Για ακόμη μια φορά, η ΕΡΤ κέρδισε το στοίχημα της ποιοτικής ψυχαγωγίας και της επένδυσης στη μυθοπλασία, καθώς η πρεμιέρα της νέας μίνι σειράς εποχής «Αγάπη παράνομη», το Σάββατο 15 Ιανουαρίου, «καθήλωσε» το κοινό μπροστά στη μικρή οθόνη και χάρισε στη δημόσια τηλεόραση υψηλά ποσοστά τηλεθέασης, που έφτασαν στο 13,8%, κατά το τελευταίο τέταρτο της μετάδοσής της.

Ειδικότερα, η υποβλητική ατμόσφαιρα, τα εκπληκτικά πλάνα, το καλοδουλεμένο σενάριο, τα εξαιρετικά κοστούμια και οι υποδειγματικές ερμηνείες των πρωταγωνιστών, Καρυοφυλλιάς Καραμπέτη και Νίκου Ψαρρά, απογείωσαν τη νέα σειρά, που με φόντο την Κέρκυρα του 1906 «ζωντανεύει» με αριστοτεχνικό τρόπο στη μικρή οθόνη το ομότιτλο διήγημα του Κωσταντίνου Θεοτόκη.

Από τις 10 το βράδυ, οπότε άρχισε η μετάδοση του πρώτου επεισοδίου, το ποσοστό τηλεθέασης κυμάνθηκε σε διψήφια νούμερα, ξεπερνώντας το 11,5% ενώ την επόμενη ώρα, από τις 11 έως και το τέλος του δεύτερου επεισοδίου, έφτασε το 12,3%, έχοντας απέναντι το «Survivor». Ήταν πάνω από τα προγράμματα όλων των άλλων καναλιών και κάτω μόνο από το ριάλιτι επιβίωσης.