Έντεκα χρόνια απέχει ο Γιώργος Αλκαίος από τα μουσικά δρώμενα, αλλά μέσα σ’ αυτά δεν πάψαμε να σιγοτραγουδάμε τα τραγούδια του και να τα ακούμε σε κάθε περίσταση που θέλουμε να ανεβάσουμε τη διάθεσή μας. Γιατί κανείς δεν μπορεί να αντισταθεί και να μη χορέψει στους ρυθμούς του «Τι Τι» και του «Με δυο μαρμάρινα φιλιά».

Δείτε ακόμη: Γιώργος Αλκαίος - Το πρώτο του μήνυμα πριν την εμφάνιση στο Σπίτι με το Mega

Τώρα ήρθε η ώρα του Γιώργου Αλκαίου που με ξεχωριστό τρόπο θα εμφανιστεί στην λαμπερή βραδιά στο «Σπίτι με το Mega», αυτό το Σάββατο 4 Δεκεμβρίου, στις 22:00.

Πολλοί ίσως δεν γνωρίζουν ότι ο Γιώργος Αλκαίος ξεκίνησε από την υποκριτική και μάλιστα συμμετείχε στην «Αντιγόνη» με πρωταγωνίστρια την Αλίκη Βουγιουκλάκη, που παρουσιάστηκε στην Επίδαυρο.

Τελικά τον κέρδισε το τραγούδι και τα σημάδια γι’ αυτή του την επιλογή ήταν από τα πρώτα βήματα ευοίωνα. Στο Φεστιβάλ Τραγουδιού Θεσσαλονίκης κέρδισε το 1991 το βραβείο ερμηνείας, ενώ τα τραγούδια που έγραψε για την Αλέξια («Ξυπνάει ο άλλος μου εαυτός») και τον Νότη Σφακιανάκη («Όπα όπα», «Δεύτερα χέρια» και «Πες μου να πεθάνω») έδωσαν τις καλύτερες υποσχέσεις για τον νεαρό συνθέτη.

Αλλά και η πρώτη του δισκογραφική δουλειά, το «Με λίγο τρακ» το 1992, ξεκίνησε δυναμικά το προσωπικό σερί των επιτυχιών, με singles όπως το «Τι Τι» και το «Δυνατά».



Στη συνέχεια, και με κάθε νέα του δισκογραφική δουλειά, ο Γιώργος Αλκαίος δεν σταματούσε να μας εκπλήσσει. Με μια μοναδική ικανότητα να συνδυάζει στοιχεία της ελληνικής, της ανατολίτικης και της σύγχρονης ποπ μουσικής, δημιούργησε ένα εντελώς προσωπικό στιλ.

Ερμηνεύοντας τα τραγούδια του με μια φωνή που δεν ξεχνάς, μας χάρισε μεγάλες και αγέραστες επιτυχίες όπως το «Συρματόπλεγμα», το «Σ’ αγαπάω» και το «Μάτια θλιμμένα».

Η συμμετοχή του στη Eurovision το 2010 έμελλε να είναι η τελευταία του εμφάνιση προτού αποσυρθεί από το προσκήνιο. Στο Όσλο, έδειξε σε όλη την Ευρώπη τι πάει να πει «Opa» και κατέκτησε την όγδοη θέση στον τελικό του διαγωνισμού.

Στο «Σπίτι με το Mega» αυτό το Σάββατο, ο Γιώργος Αλκαίος επιστρέφει για να μας θυμίσει τραγούδια που μας έχουν ξεσηκώσει σε πάρτι και νυχτερινές εξόδους.


Παρέα με αγαπημένους του φίλους, δηλαδή τη Λένα Παπαδοπούλου, τον Άκη Δείξιμο και δύο δεξιοτέχνες σολίστες, τον Θανάση Βασιλόπουλο στο κλαρίνο και τον Νίκο Χατζόπουλο στο βιολί, είναι σίγουρο ότι θα μας κάνει να πούμε αμέτρητες φορές «Όπα».

Την εκπομπή παρουσιάζει η Κατερίνα Καραβάτου.

Δείτε το σχετικό βίντεο που ακολουθεί: