Ακολουθώντας την ατμόσφαιρα της μεγαλύτερης γιορτής της Χριστιανοσύνης, τo Mega τη Μεγάλη Εβδομάδα μεταδίδει την ιστορική-βιογραφική σειρά «Άγιος Παΐσιος - Από τα Φάρασα στον ουρανό».

Από τη Μεγάλη Δευτέρα έως και τη Μεγάλη Παρασκευή, η ιστορία ξεδιπλώνεται από την αρχή. Ο α' κύκλος των 9 επεισοδίων έρχεται να μας θυμίσει τη ζωή του Αγίου Παϊσίου, της εμβληματικής φυσιογνωμίας που φώτισε με τον πνευματικό λόγο του ολόκληρο τον κόσμο της Ορθοδοξίας.

Οι μεταδόσεις: Μεγάλη Δευτέρα στις 23.10 (Επεισόδια 1 και 2), Μεγάλη Τρίτη στις 23.10 (επεισόδια 3 και 4), Μεγάλη Τετάρτη στις 22.50 (επεισόδια 5 και 6), Μεγάλη Πέμπτη στις 22.50 (επεισόδια 7 και 8), Μεγάλη Παρασκευή στις 22.00 (επεισόδιο 9 - τελευταίο).

Από την αρχή

Η ιστορία ξεκινά από τη γέννηση του Αγίου Παϊσίου, κατά κόσμον Αρσενίου Εζνεπίδη, στα Φάρασα της Καππαδοκίας. Μετά τη Συνθήκη της Λωζάννης, η οικογένειά του ξεριζώνεται και παίρνει τον δρόμο της προσφυγιάς για την Ελλάδα.

Ο μικρός Αρσένιος μεγαλώνει στην Κόνιτσα της Ηπείρου με τη γιαγιά και τη μητέρα του και μετά κατατάσσεται στον Στρατό. Με την αποστράτευσή του επισκέπτεται το Αγιον Ορος. Επιστρέφει στην Κόνιτσα για οικογενειακούς λόγους και παραμένει εκεί τρία χρόνια. Αναχωρεί οριστικά για το Αγιον Ορος τον Μάρτιο του 1953, στη Μονή Εσφιγμένου. Επειτα από τρία χρόνια βρίσκεται στη Μονή Φιλοθέου, όπου γίνεται μοναχός και παίρνει το όνομα Παΐσιος. Το σενάριο υπογράφει ο Γιώργος Τσιάκκας και τη σκηνοθεσία ο Στάμος Τσάμης. Τα γυρίσματα πραγματοποιήθηκαν σε τόπους όπου ο Αγιος Παΐσιος έζησε.

Οι ηθοποιοί

Πρωταγωνιστούν: Νικήτας Τσακίρογλου, Σμαράγδα Σμυρναίου, Δημήτρης Ξανθόπουλος, Χριστίνα Παυλίδου, Δημήτρης Ημελλος, Δρόσος Σκώτης, Δέσποινα Γκάτζιου, Προκόπης Αγαθοκλέους (στον ρόλο του Αγίου Παϊσίου), Γιώργος Αρμένης, Γιάννης Στάνκογλου και Κώστας Αποστολάκης.

*Δημοσιεύτηκε στο Secret στις 16 Απριλίου 2022.