Το βιβλίο «Αυτοάνοσα, Ανοσοποιητικό & Διατροφή» αποτελεί την επιτομή προσέγγισης της ολιστικής αντιμετώπισης των διαταραχών του ανοσοποιητικού. Οι αυτοάνοσες παθήσεις (θυρεοειδίτιδες, σκλήρυνση κατά πλάκας, ρευματοειδής αρθρίτιδα, ψωρίαση, νόσος Crohn, έκζεμα, λεύκη, κοιλιοκάκη κλπ.) παρουσιάζουν σημαντική έξαρση στον ελληνικό πληθυσμό. Υπολογίζεται σήμερα ότι ένας στους πέντε ενήλικες στην Ελλάδα εμφανίζει κάποια αυτοάνοση διαταραχή. Ταυτόχρονα, ολοένα και περισσότερες επιστημονικές πληροφορίες τονίζουν τη διατροφοεξαρτώμενη φύση των αυτοάνοσων νοσημάτων. Την ίδια ώρα, πολυάριθμες πρόσφατες ερευνητικές αναφορές επιβεβαιώνουν ότι ορισμένες θρεπτικές ουσίες και τρόφιμα μπορούν να συμβάλλουν ουσιαστικά στην περιεκτική αντιμετώπιση των αυτοάνοσων παθήσεων και να αποτελέσουν μέρος μιας πιθανής θεραπείας.

Το βιβλίο «Αυτοάνοσα, Ανοσοποιητικό & Διατροφή» έχει ως στόχος να μας μυήσει εμπεριστατωμένα στην έννοια της «ανοσοπροστατευτικής διατροφής».

Το πρώτο μέρος που κυκλοφορεί αποκλειστικά με τα Παραπολιτικά, αυτό το Σάββατο 16.07 περιγράφει τις βασικές αρχές της διατροφικής προστασίας του ανοσοποιητικού. Προτείνοντας μια κατεξοχήν διατροφοκεντρική αντίληψη, συστήνει στρατηγικές λύσεις αντιμετώπισης του εμπλεκόμενου καταστροφικού τρίπτυχου: ΑΠΟΡΡΥΘΜΙΣΜΕΝΟ ΑΝΟΣΟΠΟΙΗΤΙΚΟ – ΟΞΕΙΔΩΤΙΚΟ ΣΤΡΕΣ – ΦΛΕΓΜΟΝΗ.

Επιπλέον, απαντά σε ερωτήματα σχετικά με την κληρονομική φύση των αυτοάνοσων, τις αλήθειες και τους μύθους που διέπουν τη διαχείριση τους, τις αναγκαίες εξετάσεις, τα συμπληρώματα διατροφής κ.α.

 

ΑΝΟΣΟΠΡΟΣΤΑΤΕΥΤΙΚΗ ΔΙΑΤΡΟΦΗ

  • ΡΥΘΜΙΣΗ ΑΝΟΣΟΠΟΙΗΤΙΚΟΥ
  • ΚΑΤΑΠΟΛΕΜΗΣΗ ΟΞΕΙΔΩΤΙΚΟΥ ΣΤΡΕΣ
  • ΚΑΙ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΦΛΕΓΜΟΝΗΣ

ΜΕ ΑΠΟΛΥΤΑ ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΑ ΜΕΣΑ

 

Η κατάλληλη διατροφή μπορεί να γίνει σύμμαχος στην αντιμετώπιση των παθήσεων του ανοσοποιητικού, και να αποτελέσει ένα ουσιαστικό μέρος μιας πιθανής θεραπείας. Η θεωρία της «ανοσοπροστατευτικής» διατροφής που παρουσιάζεται στο πρώτο μέρος του βιβλίου, περιλαμβάνει την αντιστροφή του απορυθμισμένου ανοσοποιητικού, την αντιμετώπιση του οξειδωτικού στρες και της φλεγμονής με απόλυτα διατροφικά μέσα. Πηγάζει μέσα από πολυετή προσωπικά και επιστημονικά δεδομένα και βασίζεται στον αέναο μηχανισμό της «μάχης» μεταξύ του καλού και του κακού, της φθοράς και της αντίστασης, της επίθεσης και της άμυνας. Με την κατανόηση αυτού του μοντέλου διατροφής, θα είστε σε θέση να γνωρίζετε την υψηλή σημασία της κατάλληλα στοχευμένης διατροφής στη διαμόρφωση της βέλτιστης λειτουργίας του ανοσοποιητικού, στην ουσιαστική αντιμετώπιση των αυτοάνοσων παθήσεων και, τελικά, στην επίτευξη μιας καλύτερης υγείας.