Σειρά ντοκιμαντέρ εύγευστων μαγειρικών συνταγών, με τη φροντίδα του γέροντα Επιφάνιου, γυρισμένη αποκλειστικά στο Άγιον Όρος από τον κινηματογραφιστή Χρόνη Πεχλιβανίδη είναι διαθέσιμη εντελώς δωρεάν στο ERTFLIX.

 Το φιλόξενο κελί-κάθισμα του μάγειρα γέροντα Επιφάνιου στο Περιβόλι της Παναγιάς, θα μας προσφέρει πολλές και αξέχαστες εμπειρίες ανάτασης ψυχής και ταπεινής γαστριμαργικής απόλαυσης.

  Δίπλα στον γέροντα, μαθαίνουμε να αντιμετωπίζουμε την καθημερινή μας ανάγκη για τροφή μ’ έναν νέο τρόπο αντίληψης.

 Η ευλογία του Αγίου Όρους περνάει στο πιάτο μας και γεμίζει το ποτήρι μας με οίνο…

 Είναι η κουζίνα του σύγχρονου μοναχού που γνωρίζει την κοσμική πραγματικότητα και μας τη σερβίρει μέσω των μαγειρικών συνταγών του.

 Η σειρά αυτή απευθύνεται σε όλους εμάς που ψάχνουμε στοιχεία για να αλλάξουμε θετικά τη ζωή μας.

 Το μαγείρεμα είναι μια διέξοδος στα καθημερινά μας προβλήματα και ο πατέρας Επιφάνιος γνωρίζει καλά την τέχνη της καθοδήγησης.

 Μαγειρεύει απλά, νόστιμα, δημιουργικά και ευλογημένα. Η δωρεάν ψηφιακή πλατφόρμα της ΕΡΤ, το ERTFLIX παρουσιάζει μοναδικές συνταγές του γέροντα Επιφάνιου που γύρισε στο Άγιον Όρος σε έξι επεισόδια, ο διεθνώς διακεκριμένος σκηνοθέτης ντοκιμαντέρ, Χρόνης Πεχλιβανίδης.

 Επεισόδιο 1ο: Ο γέροντας Επιφάνιος μαγειρεύει χταπόδι με τρεις πρωτότυπους τρόπους. Χταπόδι με λαδερά φασολάκια, αχνιστή χταποδόσουπα Σαρακοστής, και ζουμερό χταπόδι λεμονάτο. Για τέλος μια πολύ νόστιμη ταχινόσουπα.

 Επεισόδιο 2ο: Ο γέροντας Επιφάνιος ετοιμάζει ένα πολύ πλούσιο και χορταστικό μενού. Φασόλια γίγαντες με πατροπαράδοτη Αγιορείτικη συνταγή, γεμιστές πιπεριές λαδερές και μια πεντανόστιμη σούπα με πράσα. Στη συνέχεια μαγειρεύει αγκινάρες με κουκιά, καροτόσουπα και έναν υπέροχο Αγιορείτικο χαλβά σιμιγδαλένιο.

 Επεισόδιο 3ο: Το μενού στο Αγιορείτικο τραπέζι περιλαμβάνει κολοκυθόσουπα και κολοκυθοκεφτέδες. Επίσης, σπανακόρυζο και ολόφρεσκες σουπιές με σπανάκι.

 Επεισόδιο 4ο: Ο γέροντας Επιφάνιος μαγειρεύει ριγανοκεφτέδες και γλυκιά ρυζόπιτα. Στην κατσαρόλα και ένας φρέσκος ροφός που συνοδεύεται από αγκινάρες. Κλείνουμε με μια επική ψαρόσουπα αυγολέμονο.

 Επεισόδιο 5ο: Ο γέροντας Επιφάνιος μαγειρεύει, σαλάτα –μανιτάρια, γαύρο τηγανιτό & χταποδοκεφτέδες. Επίσης ψάρια τηγανιτά τα οποία συνοδεύει με παντζάρια, σκορδαλιά και μελιτζάνες φούρνου

 Επεισόδιο 6ο: Στην κουζίνα του μοναστηριού ο γέροντας Επιφάνιος μαγειρεύει γαύρο στον φούρνο με ντομάτα. Για τη συνέχεια μας καθοδηγεί σε μια πρωτότυπη συνταγή για βακαλάο παστό με κολοκυθάκια & φασόλια μαυρομάτικα.

 Την πρωτότυπη μουσική της σειράς έχει γράψει ο εμπνευστής της πετυχημένης εκπομπής της ΕΡΤ «Μουσικό Κουτί», Νίκος Πορτοκάλογλου.