1.Αντικείμενο του διαγωνισμού : Η εταιρεία Ελευθερία του Τύπου που διατηρεί γραφεία στην οδό Συγγρού 188, διοργανώνει ηλεκτρονικά στο κοινωνικό δίκτυο Facebook την παρούσα ενέργεια/διαγωνισμό σε συνεργασία με την κατασκήνωση The Ranch.

 

2.Δικαίωμα συμμετοχής στον διαγωνισμό: Δικαίωμα συμμετοχής στον διαγωνισμό έχουν όλοι οι μόνιμοι κάτοικοι Ελλάδας που έχουν συμπληρώσει το 18ο έτος της ηλικίας τους. Εξαιρούνται οι εργαζόμενοι των διοργανωτριών, καθώς και οι συγγενείς τους α΄ και β΄ βαθμού, και οι σύζυγοι αυτών.

  1. Διάρκεια-Τρόπος Συμμετοχής-Δώρα: Ο διαγωνισμός θα διενεργηθεί στη σελίδα της Διοργανώτριας στο Facebook και θα διαρκέσει από τις 23/05 μέχρι και τις 19/06. Οι συμμετέχοντες προκειμένου να πάρουν μέρος στον διαγωνισμό θα πρέπει να είναι εγγεγραμμένοι στο Facebook και να έχουν κάνει ‘Like’ στη σελίδα της Διοργανώτριας στο Facebook. H διαδικασία του διαγωνισμού είναι η εξής:
  • Οι χρήστες καλούνται να πάρουν μέρος στο διαγωνισμό με το λογαριασμό τους στο Facebook . Οι συμμετέχοντες πρέπει να ακολουθήσουν τα παρακάτω βήματα: Nα κάνουν like την @www.parapolitika.gr & Tag σε comment έναν φίλο ή φίλη τους.
  • Στον διαγωνισμό συμμετέχει μόνο ο χρήστης που προβαίνει στις ανωτέρω ενέργειες και όχι ο φίλος/η που κάνει tag. Ο φίλος/η, εφόσον έχει λογαριασμό στο Facebook και έχει κάνει ‘Like’ στη σελίδα της Διοργανώτριας στο Facebook , μπορεί να συμμετάσχει ο/η ίδιος (α) στον διαγωνισμό ακολουθώντας τα παραπάνω βήματα.
  • Όλες οι έγκυρες συμμετοχές καταχωρούνται αμέσως σε λίστα αποκτώντας αυτοδίκαια και άνευ ετέρου αύξοντα αριθμό και συμμετέχουν σε ηλεκτρονική κλήρωση.
  • Θα κληρωθεί μία θέση για δεκατετραήμερες διακοπές αξίας €520 στην κατασκήνωση Ranch τον Αύγουστο σε μία από τις περιόδους:

    Δ' περίοδος:   04/08 εώς 18/08
    Ε' περίοδος:   19/08 εώς 02/09

  • Θα δοθεί σε 1 νικητή.
  • Για την ανάδειξη του νικητή του διαγωνισμού θα διεξαχθεί μια κλήρωση την ημέρα 20/06/2022
  • Το δώρο του διαγωνισμού είναι συγκεκριμένο, προσωπικό και δεν ανταλλάσσεται, ούτε δύναται να ζητηθεί η αντικατάστασή του με άλλα ή η εξαργύρωσή του σε χρήματα.
  • Η Διοργανώτρια δεν φέρει καμία ευθύνη έναντι του νικητή ή τρίτου για οποιοδήποτε ατύχημα και βλάβη / ζημία τυχόν λάβουν χώρα κατά την χρήση του δώρου ή για οποιαδήποτε αιτία.
  1. Έγκυρη συμμετοχή: Ως έγκυρη συμμετοχή, νοείται οποιαδήποτε συμμετοχή για την οποία ισχύουν συνολικά τα κατωτέρω:

    (α) Δεν αποτελεί, κατά την κρίση των διοργανωτριών, προϊόν παράνομης τεχνικής επιρροής των συστημάτων των διοργανωτριών ή εν γένει απάτης ή αθέμιτης παρεμβολής του διαγωνιζόμενου ή τρίτου,

    (β) Έχει καταχωρηθεί στην σελίδα της Διοργανώτριας στο Facebook @www.parapolitika.gr εντός της διάρκειας διεξαγωγής του διαγωνισμού,

    (γ) Είναι σύμφωνη με τους παρόντες όρους,

    (δ) Συμπεριλαμβάνει όλα τα απαιτούμενα στοιχεία ως άνω,

    (ε) Δεν συνιστά ενέργεια αντίθετη με τα χρηστά και συναλλακτικά ήθη. Ειδικότερα, περιεχόμενο το οποίο είναι ακατάλληλο (ενδεικτικώς, άσεμνο, προσβλητικό, δυσφημιστικό ή που παραβιάζει τα προσωπικά δεδομένα, δικαιώματα πνευματικής ιδιοκτησίας τρίτων κ.λπ.) απαγορεύεται πλήρως, είναι δε στη διακριτική ευχέρεια της Διοργανώτριας να απορρίψει περιεχόμενο που κατά την κρίση της είναι ακατάλληλο. Οι συμμετέχοντες που προβάλουν τέτοιο περιεχόμενο θα ευθύνονται για κάθε τυχόν ζημία επέλθει στην Διοργανώτρια.

