Ο 3Ος τόμος από το νέο βιβλίο «ΑΥΤΟΑΝΟΣΑ, ΑΝΟΣΟΠΟΙΗΤΙΚΟ & ΔΙΑΤΡΟΦΗ» κυκλοφορεί αποκλειστικά με τα Παραπολιτικά, αυτό το Σάββατο 30.07.

Το βιβλίο «Αυτοάνοσα, Ανοσοποιητικό & Διατροφή» αποτελεί την επιτομή προσέγγισης της ολιστικής αντιμετώπισης των διαταραχών του ανοσοποιητικού. Οι αυτοάνοσες παθήσεις (θυρεοειδίτιδες, σκλήρυνση κατά πλάκας, ρευματοειδής αρθρίτιδα, ψωρίαση, νόσος Crohn, έκζεμα, λεύκη, κοιλιοκάκη κλπ.) παρουσιάζουν σημαντική έξαρση στον ελληνικό πληθυσμό. Υπολογίζεται σήμερα ότι ένας στους πέντε ενήλικες στην Ελλάδα εμφανίζει κάποια αυτοάνοση διαταραχή. Ταυτόχρονα, ολοένα και περισσότερες επιστημονικές πληροφορίες τονίζουν τη διατροφοεξαρτώμενη φύση των αυτοάνοσων νοσημάτων. Την ίδια ώρα, πολυάριθμες πρόσφατες ερευνητικές αναφορές επιβεβαιώνουν ότι ορισμένες θρεπτικές ουσίες και τρόφιμα μπορούν να συμβάλλουν ουσιαστικά στην περιεκτική αντιμετώπιση των αυτοάνοσων παθήσεων και να αποτελέσουν μέρος μιας πιθανής θεραπείας.

Το βιβλίο «Αυτοάνοσα, Ανοσοποιητικό & Διατροφή» έχει ως στόχος να μάς μυήσει εμπεριστατωμένα στην έννοια της «ανοσοπροστατευτικής διατροφής».

Ο 3ος τόμος του που κυκλοφορεί με τα Παραπολιτικά 30.07 σάς παρουσιάζει αναλυτικά τη διατροφική αντιμετώπιση τριών αυτοάνοσων δερματικών παθήσεων: της ψωρίασης, της λεύκης, της ατοπικής δερματίτιδας (έκζεμα), όπως έτερων τριών σημαντικών διαταραχών δηλαδή της μυασθένειας GRAVIS, της αγκυλοποιητικής σπονδυλίτιδας και της αυτοάνοσης αιμολυτικής αναιμίας.

Η περιεκτική προσέγγιση του θέματος επιβάλει την εξέταση του σημαντικού ρόλου και της σημασίας της διατροφής. Είναι βέβαιο, ότι η πρώτη και βασική αντιμετώπιση όλων των χρόνιων εκφυλιστικών νοσημάτων που προκύπτουν στην πορεία της ζωής θα πρέπει να έχει κατεξοχήν διατροφοκεντρικό χαρακτήρα.

Η διατροφική φροντίδα αδιαμφισβήτητα προσφέρει, με χαμηλό κόστος συγκριτικά με την φαρμακευτική αγωγή, μία καλύτερη ποιότητα ζωής και περισσότερο βελτιωμένη υγεία!