Αυτό τον μήνα στο Cook Magazine που κυκλοφορεί ΕΚΤΑΚΤΩΣ την Παρασκευή 04/03 ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ με τα Παραπολιτικά, ο αγαπημένος masterchef Σταύρος Βαρθαλίτης παρουσιάζει θεϊκές συνταγές για το τραπέζι της Καθαράς Δευτέρας και όχι μόνο. Ένα τεύχος γεμάτο νηστίσιμες «αμαρτίες»... μοναδικά, πρωτότυπα και παραδοσιακά σαρακοστιανά φαγητά και γλυκά, που θα κάνουν καλοφαγάδες και vegetarians να ενθουσιαστούν!

Δοκιμάστε μοναδικό μπακαλιάρο με ριζότο και φασόλια σόγιας, burgers με ρεβυθοκεφτέδες, κρεμμυδοπιτάκια σφολιάτας, μελιτζανοσαλάτα babaganush, ρεβυθάδα με μανιτάρια, σαλάτα φασόλια και τοματίνια! Και φυσικά δεν θα λείψει και το γλυκάκι... φτιάξτε μπουκίτσες μπακλαβά, νηστίσιμη πορτοκαλόπιτα, «Μελαχρινή» με καρύδια, τάρτα με χουρμάδες και καρύδια, καλτσούνια με ξηρούς καρπούς και φρούτα αλλά και νηστίσιμη μπουγάτσα!

Εκτός όμως από τη Σαρακοστή, αυτό το μήνα υπάρχει και η Ημέρα της Γυναίκας αλλά και η 25η Μαρτίου... Όλα αυτά δίνουν τον τόνο και σε αυτό το τεύχος του COOΚ, που έχει όπως πάντα πολλά να πει...

-Θυμόμαστε τις 12 πιο σημαντικές γυναίκες chefs στον κόσμο και τις συναρπαστικές ιστορίες τους.

-Μαθαίνουμε ποια είναι η σωστή διατροφή για τις γυναίκες, από την εφηβεία, μέχρι την τρίτη ηλικία, με την βοήθεια ειδικών.

-Ταξιδεύουμε σε μια από τις τελευταίες ελληνικές μητριαρχικές κοινωνίες, στην Λακωνική και Μεσσηνιακή Μάνη και μαθαίνουμε την τοπική κουζίνα!

-Παραγγέλνουμε τα καλύτερα cocktails.

-Φτιάχνουμε στο σπίτι μας, κρέμες ματιών, για βλέμμα χωρίς πρηξίματα, χαλάρωση και δυσχρωμίες.