Η Διοργανώτρια δικαιούται να ακυρώνει ακόμη και εκ των υστέρων συμμετοχή που δεν είναι σύμφωνη με τους παρόντες όρους.

Σε περίπτωση που κάποιο από τα στοιχεία της συμμετοχής είναι μη αληθές, η συμμετοχή μπορεί να αποκλειστεί σε οποιοδήποτε στάδιο του διαγωνισμού ακόμα και αυτό της παραλαβής του δώρου.

  1. Τρόπος Ανάδειξης του νικητή: Η κλήρωση θα διεξαχθεί με τη χρήση ηλεκτρονικού προγράμματος, το οποίο εξασφαλίζει το τυχαίο της επιλογής και την αδυναμία παρέμβασης του ανθρώπινου παράγοντα κατά τη διαδικασία ανάδειξης των νικητών. Αν για οποιοδήποτε λόγο είναι αδύνατη η διεξαγωγή της προαναφερόμενης ηλεκτρονικής κλήρωσης, η Διοργανώτρια διατηρεί το δικαίωμα να αλλάξει την ημέρα διεξαγωγής με προηγούμενη ανακοίνωσή της στην σελίδα της στο Facebook.

Στη κλήρωση συμμετέχουν όλοι όσοι έχουν λάβει μέρος στο διαγωνισμό μέχρι τις 19/06/2022 και ώρα 23:59

6.Ενημέρωση για την κατακύρωση- Ενημέρωση για το δώρο: Ο νικητής θα ενημερωθεί με προσωπικό μήνυμα στο Facebook στις 20/06/2022.

Ο νικητής θα πρέπει εντός μίας (1) ημέρας από την ημέρα που θα του αποσταλεί το προσωπικό μήνυμα, να απαντήσει στέλνοντας το ονοματεπώνυμό του, αλλιώς χάνει αυτομάτως το δικαίωμα στο δώρο και το δώρο μεταβιβάζεται στον πρώτο επιλαχόντα κατά την σειρά ανάδειξής του από την κλήρωση, κοκ. Η αποστολή του δώρου από την εταιρεία θα γίνει κατόπιν συνεννόησης με τον νικητή του διαγωνισμού. Κατά την προσέλευσή του εκεί θα πρέπει να δηλώσει το όνομά του και για λόγους ελέγχου ταυτοπροσωπίας πρέπει να επιδείξει την αστυνομική του ταυτότητα. Ανάκληση προκήρυξης-Τροποποίηση όρων: Η Διοργανώτρια διατηρεί το δικαίωμα να ανακαλέσει την προκήρυξη του διαγωνισμού ή να τροποποιήσει τους παρόντες όρους συμπεριλαμβανομένης και της διάρκειας του διαγωνισμού ενημερώνοντας σχετικά μέσω της σελίδας της στο Facebook με ημερομηνία ισχύος της ανάκλησης/ τροποποίησης αυτής την ημερομηνία της σχετικής ενημέρωσης.

  1. Η συμμετοχή στον παρόντα διαγωνισμό προϋποθέτει πρόσβαση των ενδιαφερομένων στο διαδίκτυο με δικά τους τεχνικά μέσα. Η Διοργανώτρια δεν αναλαμβάνει καμία υποχρέωση αναφορικά με την εξασφάλιση, την υποβοήθηση της πρόσβασης σε χώρους διαδικτύου ή την παροχή διευκολύνσεων σε κάθε ενδιαφερόμενο. Περαιτέρω, η Διοργανώτρια δεν ευθύνεται για οποιαδήποτε επιβάρυνση των συμμετεχόντων-χρηστών εκ των άνω αιτιών.

