«Ο τηλεοπτικός σταθμός Open ανακοινώνει την ανάληψη των καθηκόντων του προέδρου του Διοικητικού Συμβουλίου του από τον Γιάννη Λάτσιο», ανέφερε, μεταξύ άλλων, το επίσημο δελτίο Τύπου που ανακοίνωνε την έναρξη της συνεργασίας με το πολύπειρο στέλεχος της ελληνικής τηλεόρασης.

Η αλήθεια είναι ότι όσοι γνώριζαν τα ουσιαστικά προβλήματα που αντιμετώπιζε το κανάλι του Ιβάν Σαββίδη αιφνιδιάστηκαν με την απόφαση Λάτσιου να συνεργαστεί με το Open.

Ωστόσο, σχεδόν ταυτόχρονα με τις επίσημες ανακοινώσεις κυκλοφόρησε και διαρροή, σύμφωνα με την οποία ο νέος πρόεδρος του καναλιού, πριν πει το «ναι», είχε λάβει προσωπική δέσμευση από τον Ιβάν Σαββίδη σχετικά με τη διάθεσή του να ρίξει ζεστό χρήμα, προκειμένου το Open να αποκτήσει υπόσταση έναντι του ανταγωνισμού.

Επί της ουσίας, ο μεγαλομέτοχος της Dimera φέρεται να δεσμεύτηκε προς το νέο στέλεχος του Open ότι είναι διατεθειμένος να βάλει βαθιά το χέρι στην τσέπη, διεκδικώντας καλύτερες επιδόσεις στα μηχανάκια της AGB.

Και ενώ αρχικώς υπήρξε ενθουσιασμός, ακόμα και στα απογοητευμένα μέχρι εκείνη τη στιγμή στελέχη του σταθμού, που διέκριναν μια σχετική απροθυμία να πέσει χρήμα από την ιδιοκτησία στο κανάλι, εσχάτως το κλίμα επέστρεψε στα παλιά.

Οι τελευταίες πληροφορίες θέλουν τον Γιάννη Λάτσιο να αναζητά εναγωνίως στο τηλέφωνο τον Ιβάν Σαββίδη, προκειμένου να συναποφασίσουν τις επόμενες κινήσεις τους.

Ωστόσο, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, στις κλήσεις που γίνονται από τον πρόεδρο του Open μέχρι στιγμής δεν έχει υπάρξει απόκριση από την απέναντι όχθη. Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι επί της ουσίας βρισκόμαστε ακριβώς στο ίδιο σημείο με εκείνο προ της έλευσης Λάτσιου.

Τότε που οι πάντες προεξοφλούσαν ότι ο ομογενής επιχειρηματίας δεν δείχνει καμία (απολύτως) διάθεση να ρίξει (εκ νέου) χρήματα στο κανάλι. Με δεδομένο ότι ο ανταγωνισμός ενισχύεται ολοένα και περισσότερο ενόψει της νέας χρονιάς, αν δεν ληφθούν άμεσα αποφάσεις σε σχέση με το πρόγραμμα, δεν θα πρέπει να θεωρείται καθόλου σίγουρο ότι θα μακροημερεύσει στο Open ο Γιάννης Λάτσιος.

Απεναντίας, κάποιοι τον θέλουν να είναι ήδη προβληματισμένος σε σχέση με το επαγγελματικό του μέλλον.