To περιοδικό HOLIDAYS είναι μια ειδική έκδοση των Παραπολιτικών και είναι έτοιμο να χαράξει μια καινούργια ταξιδιωτική πορεία. Κάθε αρχή έχει τις δικές της προκλήσεις αλλά και συγκυρίες. Γνωρίζουμε ότι σε όλους μας έχουν λείψει τα ταξίδια. Η ειδική αυτή έκδοση νιώθει την ανάγκη να αξιοποιήσει αυτή τη μοναδική ευκαιρία.

 

Επιθυμία του HOLIDAYS είναι να εμπνεύσει ταξίδια ώριμα και ουσιαστικά. Να πούμε με ειλικρίνεια για το πως θέλουμε να γυρίζουμε την Ελλάδα και τον κόσμο. Όχι ως καταναλωτές εμπειριών και εντυπώσεων αλλά ως ταξιδιώτες με αυτή την χαρά του πρωτάρη μετά την πανδημία.

 

Έτσι σε αυτό το πρώτο τεύχος συλλέγουμε τις 50 αντιπροσωπευτικές εμπειρίες που αξίζει να ζήσουμε έστω και για μια φορά στη ζωή μας. Είναι τα χωριά, οι λίμνες, τα μονοπάτια, οι διαδρομές, η φύση, η γαστρονομία, οι παραλίες. Είναι ένα ταξίδι ανακάλυψης, σε μια εποχή που θέλουμε να εξερευνήσουμε, την Ελλάδα από την αρχή.

 

Να εξερευνήσουμε την Κέρκυρα, την Πάρο, την Επίδαυρο, τις Σπέτσες, τις Μυκήνες, τους Δελφούς, την Κρήτη. Τις Κυκλαδες μέσα από τα μάτια του Χένρι Μίλερ, του Λόρενς Ντάρελ, του Ζακ Λακαριέρ, του Σέιμους Χίνι, του Μισέλ Ντεόν, την Μύκονο του Καραγάτση και της Μαρουλίνας, την Μονεμβασιά του Ρίτσου.

 

Να ανακαλύψουμε την σημασία της κυκλαδίτικης αρχιτεκτονικής που επηρέασε ιερά τέρατα όπως ο Λε Κορμπυζιέ, και να γνωρίσουμε τους σύγχρονους πρεσβευτές του ελληνικού καλοκαιριού όπως τα αδέρφια Αντετοκούνμπο, η Μαριάνα και η Σοφία Ερωτοκρίτου, ο πρώην Βρετανός πρέσβης στην Αθήνα, αξιότιμος κ. Τζον Κίτμερ αλλά και ο μέχρι πρότινος Αμερικανός ομόλογός του κ. Πάϊατ.

 

Να μοιραστούμε μαζί με πέντε Έλληνες travel Bloggers εικόνες και ιστορίες προορισμών που μας ενδιαφέρουν. Τέλος θα ανατρέξουμε στο παρελθόν σε ένα πολυσέλιδο φωτογραφικό αφιέρωμα για να ρίξουμε μια ματιά στην καλοκαιρινή ραστώνη προσωπικοτήτων από τον χώρο της τέχνης, του πολιτισμού και της πολιτικής όπως η Ναταλία Μελά, ο Θεόδωρος Αγγελόπουλος, ο Πικάσο, ο Ζορζ Μαρσέ, ο Λιονέλ Ζοσπέν, ο Ζορζ Πομπιντού, ο Ανδρέας Παπανδρέου κ.λπ.

 

Και βέβαια δεν ξεχνάμε την προστασία από τον ήλιο με τα καλλυντικά προστασίας που προτείνονται μέσα από τις σελίδες μας αλλά και τα απαραίτητα gadget και στιλιστικά αξεσουάρ που είναι απαραίτητα για τις εξορμήσεις μας.

 

Εμείς στο HOLIDAYS θέλουμε να πιστεύουμε πως αυτού του είδους τα ταξίδια όχι απλά μας δημιουργούν πολύτιμες αναμνήσεις αλλά μας κάνουν και καλύτερους ανθρώπους.

 

  • 50 αυθεντικές προτάσεις σε μοναδικά σημεία στην Ελλάδα.
  • Η Ελλάδα μέσα από τα μάτια ανθρώπων της Τέχνης και του Πολιτισμού π.χ. Χένρι Μίλερ – Ο κολοσσός του Αμαρουσίου (Πόρος, Επίδαυρος, Μυκήνες, Κρήτη), Τζον Φόουλς - ο Μάγος (Σπέτσες) , Πάτρικ Λη Φέρμορ (Μάνη – Καρδαμύλη)
  • 5 Έλληνες travel Bloggers μας μιλάνε για τα αγαπημένα τους μέρη στην Ελλάδα
  • Φωτογραφικό Λεύκωμα διασήμων προσωπικοτήτων σε καλοκαιρινές διακοπές
  • Υγεία και Ομορφιά: Προστασία από τον ήλιο