  1. Δικαιώματα πνευματικής ιδιοκτησίας, κλπ.: Με την υποβολή συμμετοχής στο παρόντα Διαγωνισμό, οι συμμετέχοντες συνομολογούν και αποδέχονται αυτομάτως ότι τα τυχόν δικαιώματα πνευματικής ιδιοκτησίας που απορρέουν από το σχόλιο που αναρτά έκαστος στα πλαίσια του διαγωνισμού εκχωρούνται ανεπιφύλακτα, ανέκκλητα και απεριόριστα στην Διοργανώτρια, η οποία αποκτά κάθε δικαίωμα να τα χρησιμοποιεί, επεξεργάζεται, αναπαράγει, τροποποιεί και δημοσιεύει σε κάθε είδους έντυπα, διαδικτυακούς τόπους και οποιοδήποτε διαφημιστικό μέσο διαθέτει για τη διαφήμιση και προώθηση του διαγωνισμού, χωρίς να απαιτείται η προηγούμενη συναίνεση των συμμετεχόντων, ως τέτοιας λογιζόμενης της συμμετοχής τους στο διαγωνισμό και χωρίς υποχρέωση καταβολής αμοιβής ή άλλη υποχρέωση έναντι αυτών. Η Διοργανώτρια δεν φέρει καμία ευθύνη έναντι τρίτων για το περιεχόμενο το οποίο δεν θα πρέπει να είναι αντίθετο με το νόμο και τα χρηστά ήθη, και ειδικότερα για τυχόν παραβίαση δικαιωμάτων πνευματικής ιδιοκτησίας και κάθε είδους δικαιωμάτων τρίτων σε σχέση ή εξ αφορμής του περιεχομένου. Επίσης με την συμμετοχή τους στον διαγωνισμό οι συμμετέχοντες δεν έχουν ούτε αποκτούν κανένα απολύτως δικαίωμα πάνω στα σήματα, ονόματα, ενδείξεις εμβλήματα και λοιπά διακριτικά της διοργανώτριας εταιρείας.

  1. Δήλωση Ιδιωτικότητας: Η Διοργανώτρια, ενεργώντας ως υπεύθυνη επεξεργασίας, καθώς και οι εκτελούντες την επεξεργασία προσωπικών δεδομένων κατ’ εντολή και για λογαριασμό της, επεξεργάζονται τα προσωπικά δεδομένα που οικειοθελώς της παρέχουν οι συμμετέχοντες στο διαγωνισμό, για τους σκοπούς εκτέλεσης του διαγωνισμού. H Διοργανώτρια διατηρεί το δικαίωμα να ανακοινώνει το όνομα του νικητή σε σχόλιο κάτω από το post του διαγωνισμού. Οι συμμετέχοντες συναινούν ανεπιφύλακτα στα ανωτέρω, ουδεμία δε αξίωση έχουν για καταβολή αμοιβής ή αποζημίωσης δεδομένου ότι τα ανωτέρω δεν προσβάλλουν καμία πτυχή της προσωπικότητάς τους.

Τα προσωπικά δεδομένα μπορεί να αποτελέσουν αντικείμενο επεξεργασίας με αυτοματοποιημένες ή/και μη αυτοματοποιημένες μεθόδους. Οι συμμετέχοντες και οι εξ αυτών νικητές, με τη συμμετοχή τους αναγνωρίζουν ότι η επεξεργασία των προσωπικών δεδομένων τους είναι απαραίτητη για τον σκοπό της εκτέλεσης του διαγωνισμού και της εκπλήρωσης των υποχρεώσεων που έχει αναλάβει η Διοργανώτρια μέσω των ανακοινωθέντων όρων του διαγωνισμού, καθώς και για την συμμόρφωση με έννομη υποχρέωσή της, εφόσον απαιτηθεί (π.χ. υποχρέωση ανακοίνωσης των δεδομένων σε δημόσιες Αρχές/Δικαστήρια σε περίπτωση παράβασης των όρων του Διαγωνισμού από συμμετέχοντες).

Σε περίπτωση που οι συμμετέχοντες προτίθενται να κοινοποιήσουν στην Διοργανώτρια προσωπικά δεδομένα τρίτων προσώπων, αναγνωρίζουν ότι είναι υποχρεωμένοι να λάβουν προηγουμένως τη συναίνεση των προσώπων αυτών και να τους ενημερώσουν για το περιεχόμενο των όρων του διαγωνισμού και της παρούσας δήλωσης, καθώς και να λάβουν την εξουσιοδότηση να κοινοποιήσουν στην Διοργανώτρια αυτά τα δεδομένα και να της επιτρέπουν να τα χρησιμοποιήσει σύμφωνα με τα εδώ προβλεπόμενα. Αναλαμβάνουν δε να απαλλάξουν από κάθε ευθύνη και να αποζημιώσουν την Διοργανώτρια και κάθε τρίτο που ενεργεί για λογαριασμό της για κάθε ζημία ή ηθική βλάβη υποστούν από την παραβίαση των ως άνω υποχρεώσεων.

