Τα ΜΜΕ άρχισαν την τρομοκρατία και το μπούλινγκ -στις γυναίκες- για το πώς θα βγουν στις παραλίες. Δημοσιεύουν γυναίκες με σωματότυπο σκελετού και φουλ φωτοσοπαρισμένες… για να ρίξουν σε κατάθλιψη όσες έχουν κανονικό σώμα ή κάποια παραπάνω κιλά.

Η βιομηχανία ομορφιάς προτείνει: δίαιτες, τόνους καλλυντικά, γυμναστική, λιποαναρρόφηση και πλαστικές.

  •  Δεν είναι αργά - 9 συμβουλές που θα σε σώσουν.
  •  Οι celebrities προτείνουν συμβουλές για να είσαι σε φόρμα.
  •  Επτά απλοί τρόποι να ξαναβρείς τη φόρμα σου.
  •  Ξαναβρείτε τη φόρμα σας καλοκαιριάτικα, αποβάλετε τα κιλά του χειμώνα. Κοριτσάρες μου, μη μασάτε. Η βιομηχανία ομορφιάς βασίζεται στο γεγονός ότι κανένας από εμάς δεν πιστεύει πως είναι αρκετά εμφανίσιμος, αρκετά νέος, αρκετά λαμπερός, αρκετά θελκτικός. Αυτά εκμεταλλεύονται και δώσ’ του οι συμβουλές - ενώ από δίπλα οι πολυεθνικές παρακολουθούν με ένα σαρδόνιο χαμόγελο.
Η βιομηχανία της ομορφιάς θα φτάσει το 2023 τα 805,61 δισ. ευρώ. Δυσθεώρητο νούμερο - δύο φορές το χρέος της Ελλάδας, για να καταλάβεις.

Και τα γυναικεία sites, παίζοντας το παιχνίδι των μεγάλων εταιρειών της βιομηχανίας ομορφιάς, φορτώνουν τις γυναίκες με ενοχές και κόμπλεξ για την εμφάνισή τους. Τις ρίχνουν σε κατάθλιψη. Κορίτσια και γυναίκες βλέποντας αυτά τα σκελετωμένα μοντέλα των φωτογραφιών βρίσκονται σε απόγνωση. Κι έτσι έχουμε τα φαινόμενα της νευρικής ανορεξίας, των αυτοκτονιών και των πλαστικών επεμβάσεων ακόμα και σε μικρά κορίτσια. Κοριτσάκι 14 ετών στην Αγγλία βγήκε στην πορνεία για να μαζέψει χρήματα και να κάνει αυξητική στήθους!

Επίσης γεμίσαμε με influencers, που βοηθούν στη μεγάλη επέλαση της βιομηχανίας ομορφιάς, λέγοντας τη γνώμη τους για προϊόντα ομορφιάς που υποτίθεται ότι τα δοκιμάζουν πάνω τους - ψέματα όλα! Αν πιάνεις τον εαυτό σου να δυσανασχετεί με τα κιλά που ίσως έβαλες και δεν κατάφερες να χάσεις, μη στεναχωριέσαι καθόλου. Πρώτον, κόψε τις μερίδες σου στη μέση και μην ξεχνάς ότι οι άντρες προτιμούν τις γυναίκες με «πιασίματα». Δεν γουστάρουν τις γυναίκες σκελετούς.

Αυτό που μας καθορίζουν ως «ομορφιά» δεν υπάρχει. Φτιάξε εσύ τον τύπο σου και απόλαυσε το καλοκαίρι, κούκλα μου!