Στο εδώλιο του Τριµελούς Πληµµελειοδικείου Θεσσαλονίκης θα καθίσει τον προσεχή Φεβρουάριο ο πρώην παρουσιαστής του «Ράδιο Αρβύλα», Στάθης Παναγιωτόπουλος, µε την κατηγορία της παράνοµης διοχέτευσης-διακίνησης µέσω Διαδικτύου ευαίσθητων προσωπικών δεδοµένων, που αφορούν την ερωτική ζωή.

Η µήνυση σε βάρος του από την 30χρονη καταγγέλλουσα είχε κατατεθεί ήδη από το 2019, ωστόσο λόγω της πανδηµίας του κορονοϊού το δικαστήριο λάµβανε συνεχώς αναβολές. Η τελευταία ήταν φέτος τον Σεπτέµβριο, οπότε και ο παρουσιαστής δεν εµφανίστηκε καν στη δικαστική αίθουσα προκειµένου να δώσει εξηγήσεις.

Μάλιστα, το πρώην µέλος των «Ράδιο Αρβύλα» επικαλέστηκε ως δικαιολογία ότι είχε κάνει επέµβαση στο πόδι και δεν µπορούσε να µετακινηθεί.

Με το μηχανάκι του

Ωστόσο, τρεις ηµέρες µετά το δικαστήριο, κυκλοφορούσε χωρίς πρόβληµα µε το µηχανάκι του στην Αλόννησο. Η καταγγέλλουσα είχε την ατυχία να γνωρίσει το 2016 σε διακοπές τον πρώην παρουσιαστή και ραδιοφωνικό παραγωγό στο εν λόγω νησί, όπου και δραστηριοποιείται επαγγελµατικά.

Σύµφωνα µε την καταγγελία της, σύναψαν ερωτική σχέση, η οποία διήρκεσε δύο ολόκληρα χρόνια. Η κοπέλα µετά τον χωρισµό της από τον Στάθη Παναγιωτόπουλο πληροφορήθηκε από φιλικό της πρόσωπο ότι σε πορνογραφική ιστοσελίδα υπήρχε βίντεο µε εκείνη.

Στη συνέχεια διαπίστωσε ότι στο Διαδίκτυο είχαν διαρρεύσει τρία βίντεο από τις ερωτικές της στιγµές και πάνω από 300 φωτογραφίες. Το ένα βίντεο εξ αυτών µάλιστα είχε κοντά στις 100.000 προβολές. Το 2020, ο Στάθης Παναγιωτόπουλος επιχείρησε να πείσει την κοπέλα να αποσύρει τις κατηγορίες σε βάρος του, λέγοντάς της πως θα πληρώσει τα δικαστικά έξοδα και θα την... παντρευτεί.

Παντρεύτηκε άλλη

Δύο εβδοµάδες µετά υπαναχώρησε και της δήλωσε ότι δεν θέλει καµία σχέση µαζί της και πως θα παντρευτεί κάποια άλλη. Παράλληλα, µετά την αποκάλυψη του συγκεκριµένου γεγονότος, βλέπουν καθηµερινά το φως της δηµοσιότητας και άλλες καταγγελίες για τον Στάθη Παναγιωτόπουλο, ακόµα και από πρώην συνεργάτιδά του, που κατήγγειλε πως την παρενοχλούσε µε µηνύµατα για χρόνια, ενώ από τις Αρχές εξετάζεται το ενδεχόµενο να διερευνηθεί ακόµα περισσότερο η υπόθεση.

Παρέμβαση

Η συγκεκριµένη υπόθεση, πάντως, προκάλεσε την παρέµβαση του υπουργείου Δικαιοσύνης, το οποίο πλέον µελετά τη µετατροπή του αδικήµατος της παράνοµης διοχέτευσης-διακίνησης, µέσω Διαδικτύου ή άλλου µέσου, ευαίσθητων προσωπικών δεδοµένων σε σχέση µε την ερωτική ζωή σε κακούργηµα, όπως ίσχυε πριν από την 1η Ιουλίου 2019, και, συνεπώς, την αυστηροποίηση του πλαισίου ποινής που προβλέπεται για το αδίκηµα αυτό.