Τα προσωπικά δεδομένα των συμμετεχόντων που η Διοργανώτρια θα συλλέξει στα πλαίσια του διαγωνισμού και θα αποτελέσουν αντικείμενο επεξεργασίας σε έντυπη ή/και ηλεκτρονική μορφή, περιλαμβάνουν: ονοματεπώνυμο, λογαριασμό Facebook. Το δώρο του νικητή από την συνεργαζόμενη εταιρεία θα αποκτηθεί κατόπιν συνεννόησης με τον νικητή του διαγωνισμού.

Στις περιπτώσεις που προσωπικά δεδομένα διαβιβάζονται εκτός του Ε.Ο.Χ., η Διοργανώτρια εφαρμόζει ένα σύνολο μηχανισμών, προκειμένου να διασφαλίζει το απόρρητο και την ασφάλεια των δεδομένων: τυποποιημένοι συμβατικοί όροι για τη διαβίβαση δεδομένων σε τρίτες χώρες, πιστοποίηση Ασπίδας Προστασίας Ιδιωτικότητας, συνιστούν ορισμένες από τις εγγυήσεις που χρησιμοποιεί η Διοργανώτρια (ή οι ενεργούντες για λογαριασμό της), προκειμένου να διασφαλίζει την προστασία των δεδομένων.

Η Διοργανώτρια θα τηρεί τα δεδομένα των συμμετεχόντων για ένα έτος μετά την λήξη του διαγωνισμού και την παράδοση του δώρου στον νικητή ή και για μεγαλύτερο διάστημα αν υπάρχει νομική υποχρέωση με την οποία η Διοργανώτρια οφείλει να συμμορφωθεί, ή η διατήρηση των δεδομένων απαιτείται για την άσκηση δικαιωμάτων υπεράσπισης.

Ως υποκείμενα των προσωπικών τους δεδομένων οι συμμετέχοντες έχουν το δικαίωμα να ζητήσουν πρόσβαση στα δεδομένα τους, διόρθωση, ενημέρωση ή διαγραφή αυτών, το δικαίωμα να περιορίσουν ή να εναντιωθούν στην επεξεργασία των προσωπικών τους δεδομένων, καθώς και το δικαίωμα υποβολής καταγγελίας στην Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα (www.dpa.gr) εάν η Διοργανώτρια προβαίνει σε παράνομη επεξεργασία αυτών. Η Διοργανώτρια θα ανταποκριθεί στο αίτημά τους σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία. Για οποιαδήποτε πληροφορία σχετικά με την επεξεργασία των προσωπικών τους δεδομένων από την Διοργανώτρια ή για την άσκηση οποιουδήποτε δικαιώματός τους, οι συμμετέχοντες μπορούν να επικοινωνήσουν με την Διοργανώτρια αποστέλλοντας ηλεκτρονική επιστολή στην ηλεκτρονική διεύθυνση αυτής στο parapolitika.gr@hotmail.com.

Οι συμμετέχοντες μπορούν να ενημερωθούν για το πλήρες κείμενο της πολιτικής ιδιωτικότητας της ιστοσελίδας www.parapolitika.gr εδώ.

  1. Αποδοχή των όρων: Με την συμμετοχή στον διαγωνισμό ο συμμετέχων δηλώνει ότι έχει αναγνώσει τους όρους και τις πολιτικές που διέπουν την επεξεργασία των δεδομένων του από το μέσο κοινωνικής δικτύωσης Facebook και τους όρους συμμετοχής του παρόντος διαγωνισμού και τους αποδέχεται ανεπιφύλακτα. Η συμμετοχή του συνεπάγεται τη συνακόλουθη παραίτηση από κάθε σχετική αξίωση έναντι της Διοργανώτριας. Η Διοργανώτρια διατηρεί το δικαίωμα να ζητήσει από κάθε νικητή πριν από την παραλαβή του δώρου να υπογράψει σχετική δήλωση αποδοχής των παρόντων όρων του διαγωνισμού και αποδοχής του δώρου και να αρνηθεί την παράδοση σε περίπτωση εναντίωσης του νικητή στα ανωτέρω. Σε τυχόν περίπτωση που ο νικητής είναι ανήλικος την ως άνω δήλωση θα υπογράφουν οι ασκούντες τη γονική μέριμνα, ιδιότητα που θα αποδεικνύεται δι’ εγγράφων.

  1. Για οποιαδήποτε διαφορά τυχόν ανακύψει σχετικά με το διαγωνισμό και την εφαρμογή των παρόντων όρων, θα επιχειρείται κατά αρχάς φιλική επίλυση αυτής, αν δε αυτή αποτύχει αρμόδια ορίζονται αποκλειστικά τα δικαστήρια των Αθηνών και εφαρμοστέο δίκαιο το Ελληνικό.

  1. Δημοσιότητα: Οι παρόντες αναλυτικοί όροι συμμετοχής στο διαγωνισμό βρίσκονται αναρτημένοι στην σελίδα της Διοργανώτριας στο Facebook @www.parapolitika.gr