Το MEGA πρωτοτυπεί ξανά με τη δημιουργία μιας μεγάλης παραγωγής που πρόκειται να έρθει στις οθόνες μας.

Η νέα ιστορική-βιογραφική σειρά «Άγιος Παΐσιος», που έρχεται στο MEGA με ένα εκλεκτό καστ ηθοποιών, ακολουθεί την πορεία του Αγίου Παϊσίου, από τη γέννησή του μέχρι την στιγμή που αποφάσισε να μονάσει.

Το σενάριο υπογράφει ο Γιώργος Τσιάκκας και την σκηνοθεσία ο Στάμος Τσάμης.

H σειρά παρουσιάζει τη ζωή του Αγίου Παϊσίου και της οικογένειάς του και καταγράφει την πορεία του προς τον μοναχισμό. Τα γυρίσματα πραγματοποιήθηκαν σε τόπους όπου ο Άγιος Παΐσιος έζησε, όπως η Κόνιτσα και το Άγιον Όρος.

Μιλώντας στο MEGA και την εκπομπή «Τι Λες Τώρα!», ο Προκόπης Αγαθοκλέους ο οποίος υποδύεται τον Άγιο Παΐσιο έκανε λόγο για μια πρόκληση στην καριέρα κάθε ηθοποιού.

«Για κάθε ηθοποιό αποτελεί μια τέτοια πρόταση, μια μεγάλη πρόκληση και παράλληλα μια όμορφη και μεγάλη ευλογία. Στο ακουστά της πρότασης κατευθείαν είπα ναι. Δε σας κρύβω ότι στη συνέχεια λίγο ταράχτηκα αλλά ευτυχώς σε όλη αυτήν την προσπάθεια δεν ήμουν μόνος, είχα καλούς και άξιους επαγγελματίες», δήλωσε.

Ο ηθοποιός τόνισε ότι προκειμένου να αποδώσει τον ρόλο έκανε πολύμηνη έρευνα στη ζωή του Αγίου.

«Κατάλαβα ότι ο Άγιος που μιλάνε όλοι για το άκρον άωτο της απλότητας. Αυτό ακριβώς ήταν το στοιχείο που κατάφερε και να με ηρεμήσει αλλά και να προσεγγίσω τον ρόλο μέσα από την απλότητα που ο ίδιος εξέπεμπε. Ο Άγιος είναι ένα ατελείωτο ‘δεν το πιστεύω’, είναι κάτι το εξωπραγματικό που παράλληλα είναι ό,τι πιο απλό μπορεί να συναντήσει ένας άνθρωπος. Το δυσκολότερο για μένα ήταν ο έφηβος Παΐσιος που κουβαλάει τη χάρη του Θεού και τη σοφία», είπε χαρακτηριστικά.


Λίγα λόγια για τη σειρά

Η ιστορία ξεκινά από τη γέννηση του Αγίου Παϊσίου, κατά κόσμον Αρσενίου Εζνεπίδη, στα Φάρασα της Καππαδοκίας. Μετά τη Συνθήκη της Λωζάνης, η οικογένεια του μικρού Αρσενίου ξεριζώνεται και παίρνει τον δρόμο της προσφυγιάς για την Ελλάδα.

Ο μικρός Αρσένιος μεγαλώνει στην Κόνιτσα της Ηπείρου με τη γιαγιά του και τη μητέρα του, οι οποίες του μεταδίδουν τη βαθιά τους πίστη στον Χριστό και την αγάπη για τον συνάνθρωπο. Μεγαλώνει με τις ιστορίες για τον Άγιο Αρσένιο και μέσα του φουντώνει η επιθυμία από μικρή ηλικία να ακολουθήσει τη μοναχική ζωή. Το 1945 κατατάσσεται στον στρατό όπου υπηρετεί ως ασυρματιστής.

Με την αποστράτευσή του επισκέπτεται το Άγιον Όρος. Σύντομα, όμως, επιστρέφει στην Κόνιτσα για οικογενειακούς λόγους και παραμένει εκεί για τρία χρόνια. Αναχωρεί οριστικά για το Άγιον Όρος τον Μάρτιο του 1953 και καταλήγει στη Μονή Εσφιγμένου.

Έπειτα από τρία χρόνια βρίσκεται στη Μονή Φιλοθέου, όπου γίνεται μοναχός και παίρνει το όνομα Παΐσιος. Στέλνει μια φωτογραφία του στη μητέρα του με την οποία την αποχαιρετά και της λέει ότι για μάνα του πια θα έχει την Παναγία.

Πρωταγωνιστούν: Νικήτας Τσακίρογλου, Σμαράγδα Σμυρναίου, Δημήτρης Ξανθόπουλος, Χριστίνα Παυλίδου, Δημήτρης Ήμελλος, Δρόσος Σκώτης, Δέσποινα Γκάτζιου, Δέσποινα Γκάτζιου