Η μέση αμοιβή για τα διευθυντικά στελέχη των εταιρειών που συγκαταλέγονται στον αμερικανικό δείκτη S&P 500 ήταν 13,4 εκατ. δολάρια το 2020, ενώ η Charli D’Amelio, που ξεκίνησε να ανεβάζει βίντεο το 2019 στο TikTok με τον εαυτό της να χορεύει, πέρυσι μόνο έβαλε στον τραπεζικό της λογαριασμό 17,5 εκατ. δολάρια σύμφωνα με το περιοδικό «Forbes»!

Απευθυνόμενη σε πάνω από 133 εκατ. ακόλουθους στη δημοφιλή πλατφόρμα TikTok -που πρόσφατα ξεπέρασε σε επισκεψιμότητα και την Google-, η Charli D’Amelio βγάζει χρήματα πουλώντας ρούχα από τη δική της, προσωπική συλλογή, αλλά και δημιουργώντας διαφημιστικά βίντεο για προϊόντα άλλων εταιρειών.

Από την άλλη, η 24χρονη τηλεπαρουσιάστρια, μοντέλο και influencer Kylie Jenner χρίστηκε πρόσφατα «βασίλισσα» του Instagram, ξεπερνώντας τους 300 εκατ. followers, και από τις δραστηριότητές της τόσο σε τηλεόραση όσο και σε social media εκτιμάται ότι κέρδισε 590 εκατ. δολάρια τη χρονιά που πέρασε. Συγκριτικά, ο CEO της Apple, Tim Cook, υπολογίζεται ότι είχε ετήσιες αποδοχές 99 εκατ. δολάρια, ο CEO των Starbucks, Kevin Johnson, 14,7 εκατ. δολάρια, ενώ ο CEO των McDonald’s, Chris Kempczinski, μόλις 10,8 εκατ. δολάρια!

Εκτιμάται εξάλλου το 2022 τα διαδικτυακά βίντεο θα αποτελούν πάνω από το 82% της συνολικής επισκεψιμότητας των χρηστών του Διαδικτύου, ποσοστό 15 φορές υψηλότερο από ό,τι ήταν το 2017. Το ένα τρίτο της online δραστηριότητάς μας αφορά την παρακολούθηση videos, ενώ κατά μέσο όρο περνάνε μπροστά από τα μάτια μας 16 ώρες βίντεο την εβδομάδα. Αγαπημένη πλατφόρμα παρακολούθησης βίντεο παραμένει το YouTube.

*Δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα Παραπολιτικά στις 12 Φεβρουαρίου 2022