Στο σημερινό επεισόδιο του Masterchef μια αρκετά απαιτητική δοκιμασία περίμενε τους τρεις υποψήφιους για αποχώρηση, οι οποίοι προέκυψαν από το τελευταίο τεστ δημιουργικότητας. 

Όσο πλησιάζει προς το τέλος το ριάλιτι μαγειρικής, οι δοκιμασίες γίνονται όλο και πιο δύσκολες και ο χρόνος πολύ πιο περιορισμένος.

Μετά από το τελευταίο τεστ δημιουργικότητας, που τα υλικά στους παίκτες μοίρασε ο Πάνος, που είχε κερδίσει το Mystery Box, είδαμε ότι οι περισσότεροι ήταν εκείνοι που δυσκολεύτηκαν, τόσο σε σχέση με τους συνδυασμούς των υλικών, όσο και με το κομμάτι του χρόνου, μιας και είχαν διαθέσιμα μόνο 45 λεπτά.

Η Καλλιόπη ήταν η μεγάλη νικήτρια, η οποία και κέρδισε τα πλεονεκτήματα της επόμενης ομαδικής δοκιμασίας και οι υποψήφιοι για αποχώρηση, μετά από την επυμηγορία των κριτών ήταν ο Χριστόφορος, ο Νικήτας και ο Νίκος.

Στο επεισόδιο της Τρίτης, είδαμε ότι τους τρεις παίκτες περίμενε ένα απαιτητικό πιάτο ενός διακεκριμένου σεφ, το οποίο είχε σαν βασικό υλικό το ψάρι, το οποίο και ήθελε ιδιαίτερη προσοχή στο ψήσιμο. Η διαθέσιμη ώρα που είχαν οι παίκτες ήταν μόνο 1 ώρα και εκεί ήταν που οι παίκτες πανικοβλήθηκαν για το αν θα καταφέρουν να βγάλουν όλες τις παρασκευές.