Νέα δεδομένα δημιουργεί στον ΣΚΑΪ η διαφαινόμενη αποχώρηση της Μαρίας Αναστασοπούλου για τον ΑΝΤ1 και τον Γιώργο Παπαδάκη.

Πρόκειται για μια εξέλιξη που συνοδεύτηκε από πυρετώδεις συζητήσεις, ζυμώσεις και διεργασίες μεταξύ της δημοσιογράφου και της διοίκησης του καναλιού του Νέου Φαλήρου (και συγκεκριμένα της Εύης Κουτσαυτάκη και του διευθυντή Ειδήσεων και Ενημέρωσης, Βασίλη Παπαδρόσου), οι οποίες ωστόσο όχι μόνο δεν ήταν αρκετές για την επούλωση των πληγών που είχαν ανοίξει στις σχέσεις των δύο πλευρών το προηγούμενο διάστημα, αλλά οδήγησαν στο οριστικό σπάσιμο του γυαλιού.

Δε συμφώνησε

To πράγμα «στράβωσε» από την ώρα που η Μαρία Αναστασοπούλου, κατόπιν της απόφασης του καναλιού να αποχωριστεί τον Δημήτρη Οικονόμου, φάνηκε να μη συμφωνεί με τις προτάσεις της διοίκησης για τις λεπτομέρειες της εκπομπής που θα αναλάμβανε στο slot 12-2, για το οποίο προοριζόταν.

Αφενός, φέρεται να έβαλε βέτο στην περίπτωση να έχει στο πλευρό της ως ισότιμο παρουσιαστή τον Γιάννη Πιτταρά, επιθυμώντας να πάρει αποκλειστικά πάνω της το κομμάτι της κεντρικής παρουσίας.

Σε μεγάλο στούντιο

Αφετέρου, σύμφωνα με έγκυρες πηγές από το Νέο Φάληρο, ζήτησε για τη στέγαση της νέας εκπομπής το στούντιο που χρησιμοποιείται σήμερα από την Ιωάννα Μαλέσκου, απορρίπτοντας εξαρχής τους διαθέσιμους χώρους του τομέα ενημέρωσης. Όπως γίνεται αντιληπτό, η προοπτική αυτή θα ήταν αρκετά πιο δαπανηρή για τον σταθμό, γεγονός που έπαιξε και τον καταλυτικό ρόλο για τη διακοπή του διαύλου επικοινωνίας της δημοσιογράφου με την Εύη Κουτσαυτάκη και τον Βασίλη Παπαδρόσο και άνοιξε διάπλατα τον δρόμο για τη μεταγραφή της στον ΑΝΤ1, δίπλα στον Γιώργο Παπαδάκη, ο οποίος της υποσχέθηκε... χρόνο και χώρο στο «Καλημέρα, Ελλάδα», με τους διοικούντες το κανάλι του Αμαρουσίου να της προσφέρουν μελλοντική διέξοδο σε ένα concept κομμένο και ραμμένο στα μέτρα της, μετά βεβαίως την ερχόμενη τηλεοπτική σεζόν.

*Δημοσιεύτηκε στο Secret στις 28 Μαΐου 2022.