Κοσμογονικές αλλαγές δρομολογούνται στον ενημερωτικό τομέα του ΣΚΑΪ, σε σημείο μάλιστα που έχει ζητηθεί από τον διευθυντή του τομέα, Β. Παπαδρόσο, να αναβάλει επ’ αόριστον την καλοκαιρινή του ξεκούραση. Βλέπετε, το προσεχές φθινόπωρο είτε θα διεξαχθούν πρόωρες εκλογές είτε θα ξεκινήσει επισήμως η προεκλογική εκστρατεία, που σε αυτή την περίπτωση θα τερματιστεί στα τέλη της άνοιξης του 2023.

Με αυτά τα δεδομένα, η ολική επαναφορά του καναλιού στα μονοπάτια των προηγούμενων ετών καθίσταται ένα από τα βασικά στοιχήματα για την επόμενη σεζόν. Οπως είναι ήδη γνωστό, στην πρωινή ζώνη θα ενώσουν τις δυνάμεις τους ο Δ. Οικονόμου, ο Α. Παυλόπουλος και η Ντ. Κουτροκόη, με τον δεύτερο να ξεκινά στις 5 και ακολούθως να συμπορεύεται με τους υπόλοιπους. Μαζί του για την πρώτη ενημερωτική ώρα του σταθμού θα είναι η δημοσιογράφος Μάρω Καρούση.

To επόμενο μέτωπο με το οποίο ασχολούνται Εύη Κουτσαυτάκη και Β. Παπαδρόσος είναι οι «Αταίριαστοι», όπου ενόψει των αλλαγών που ετοιμάζονται στο περιεχόμενο της εκπομπής, αλλά και της γενικότερης ανανέωσης που επιχειρείται, γίνεται για πρώτη φορά λόγος να μπει... ανάμεσα στους Κούτρα και Ντζούνο μια θηλυκού γένους δημοσιογραφική παρουσία. Οπως είναι σε θέση να γνωρίζει η στήλη, μεταξύ των κυριών που έχουν βολιδοσκοπηθεί είναι και η Δέσποινα Βλεπάκη από το Open. Ωστόσο, αν και ο ρόλος του προσώπου που θα επιλεγεί επ’ ουδενί θα είναι ισοδύναμος με αυτόν του επιτυχημένου διδύμου (θα αφορά μία στήλη ή εμπλοκή σε συγκεκριμένη θεματολογία), φαίνεται πως η όλη συζήτηση έχει δημιουργήσει προβληματισμό στους έμπειρους δημοσιογράφους, οι οποίοι, σύμφωνα με μαρτυρίες από το Νέο Φάληρο, εμφανίζονται ξεκάθαρα ενοχλημένοι.

*Δημοσιεύθηκε στο ένθετο Secret της εφημερίδας Παραπολιτικά στις 2 Ιουλίου 2022