Τσουνάμι αντιδράσεων, ύβρεων και αρνητικών σχολίων για το σίριαλ «Super mammy» του Μάρκου Σεφερλή. Πριν αρχίσω, να πω ότι το συγκεκριμένο πρόγραμμα είναι κατάλληλο για άνω των 12 ετών. Δηλαδή, παιδιά άνω των 12 μπορούν να βλέπουν και να ακούνε αυτά που λέγονται.

Απορώ με τον ANT1 που πληρώνει για να δείχνει αυτό το κακόγουστο, ξεπερασμένο, προσβλητικό, βαθιά προβληματικό, αναχρονιστικό και εμετικό σίριαλ. Επειτα απ’ όλα όσα έχουν γίνει με την κακοποίηση των γυναικών, απορώ πώς τολμούν και δείχνουν αυτή την εκπομπή, που κάνει χιούμορ με τους βιαστές.

Ο Σεφερλής, κατά τη γνώμη μου, δεν είναι καλλιτέχνης και επιπλέον δεν είναι ταλαντούχος. Χρόνια ολόκληρα είναι ανέμπνευστος και κάνει πάντα τις ίδιες «πλάκες». Ξεφτιλίζει τις γυναίκες, χλευάζει ανθρώπους με «κουσούρια» (ο ίδιος το είπε αυτό) και μειονότητες. Τώρα έφτασε στο σημείο το πολύ σοβαρό θέμα του βιασμού να το αντιμετωπίζει ως πλάκα. Τα κείμενα (ο Θεός να τα κάνει) που γράφει είναι μια συρραφή από σεξιστικά και ρατσιστικά αστεία με κακό, φτηνιάρικο χιούμορ.

Όταν είσαι τηλεθεατής με κριτική ικανότητα, αναγνωρίζεις και το κακό χιούμορ και τον κακοποιητικό λόγο και τα όρια που μπορεί να έχει η σάτιρα. Δεν σε παρασύρει το γέλιο-κονσέρβα που επευφημεί τον εξευτελισμό.

Ας το ξανασκεφτεί ο ANT1, μιας και το σίριαλ είχε μετριότατη θεαματικότητα… και είναι να απορεί κανείς πώς ένα τόσο μπαγιάτικο προϊόν σερβίρεται στη ζώνη του prime time.

Δεν χρειάζεται καμία ανάλυση για το χιούμορ επιπέδου Σεφερλή. Όπως δεν χρειάζονται και μαθήματα αισθητικής σε κανέναν. Ο καθένας γελάει με ό,τι είναι πιο κοντά στα βιώματα, την καλλιέργεια και την κουλτούρα του.

Όμως με το έγκλημα του βιασμού δεν μπορεί να γελάει κανείς και κανείς δεν μπορεί να το εντάσσει στο σίριαλ που θέλει να πουλήσει.

Ας μην το αναλύσουμε πολύ: Ο βιασμός δεν σηκώνει κανένα αστείο. Κανένα!

ΥΓ: Το ωραιότερο σχόλιο που διάβασα για το σίριαλ στα social media έλεγε: «Το σκοτάδι δεν έρχεται όταν κλείνεις το φως, αλλά όταν ανοίγεις την τηλεόραση».