Άλλη μια νέα σειρά εποχής ετοιμάζει η δημόσια τηλεόραση που βασίζεται σε βιβλίο της Βικτόρια Χίσλοπ. Η συνέχεια της σειράς «Το Νησί» με τίτλο «Μια νύχτα του Αυγούστου» έρχεται στην ΕΡΤ.

Η νέα δραματική σειρά διαδραματίζεται τη δεκαετία του ’50 και έχει στο επίκεντρό της τη δολοφονία μιας γυναίκας από το σύζυγό της, όταν ο τελευταίος μαθαίνει ότι είχε εραστή της τον καλύτερό του φίλο. Η Ζωή Σγουρού θα σκηνοθετήσει το σενάριο του Παναγιώτη Χριστόπουλου, ενώ στο καστ των πρωταγωνιστών συμπεριλαμβάνονται πολλοί γνωστοί και καταξιωμένοι ηθοποιοί, μεταξύ των οποίων ο Ορφέας Αυγουστίδης, η Μαρία Πρωτόπαππα (συνεχίζουν κανονικά στον «Σασμό»), ο Γιάννης Στάνκογλου, η Ευγενία Δημητροπούλου, αλλά και ο Αντρέας Κωνσταντίνου, τον οποίο είδαμε στην έναρξη των «Άγριων Μελισσών» στο ρόλο του Σέργιου Σεβαστού.

Τα γυρίσματα της νέας σειράς, που θα ολοκληρωθεί σε 14 επεισόδια, θα αρχίσουν τον Μάιο και την εκτέλεση της παραγωγής έχει αναλάβει η Need a Fixer. Η υπόθεση ξεκινά στις 25 Αυγούστου του 1957.

Η αποικία λεπρών στη Σπιναλόγκα κλείνει και ακολουθεί ένα γλέντι για την περίσταση στην Πλάκα, στο χωριό ακριβώς απέναντι. Όλα φαντάζουν όμορφα κι αισιόδοξα

Ωστόσο, όλα παγώνουν όταν ακούγονται δύο πυροβολισμοί. Η Άννα πέφτει νεκρή. Το ζήτημα είναι πώς θα συνεχίσουν να ζουν αυτοί που έμειναν πίσω. Η αδελφή της, η Μαρία, ο σύζυγος της Άννας, ο Αντρέας, ο εραστής της ο Μανόλης…

Δημοσιεύτηκε στην ΟΝ ΤΙΜΕ στις 22 Μαρτίου 2022