«Ο ΑΝΤ1 διαχρονικά καταδίκαζε και πάντοτε θα καταδικάζει απερίφραστα κακοποιητικές συμπεριφορές, πράξεις και πρακτικές που προσβάλλουν την αξιοπρέπεια του ανθρώπου και την ιδιωτικότητα.

Ο σταθμός επικροτεί τα γρήγορα αντανακλαστικά και την αποφασιστικότητα που επέδειξε ο Αντώνης Κανάκης, λαμβάνοντας την απόφαση να απομακρύνει τον Στάθη Παναγιωτόπουλο από το δυναμικό των εκπομπών του “Ράδιο Αρβύλα” και “Vinylio”, η οποία είναι απόλυτα εναρμονισμένη με τις διαχρονικές αρχές και αξίες του σταθμού».

Με αυτή την ξεκάθαρη ανακοίνωση τοποθετήθηκε ο τηλεοπτικός σταθμός του Θοδωρή Κυριακού μόλις άρχισαν να αποκαλύπτονται οι πρώτες άγνωστες πτυχές της υπόθεσης του Στάθη Παναγιωτόπουλου.

Το κανάλι του Αμαρουσίου, που επένδυσε κατά την τρέχουσα σεζόν στο τηλεοπτικό προϊόν των «Ράδιο Αρβύλα», δεν δίστασε με το «καλημέρα» να πάρει δημόσια θέση.

Παρά το γεγονός ότι και η υπόλοιπη ομάδα της εκπομπής, διά του Αντώνη Κανάκη, τοποθετήθηκε, και μάλιστα κατ’ επανάληψη, για το θέμα που είχε ανακύψει, οι καλά γνωρίζοντες το παρασκήνιο υποστηρίζουν: «Η σχέση του καναλιού με τους “Ράδιο Αρβύλα” εκ των πραγμάτων βρίσκεται σε φάση επαναπροσδιορισμού.

Συγκεκριμένα, και επειδή το όλο θέμα έχει λάβει (όπως αναμενόταν) τεράστιες διαστάσεις, εκ των πραγμάτων στον ΑΝΤ1 περιμένουν το πώς θα εξελιχθεί κατά το αμέσως προσεχές διάστημα η όλη ιστορία και, κυρίως, τον βαθμό στον οποίο θα επηρεάσει την τηλεθέαση της εκπομπής, το οποίο είναι και το ζητούμενο.

Η διακοπή του “Ράδιο Αρβύλα” λόγω εορτών δίνει μια σχετική ανάσα για αποσυμπίεση από την αρνητική δημοσιότητα.

Πάντως, εφόσον τα πράγματα δεν εξελιχθούν όπως αναμένουν οι ιθύνοντες του καναλιού, θα πρέπει να θεωρείται βέβαιο ότι θα υπάρξει μια συζήτηση,
δεδομένου του υψηλού συμβολαίου που έχουν οι συντελεστές του “Ράδιο Αρβύλα” με το κανάλι του Θοδωρή Κυριακού.

Σε κάθε περίπτωση, πάντως, καμία από τις δύο πλευρές δεν δείχνει διατεθειμένη να λάβει αποφάσεις κάτω από το καθεστώς της πίεσης των ημερών».