδά κι έχει δημιουργήσει νέους στη Μάνη. Όλα ξεκινούν όταν κουκουλοφόροι μπουκάρουν στην ταβέρνα του και τα κάνουν λαμπόγυαλο. Ο Χρήστος βρίσκεται σε κατάσταση σοκ και κρύβεται πίσω από τις καρέκλες. Οι κουκουλοφόροι μπαίνουν μέσα στην ταβέρνα του με όπλα και αρχίζουν να πυροβολούν. Οι μαφιόζοι θέλουν κάτι από τον Χρήστο. Τα λάθη του παρελθόντος τον κυνηγούν ακόμη και στο νέο του ξεκίνημα. Ο ανιψιός του Λυκούργου προσπαθεί να κρατήσει χαμηλό προφίλ, αλλά φαίνεται πως αυτοί που θέλουν να τον βρουν θα το καταφέρουν.

Την ίδια στιγμή, ο Χρήστος προσπαθεί να μείνει μακριά από τη Μυρτάλη, αφού δεν θέλει να μάθει για το παρελθόν του. Δεν θα αργήσει, όμως, να γίνει γνωστό και τότε όλα θα αλλάξουν. Μάλιστα, ο ανιψιός του Λυκούργου θα μπλέξει σε ένα ερωτικό τρίγωνο που θα έχει άσχημη κατάληξη.

Μια άλλη αναπάντεχη εξέλιξη που θα δούμε στο β’ κύκλο της δραματικής σειράς του Mega «Η γη της ελιάς» είναι η απαγωγή της Βασιλικής, η οποία θα βρεθεί στα νύχια του αδίστακτου Δημοσθένη.

Ο πατέρας της, Στάθης, μόλις μαθαίνει τι συνέβη στη Βασιλική, τρελαίνεται και κινεί γη και ουρανό για να την εντοπίσει. Όλα ξεκινούν όταν η Βασιλική μαζί με το μωρό και τον Φίλιππο βγαίνουν να απολαύσουν μια βόλτα στην Αρεόπολη.

Η ώρα περνά και αργούν να επιστρέψουν. Την ίδια στιγμή, η Χάιδω αρχίζει να ανησυχεί γιατί κανείς δεν έχει εμφανιστεί στο σπίτι. Συνεχώς τηλεφωνεί, μια στον Φίλιππο, μια στον Λυκούργο και μια στη Βασιλική.

Η γυναίκα αρχίζει να τρελαίνεται από το φόβο της και ενημερώνει τον Στάθη ότι κάτι κακό έχει συμβεί. Ο Στάθης οργισμένος και ανάστατος ψάχνει, αλλά γρήγορα καταλαβαίνει ότι όντως έχουν εξαφανιστεί. Μία άσχημη περιπέτεια αρχίζει και ένα θανάσιμο παιχνίδι βρίσκεται σε εξέλιξη.

Δημοσιεύτηκε στην ΟΝ ΤΙΜΕ στις 11 Αυγούστου 2022