Το υπουργείο µελετά µάλιστα να υπάρξει ειδική επιβαρυντική περίσταση όταν η πράξη στρέφεται κατά ανήλικου θύµατος.

Στο µεταξύ, την αποµάκρυνση του Στάθη Παναγιωτόπουλου από το «Ράδιο Αρβύλα» ανακοίνωσε το βράδυ της Δευτέρας ο Αντώνης Κανάκης, στον απόηχο των αποκαλύψεων, αν και από την κατακραυγή δεν έχει γλυτώσει ούτε η εκποµπή, µε τους συντελεστές πάντως να δηλώνουν κατηγορηµατικά πως δεν είχαν ιδέα για τις πράξεις του στενού συνεργάτη τους, ενώ έγινε γνωστό ότι θα καταθέσουν αγωγή σε βάρος του.

Ταραχή

Ο Παναγιωτόπουλος απολύθηκε και από τη δουλειά του στο ραδιόφωνο, ενώ νωρίτερα είχε ζητήσει συγγνώµη, αποδεχόµενος τις καταγγελίες. Η συγκεκριµένη αποκάλυψη έχει προκαλέσει ταραχή στον καλλιτεχνικό χώρο και όχι µόνο.

Μου προκαλεί αηδία το πώς µπορεί ένας άνθρωπος που κάποια στιγµή εµπιστεύτηκες να σε βιάσει ψυχικά
Η δηµοσιογράφος και παρουσιάστρια του Mega Μπάγια Αντωνοπούλου, µιλώντας στο «S», εκφράζει τον θυµό της. «Μου προκαλεί αηδία το πώς µπορεί ένας άνθρωπος που κάποια στιγµή εµπιστεύτηκες να σε βιάσει ψυχικά. Γιατί αυτό που συνέβη µε την περίπτωση του Στάθη Παναγιωτόπουλου είναι βιασµός. Η δηµοσιοποίηση των προσωπικών στιγµών χωρίς τη συγκατάθεση της κοπέλας είναι εγκληµατική ενέργεια και θα πρέπει να καταδικάζεται νοµικά, ηθικά και κοινωνικά».

Στο ίδιο µήκος κύµατος ήταν και η Ελένη Πετρουλάκη, που είναι µητέρα τεσσάρων κοριτσιών και τροµάζει µε όλα αυτά που ακούει.

«Λυπάµαι πολύ για όσα συµβαίνουν. Ως µητέρα τεσσάρων κοριτσιών, προσπαθώ όσο µπορώ να τα προστατεύω και να τα καθοδηγώ σωστά. Πρέπει ωστόσο οι γονείς να καθοδηγούν σωστά και τα αγόρια τους... Να τους µάθουν να σέβονται τις γυναίκες. Πρέπει να ξέρουν πια τα κορίτσια πως έχουν δίπλα τους πολύ κόσµο και να µη φοβούνται», εξηγεί.

Πρέπει οι γονείς να καθοδηγούν σωστά και τα αγόρια τους
Τέλος, ο αγαπηµένος καλλιτέχνης Γιάννης Ζουγανέλης δεν µπορεί να κρύψει την οργή που νιώθει για όσους δεν σέβονται µια γυναίκα. «∆εν είναι πολλοί, ευτυχώς. Πρέπει να τους αποµονώσουµε, πρέπει να καταγγέλλονται. Πρέπει να συµµορφώνονται και δεν ταιριάζουν ούτε συγγνώµες, ούτε µεταµέλειες, ούτε τίποτα. Πρέπει να δηµιουργήσουµε όλοι µας µια κοινωνία ανθρώπινη, µε προσωπικότητες, για να υπάρχουν και προσωπικά δεδοµένα. Οι άνθρωποι που πολεµάνε το καλό πρέπει να εξαφανίζονται. Επεσα από τα σύννεφα µε τη συγκεκριµένη περίπτωση...», είπε.