Σάββατο, 7 Μαΐου, στις 12 το μεσημέρι, στην εκκλησία του Αγίου Ισιδώρου, στο 2ο Νεκροταφείο της Αθήνας (Λεωφόρος Ηρακλείου 120), δίνουν ένα ραντεβού μνήμης για την πρόωρα χαμένη Ζέζα Ζήκου, φίλοι, συγγενείς και συνάδελφοι.

Για τη Ζέζα, που έδωσε μια ξεχωριστή και πρωτότυπη υπόσταση στο οικονομικό ρεπορτάζ και μας ξενάγησε για 40 και πλέον χρόνια στον περίπλοκο, εξωτικό, άλλοτε δυστοπικό και άλλοτε συναρπαστικό κόσμο των διεθνών αγορών, των νομισμάτων, των εμπορευμάτων, των επιτοκίων, των κεντρικών τραπεζών. «Ακρόπολις», «Εξπρές», «Καθημερινή» για πάνω από τριάντα χρόνια, «Παραπολιτικά» και «Εστία» τα τελευταία, είναι οι σταθμοί μιας ξεχωριστής δημοσιογραφικής διαδρομής, στη διάρκεια της οποίας η Ζέζα Ζήκου διασταυρώθηκε με εκατοντάδες δημοσιογράφους, τεχνικούς και διοικητικούς των ΜΜΕ.

Φιλική, συναδελφική, ευγενής, χωρίς ίχνος τεχνοκρατικής αλαζονείας και δημοσιογραφικής υπεροψίας, αλλά και επίμονη στις απόψεις της, είχε πάντα επίγνωση ότι η έκδοση μιας εφημερίδας είναι υπόθεση μιας συλλογικής προσπάθειας στην οποία δεν περισσεύει κανείς: ο ρεπόρτερ, ο αρθρογράφος, ο συντάκτης ύλης, ο διορθωτής, ο σελιδοποιός, ο γραφίστας.

Γι’ αυτό κι ο πρόωρος θάνατός της, στις 21 Μαρτίου, έφερε κοντά ξανά «εφημεριδάδες» κάθε ειδικότητας που είχαν την τύχη να συνεργαστούν μαζί της και να μοιραστούν τις χαρές και τις πικρίες της ενημέρωσης. Οι «εφημεριδάδες» φίλοι και συνάδελφοι της Ζέζας δίνουν ξανά ραντεβού στο 40ήμερο μνημόσυνο από τον θάνατό της, αυτό το Σάββατο.